reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ja TSH w pierwszej i drugiej ciazy mialam 2,6 i żaden lekarz nie zwócił na to uwagi. Teraz jak znaleźli mi guzek, to gin koniecznie kazał zrobic dodatkowo FT3 i FT4 (FT4 podobno jest bardzo ważne w ciąży).

FT3 i FT4 wyszły mi delikatnie poza normami teraz, ale endo stwierdziła że to przez ciąże i nic z tym nie robić. ale gin miał strach w oczach ... .

chlamydie i ureaplazme robiłam z szyjki.

robiłam też przeciwciała antykardiolipinowe IgM i IgG i antykoagulant tocznia - mój obecny gin stwierdził, że i tak mało kiedy wynik wychodzi miarodajny. że zazwyczaj jest tak, że jest ujemny a podanie np. clexane może pomóc.

bez dobrego lekarza naprawdę mozna się pogubić.

Daaa lekrza mi mowil zeby tsh bylo w graniach 1
ja po poronieniue mialam ponad 5 :oo:
i teraz mi skacze mialam przed wakacjami poniezj 1 a w sieprniu prawie 5 :oo: !!!!!!!!

A słyszałaś coś o tym badaniu t3 i t4 - to tez jakieś tarczycowe i mnie na to skierowali... Nie na ft3 i ft4...

Zobaczymy jak teraz wyjdzie to tsh. Jak miałam 3,66, to jak zapytałam się lekarza, czy to nie jest czasem zły wynik w związku z tym, że się staram o dziecko, to mi powiedział, ze on jest lekarzem i żebym nie wymyśla :baffled::baffled: Jeden gin powiedział mi też, że to tsh 2,25 jest spoko. W pon pogadam o tym jeszcze z moją nową ginką Chociaż jej pokażę tylko to tsh, co zrobię w pt, bo tamte mi zabrał lekarz (gin z nfz) i wsadził do karty :wściekła/y::wściekła/y: Bo skoro mnie skierował, to może mi zabrać :dry:

Czesc dziewczyny:happy2:
a u mnie wlasnie owulka sie zaczela po trzeciej @ no i zabieram sie do roboty choc strach mnie oblecial. najpierw chcialam zeby te 3 miesiace zlecialy jak najszybciej a teraz jestem troche zestrachana:tak:

lucyf a co ja mam powiedziec jak dwa miechy minely , 1 @ i ja juz chce sie starac?? tzn czekam az @ pojdzie sobie :-) tez mam stracha ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ...

Ja wytrzymałam rok i 13@ :szok::szok::szok: Mam nadzieję, że @, którą będę mieć za dwa tyg będzie już ta ostatnią ;-);-) A jak nie, to trudno :tak: Pożyjemy, zobaczymy :tak:

reklama
cześć Kochane!
Asia, mojej kropeczce naparzało serduszko cały czas 164 no i dziewczynka była:)
Pati, ta laska to jakaś kretynka, ale wydaje mi się, że najlepszą metodą jest totalne ignorowanie tego co pisze i zupełnie jej osoby.takie charaktery używają tzw zaczepki żeby pograć na nerwach innych- z tego czerpią energię.
Missiiss, Lucy, ja dlatego nie czekałam na hasło "zielone"od gin i w grudniu w czasie owulacji bezstresowo-na zasadzie co będzie ruszyłam do dzieła.ale ja miałam już wyniki badań i opinie lekarza od USG, który powiedział, że nie widzi przeciwskazań jesli chodzi o macicę.ale podejrzewam, że jak jutro przyjdzie @ i zaczniemy nowy cykl-już starań, to będzie stres.
Daaa, pytałam kiedyś czy masz dobrego diagnostę, byłaś już na wizycie z Twoimi wynikami /przepraszam jeśli nie doczytałam/
Gosia, ale @ przyszła czy jak?kiedy powinnaś mieć @ może jeszcze stężenie hormonu niskie.robiłaś przed terminem @ czy już po?masz jakieś objawy Kochana.Boże ja żyję taką nadzieją ciąży i wiem zresztą że my wszystkie tu jednakowo, że do końca jestem w stanie wierzyć, że może jeszcze...akurat...

Do góry