reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ja TSH w pierwszej i drugiej ciazy mialam 2,6 i żaden lekarz nie zwócił na to uwagi. Teraz jak znaleźli mi guzek, to gin koniecznie kazał zrobic dodatkowo FT3 i FT4 (FT4 podobno jest bardzo ważne w ciąży).

FT3 i FT4 wyszły mi delikatnie poza normami teraz, ale endo stwierdziła że to przez ciąże i nic z tym nie robić. ale gin miał strach w oczach ... .

chlamydie i ureaplazme robiłam z szyjki.

robiłam też przeciwciała antykardiolipinowe IgM i IgG i antykoagulant tocznia - mój obecny gin stwierdził, że i tak mało kiedy wynik wychodzi miarodajny. że zazwyczaj jest tak, że jest ujemny a podanie np. clexane może pomóc.

bez dobrego lekarza naprawdę mozna się pogubić.

Daaa lekrza mi mowil zeby tsh bylo w graniach 1
ja po poronieniue mialam ponad 5 :oo:
i teraz mi skacze mialam przed wakacjami poniezj 1 a w sieprniu prawie 5 :oo: !!!!!!!!

A słyszałaś coś o tym badaniu t3 i t4 - to tez jakieś tarczycowe i mnie na to skierowali... Nie na ft3 i ft4...

Zobaczymy jak teraz wyjdzie to tsh. Jak miałam 3,66, to jak zapytałam się lekarza, czy to nie jest czasem zły wynik w związku z tym, że się staram o dziecko, to mi powiedział, ze on jest lekarzem i żebym nie wymyśla :baffled::baffled: Jeden gin powiedział mi też, że to tsh 2,25 jest spoko. W pon pogadam o tym jeszcze z moją nową ginką Chociaż jej pokażę tylko to tsh, co zrobię w pt, bo tamte mi zabrał lekarz (gin z nfz) i wsadził do karty :wściekła/y::wściekła/y: Bo skoro mnie skierował, to może mi zabrać :dry:

Czesc dziewczyny:happy2:
a u mnie wlasnie owulka sie zaczela po trzeciej @ no i zabieram sie do roboty choc strach mnie oblecial. najpierw chcialam zeby te 3 miesiace zlecialy jak najszybciej a teraz jestem troche zestrachana:tak:

lucyf a co ja mam powiedziec jak dwa miechy minely , 1 @ i ja juz chce sie starac?? tzn czekam az @ pojdzie sobie :-) tez mam stracha ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ...

Ja wytrzymałam rok i 13@ :szok::szok::szok: Mam nadzieję, że @, którą będę mieć za dwa tyg będzie już ta ostatnią ;-);-) A jak nie, to trudno :tak: Pożyjemy, zobaczymy :tak:

reklama
cześć Kochane!
Asia, mojej kropeczce naparzało serduszko cały czas 164 no i dziewczynka była:)
Pati, ta laska to jakaś kretynka, ale wydaje mi się, że najlepszą metodą jest totalne ignorowanie tego co pisze i zupełnie jej osoby.takie charaktery używają tzw zaczepki żeby pograć na nerwach innych- z tego czerpią energię.
Missiiss, Lucy, ja dlatego nie czekałam na hasło "zielone"od gin i w grudniu w czasie owulacji bezstresowo-na zasadzie co będzie ruszyłam do dzieła.ale ja miałam już wyniki badań i opinie lekarza od USG, który powiedział, że nie widzi przeciwskazań jesli chodzi o macicę.ale podejrzewam, że jak jutro przyjdzie @ i zaczniemy nowy cykl-już starań, to będzie stres.
Daaa, pytałam kiedyś czy masz dobrego diagnostę, byłaś już na wizycie z Twoimi wynikami /przepraszam jeśli nie doczytałam/
Gosia, ale @ przyszła czy jak?kiedy powinnaś mieć @ może jeszcze stężenie hormonu niskie.robiłaś przed terminem @ czy już po?masz jakieś objawy Kochana.Boże ja żyję taką nadzieją ciąży i wiem zresztą że my wszystkie tu jednakowo, że do końca jestem w stanie wierzyć, że może jeszcze...akurat...

Do góry