reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewuszki:-):-):-):-)

Dziś był dzień urzędowy -za akty zapłaciliśmy prawie 400zł... nie pytajcie -a to dopiero początek:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
W piątek wracamy do Wawy w poniedziałek mam trochę załatwiania tam, we wtorek jeszcze więcej plus mieszkanie -idziemy oglądać...
A w środę odeśpię i caaaaały dzień z Wami posiedzę -o ile mały nerwus pozwoli bo ostatnio bije mnie ciągle;-);-);-);-) i wstawię zdjęcia jakieś dla ciotek....

Ściskam Was kochane i witam nowe Aniołkowe Mamusie -zostańcie tutaj...

reklama
Hej Agatko pogłaskaj delikatnie brzuszek i pozdrów małą :-):-)

A tak w ogóle, to byłam dzisiaj u lekarza ogólnego i ona powiedziała, że ten zły rozmaz krwi może świadczyć o alergii :baffled::baffled: Ale nie jest pewna :dry: Dostałam skierowanie, żeby jeszcze raz powtórzyć badania, ale w innym laboratorium. Dała mi na morfologię, rozmaz, crp i tsh :blink:

hej ja wlasnie zpracy wrocilam boze swiety co z gosc od tego bhp... kiedys w tej firmie inny byl i trwalo to moze godzine nawet chyba anie a dzisiaj :szok: 8 godzin :szok:
masakra jakas totalna z czego godzina albo i diwe to jego opowiesci z pracy kurde a jak test byl to mu powiedzialam jak chcialz aczac znow cos opowiadac ze jedziemy dalej z koksem z tym testem wszyscy w smiech a on do mnie jakim koksem pani emilio jakim koksem !!! az mis ie glupio zrobilo ale przynajmniej sie zamknal i dalej robilismy test ...
na koniec jak powiedzial jak sie zaaptarzylam : jus skonczylem pani emilio i sie ladnie usmiechnal to sie tez ladnie usmiechnelam i powiedzialam: bardzo sie ciesze i wszyscy w smiech ale to akurat to nie bylo zamierzone , samo sie wyrwalo :sorry2: ale nic nie powiedzial... boze ale ile mozna gadac jelop jeden... z reszta i tak firme prawdopodobnie zamkna a jak jja juz bede w ciazy wylece bo w sumie u nas jest tylko filia to najwyze j wyprowadzimy sie do moich rodzicow na jakis czasi bedzie moj mezu do wro do pracy dojezdzal a pozneij zamieszkamy we wro ... jakos to bedzie... w sumie to sobie nawet juz to poukladalam a czekac z dzidzia nie bede pol roku a mnie wyzuca i pozeniej szukaj nowej pracy i czekaj az minie okres probny... w nosie to mam...

ostatnio nawet mysle ze by zrezygnowac ze studi... kurcze chyba sie nie nadaje:confused::no:

ehh teraz z necierpliwoscia czekam az sie ten okres skonczy :-D
jutro do pracy i zmieniam dzial bo daja mnie na kasy...z jednej storny fajnie bo odpoczne ale z drugiej jak doradzalam klientom sprzet komuterowy i foto to bylo bardziej interesujace... no ale coz nie moge pracowac ze swoim mezem na jednym dziale :baffled:

witajcie
ja mam kilka pytan co do badan, podzielcie sie waszymi doswiadczeniami :
znalazlam labo gdzie moge zrobic badania immunologiczne
tzn antykoagulant tocznia i ciala antykardiolipinowe czy jakos tak
gin mi to sugerowal (napisal ze mam zrobic zespol antyfosfolipidowy)
ale ktore mam zrobic p-ciala antykardiolipinowe IgG czy IgM a moze oba moze
ktoras z Was wie jakie to ma znaczenie ??
pozatym w tym labo sugerowali zeby zrobic odrazu "reszte"
tzn p-ciala antyjadrowe
p-ciala antyplemnikowe
p-ciala antylozyskowe
ale moj maz jak uslyszal ze razem to bedzie 400 to sien na mnie wydarl ze po co mi to...
pomozcie prosze czy jest sens robic wszystkie ??
czy te pozostale tez dotycza poronien ???
2 sprawa to badania na infekcje (chlamydia,ureaplazma)
czy lepiej robic z krwi czy z wymazu ( z szyjki macicy, cewki moczowej) ???
bo lekarz tez mi nie powiedzial czy z krwi czy z wymazu a o to pytali w labo ,
kurcze skomplikowane to bardzo..i do tego drogie jak diabli...

