reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

julitka ja mowilam tez lekarzowi ze mam problemy z zajciem w ciaze wiec dlatego pewnie zlecil te badania i jeszcze te polipy jak zobaczyl to chcial potwierdzic ten zespol p.j bo to hormony rozregulowuje..
ja też mówiłam-w sumie jak już byłam w ciąży, więc może dlatego nic mi nie zleciła, bo nie było już po co, ale po tej @ w styczniu pojdę na wizytę i muszę o to dopytać, bo może wystarczy jakieś cholerne prochy wspomagacze...tak się boję, że znów dwa lata walki...

reklama
Właśnie odebrałam wyniki posiewu wymazu z kanału szyjki macicy....
Wyizolowane drobnoustroje nie dają podstaw do wykonania antybiogramu.
Organizmy:
Lp. Organizm Wzrost Ilość Szczep
1. STAPHYLOCOCCUS SPECIES Poj.
2. ENTEROCOCCUS SPECIES Poj

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Rozumie któraś coś z tego??

Daaa, na bakterie, a mycologia to raczej na grzyby.nic Kochana sama nie kombinuj

ja mialam pierwszy raz te hormony robione bo wczesniej chodzilam do innych lekarzy,pytalam,mowilam co i jak,i nikt nie reagowal....
mam nadzieje ( a ten lekarz dal mi ogromna) ze wszystko pojdzie ok...napewno leki bede brac caly czas (zawsze w ciazy bralam duphaston a przy blizniaczkach tez nospe bo brzuch bolal)
ale mysle ze jak mnie wyleczy to szybciej uda mi sie zajsc w ciaze bo teraz to tak ok roku w kazda probowalismy...

Missiiss, ja wiem, że powrót do pracy wydaje się być straszny:szok:, też się go strasznie bałam, ale jestem żywym dowodem na to, że pomaga-na serio, udaje sie zająć głowę czymś innym niż tylko smutkami, a czas leci jak wariat jakiś i popatrz-dopiero czekałam na 1szą @, a tu już druga się zbliża. i zaraz trzecia i czwarta i święta wielkanocne ;) dobrze będzie!!

Aniołki, ja nie myślałam kiedyś że zajście w ciążę możę być tak trudne, a czasem przyczyna jest błaha.teraz też boję się uciekającego czasu.30stka na karku, a chciałabym mieć choć dwójkę śliczniochów.w tym akurat przypadku czas nie działa na moją korzyść:(i jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia-słyszałam, że brak mdłości, to też może być wynikiem niskiego poziomu duphastonu-no i np ja po nim czułam się super, a ponoć niektóre dziewczyny strasznie się męczą.to może mi to uzupełnianie dodatkowym progesteronem służyło i dlatego dobrze się czułam, ale lekarka nic nie mówiła

Ostatnia edycja:
daaa znalazlam dla ciebie cos takiego:
interpretacja posiewu-prośba o pomoc

Autor: zabaaa1984 16.06.09, 18:45

Piszę w imieniu koleżanki która podobnie jak ja jest w ciąży i odebrała dziś
wynik posiewu z pochwy. Na wyniku jest mianowicie napisane tak:
Grzybów drożdżopodobnych - nie wyhodowano
Wyizolowane drobnoustroje stanowią florę fizjologiczna nie dającą
podstaw do wykonania antybiogramu.
Organizmy:
1. LACTOBACILLUS SPECIES Nieliczne
2. STAPHYLOCOCCUS SPECIES Poj.
3. ENTEROCOCCUS SPECIES Poj.
odpowiedz
Autor: katarzynaoles 16.06.09, 21:25
Wynik posiewu jest niezły, nie ma grzybicy, bakterii niewiele, ale
nie ma też zbyt wielu pałeczek kwasu mlekowego - a im ich więcej tym
lepiej. Można brać Lactovaginal, powinien korzystnie wpłynąć na
biocenozę pochwy. Pozdrawiam :)

Ja muszę sobie wszystkie pytania spisać. Na poniedziałek się zapisuję do ginki. To od razu wszystkie wyniki co zrobiłam ostatnio wezmę:tak::tak:
zastanawiam się, czy jeszcze jakiegoś badania nie zrobić przed wizytą. Może tsh powtórzyć??:confused: W sumie robiłam dwa razy raz był 3,66, a drugi raz 2,5 chyba.

noo Aniołki to Aniołki ;-)zobacz Daaa, jakie dobre wieści Ci przywiodły ;-)

ja Kochane zmykam spać, bo o 6 pobudka,brrr
Dobrej nocki!!
kurdę, a ciekawe jak tam Agnieszka, już na pewno Julcie do cyca przytula:)

reklama
dobranoc julitka :)))
ja tez jestem ciekawa jak agnieszka i pewnie nie predko do nas zajrzy-bedzie pochlonieta opieka nad Juniorka :))))))) pewnie jest juz po tej stronie :))

Do góry