reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Daaa, a tak sobie pomyślałam, jak będziesz dzwonić się zapisać do gin, to może podpytaj, czy jak wynik wyszedł taki, że takie i takie pojedyncze drobnoustroje to czy już przychodzić, czy może faktycznie lepiej przed wizytą jeszcze powtózyć, albo jakieś dodatkowe badanie zrobić??

reklama
To był posiew wymazu z szyjki, więc pobrać go może tylko lekarz lub położna, bo ze wziernikiem trzeba. I do lekarza i do położnej trzeba się zapisać z wyprzedzeniem. Tak więc, jakbym miała robić ponowną próbkę, to pewnie i tak pewnie najszybciej mi ja moja lekarka w pon za tydzień pobierze.... :tak:

daaa z tego co ja tu czytam to tak zrobili antybiogram ale to pewnie dlatego ze bylo bardzo duzo bakterii,a u ciebie chyba nie zrobili dlatego ze bakterii jest malo...tak mi sie wydaje...
moim zdaniem nie powinnas sie zamarwiac tylko jak pisalam wczesiej idz do lekarza i ona ci powie czy powtorzyc badanie czy na tak nieliczne bakterie wystarczy jakis antybiotyk "pospolity" i pozniej tylko kontrolne badanie...

daaa mi dodatkowo wyszlo z wymazu cewki moczowej
streptococcus agalactiae wzrost b.obfity(ta sama bakteria co z pochwy)
klebsiella pneumoniae wzrost obfity
i hormony niektore wyzej ponad norme niektore nizej :-(
wiec jak widzisz ja powinna sie martwic ze taka zabakteriowana jestem ale nie martwie sie tym bo lekarz powiedzial ze dobrze ze wyszlo to nie trzeba szukac dalej a to co mi wylazlo da sie wyleczyc :tak: szkoda tylko ze na tego lekarza nie trafilam jak bylam w ciazy z moimi kruszynkami,ale teraz juz nastepna ciaze mi poprowadzi i skonczy sie napewno po 9 miesiacach szczesliwym cudem jakim jest nowe wspaniale zycie :tak:

daaa z tego co ja tu czytam to tak zrobili antybiogram ale to pewnie dlatego ze bylo bardzo duzo bakterii,a u ciebie chyba nie zrobili dlatego ze bakterii jest malo...tak mi sie wydaje...
moim zdaniem nie powinnas sie zamarwiac tylko jak pisalam wczesiej idz do lekarza i ona ci powie czy powtorzyc badanie czy na tak nieliczne bakterie wystarczy jakis antybiotyk "pospolity" i pozniej tylko kontrolne badanie...

Tak zrobię :tak::tak:

daaa mi dodatkowo wyszlo z wymazu cewki moczowej
streptococcus agalactiae wzrost b.obfity(ta sama bakteria co z pochwy)
klebsiella pneumoniae wzrost obfity
i hormony niektore wyzej ponad norme niektore nizej :-(
wiec jak widzisz ja powinna sie martwic ze taka zabakteriowana jestem ale nie martwie sie tym bo lekarz powiedzial ze dobrze ze wyszlo to nie trzeba szukac dalej a to co mi wylazlo da sie wyleczyc :tak: szkoda tylko ze na tego lekarza nie trafilam jak bylam w ciazy z moimi kruszynkami,ale teraz juz nastepna ciaze mi poprowadzi i skonczy sie napewno po 9 miesiacach szczesliwym cudem jakim jest nowe wspaniale zycie :tak:

Obie się wyleczymy, a potem raz dwa dwie krechy i dziewięć miesięcy ciąży:-D

Mi jeszcze zostaje do wyjaśnienia, co oznacza mój zły rozmaz krwi :baffled:

Aniołki a powiedz mi jeszcze, w jaki sposób wykryli ci, że masz policystyczne jajniki??

I które hormony wyszły Ci źle?

wiec bedziemy szly raczej w rownym tepie...wiec nie bede sama... bo wiekszosc dziewczyn to juz zafaolkowane (na szczescie) a inne sie juz szykuja...a ja balam sie ze sama zostane...hihi...ale ja nie mam co ryzykowac 4 ciazy teraz musze miec wszystko czysciutko w srodku i dopiero sie bierzemy za robote :))))

pierwsze co lekarz zrobil na wizycie do usg dowcipne i mam bardzom duzo polipow,a po badaniach krwi wyszly mi:
E2 estradiol za niski
progresteron za niski
prolaktyna w normie
testosteron za wysoki
androstendion za wysoki
i to wykazalo zespol policystycznych jajnikow no i jeszcze wywiad z zewn objawow...

U mnie na dowcipnym wszystko ok.

Tylko progesteron słabiutki.

Zastanawiam się jeszcze, czy testosteronu nie zrobić. Bo ja mam całe życie trądzik :wściekła/y:Większy lub mniejszy,ale mam :no::no: I to też mi się podejrzane wydaje:confused:

reklama
no to tak jak ja mam 24 lata (prawie) a pryszcze jak u 14 latki....i tyje choc mam dni ze wogole nie jem....po kazdej ciazy zostaje mi te kilka zbednych kg i to sie skumulowalo i juz duzzzoooo jest do zrzucenia....a do tego nigdy nie mialam owlosionych rak a zaczely mi rosnac wszedzie wlosy!!!i oczywiascie to jest z tych jajnikow...i wkoncu po leczeniu sie tego wszystkiego pozbede....

Do góry