i jeszcze jedno czy wogole na jakies badania mozna dostac skierowanie na NFZ ??
kto powinien je wydac: ginekolog czy lekarz rodzinny ???

ja moge doradzic co do tarczycy od 1,5 roku chodze do endokrynologa
mam 2 guzki na tarczycy i zawsze robie tylko TSH i
dopoki jest w normie to mam sie nie martwic
jak zrobilam dodatkowe badania FT3 i FT4,TPO i cos jeszcze nie pamietam
i one byly troszke nie w granicach normy to kazal wyrzucic i mowil
ze dopiero jak TSH jest zle to sie bada inne parametry

Wydaje mi sie ze lekarz trochę przesadził z tymi badaniami.Ja robiłam z tych przeciw te pierwsze , tym sposobem tych badań mozna setki robić. Wymaz lepiej z szyjki zrobic.
raczej NFZ nie sfinansuje takich badań,ale na tym sie nie znam

Ja zrobiłam tylko przeciwciała antykardiolipinowe - obie klasy

Myślę, że możesz spróbować poprosić lekarza ogólnego, żeby Ci dał skierowanie na hormony tarczycy. Gdybyś dorwała gdzieś fajnego gina z nfz, to on powinien Ci dać na toxoplazmoze i cytomegalię. Ale ogólnie ciężko trafić na kogoś, kto uważa, ze po poronieniu należą Ci się badania. Ja jestem po dwóch i żeby dostać dosłownie kilka skierowań (tarczycowe, toxo, cytomegalia i to tylko IgG) musiałam trochę nazmyślać :-p:-p

To ja już sama nie wiem, co robić... lekarze mi mówią, ze tak jest ok :confused::confused:
Mnie skierował gin oprócz tsh jeszcze na t3 i t4 i to w porządku wyszło... Tylko te wahania tsh mnie martwią... W piatek robie jeszcze raz tsh, to zoabaczymy ile wyjdzie :confused:

A lepiej zrobic do tego FT3 i FT4, czy TG i TPO?? :confused: Czy wszystko trzeba??

mi lekarz powiedzial ze jesli m sie w porzadku atpo i atg to nie trzeba powtarzac jak juz to ft3 i ft4
no i tsh ja teraz robie prawie co miesiac tsh chociaz ostatnio robilam jeszcze w listopadzie wiec musze teraz jakos szybko zrobic :-)

Daaa lekrza mi mowil zeby tsh bylo w graniach 1
ja po poronieniue mialam ponad 5 :oo:
i teraz mi skacze mialam przed wakacjami poniezj 1 a w sieprniu prawie 5 :oo: !!!!!!!!

reklama
Witam was wszystkie nie odpisze wszystkim bo nadrabiam już coś koło 30 stron i ledwo widze.

Kasiu trzymam kciuki z całej siły, wierze bardzo wierze,ze będzie dobrze musisz być silna :-(.
Agnieszko gratuluje Julci , jak doczytałam to sie wzruszyłam i łezka mi sie w oku zakręciła, tak sie ciesze, że możesz przytulić swój mały/duży cud utul ją od e-ciotki:tak::-)
Agatko czekam na zdjęcia.
Karola trzymam kciuki z całej siły.
Karolciu wlewaj w nas wiare i siłe ile się da:tak:.
Gosiu zaczekaj jeszcze jeśli @ nie przyjdzie to po paru dniach powtórz test:tak:
She bardzo sie ciesze,że wszystko jest ok nia martw się nawet sie nie obejrzysz al udz bedzie ludziem;-):tak:
Ja wczoraj nawaliłam trzy byki na kasie,ale szef stwierdził,że na początku to normalne i ,że on sam też nieraz byka zrobi, a dziś sama siebie nie poznawałam wyluzowałam i od razu zakumałam oświeciło mnie i jestem bardzo z siebie zadowolona:tak:
pozdrawiam i witam Aniołkowe mamy zapalam światełka (*)(*)(*).

Do góry