reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej
Dzwoniłam do poradni genetycznej, pani powiedziała, ze wyniki będą jutro.. oj jak się boję. Czekam trochę dłuzej niz trzy tyg, czyli krótko, oby były dobre.
Missiis czekam na fotkę:tak:
Miłego popołudnia

Ania....ja jak się umówiłam to też zaczęłam się troszkę bać...ale chyba dlatego, że Wy się boicie....ja nie traktowalam tych badań jako ewentualny wyrok.....
...mnie ginkowie ze szpitala tłumaczyli, że nawet jak gen. wyjdą źle to i tak moża próbować...aż się te dobre geny skumają.

Karolcia, moja ginka dlatego właśnie nie zalecała mi robienia badań genet, żebym się niepotrzebnie może przestraszyła, bo powiedziała, że nawet jak ewent coś wyjdzie nie tak, to nie jest wyrok, bo właśnie te złe geny nie muszą się spotkać w czasie tworzenia nowego życia i że tak naprawde u wielu osób wychodzi "coś" a pozniej rodzą się zupełnie zdrowe bobaski i tylko niepotrzebna panika jest

missiiss1301 czyli ty zaczynasz starania w styczniu tak? Tak patrzę na Twój suwaczek i zdałam sobie sprawę, że ja straciłam dzieciątko tydzień po Tobie. Pod koniec stycznia wybieram się do lekarza, więc może jak dostane zielone światełko to też "przystąpimy do dzieła". Będę już po drugiej @. Pożyjemy, zobaczymy...

Karolciu niby wiem, ze nie wyrok.. ale jest wieksze prawdopodobieństwo urodzenia dziecka niepełnosprawnego.. nie chcę, zebyście pomyślały, ze jestem bez serca, zawsze jest ryzyko i gdyby tak się stało to kochałabym to dziecko i dbała o nie najlepiej jak potrafię. Pracuję z dorosłymi niepełnosprawnymi intelektualnie i fizycznie ludźmi, widzę jak często cierpią... dużo mozna mówić na ten temat... Jeżeli wyniki wyjdą złe, to nie wiem czy się zdecydujemy próbować. na razie o tym nie myślę, musi być dobrze, musi... Tak zaklinam los:tak:

Karolcia, moja ginka dlatego właśnie nie zalecała mi robienia badań genet, żebym się niepotrzebnie może przestraszyła, bo powiedziała, że nawet jak ewent coś wyjdzie nie tak, to nie jest wyrok, bo właśnie te złe geny nie muszą się spotkać w czasie tworzenia nowego życia i że tak naprawde u wielu osób wychodzi "coś" a pozniej rodzą się zupełnie zdrowe bobaski i tylko niepotrzebna panika jest

....ja zrobię....na pewno....chcę mieć pewność, że wszystko jest dobrze.....bo jest!
a jeśli jednak nie....to chcę mieć świadomość ryzyka...będę wtedy wiedziała, że może czeka mnie jeszcze wiele aniołków zanim sprowadzę sobie na ziemię mój wyczekany cud....ale ja (my) chcemy to wiedzieć!

Aniu......pewnie, że będą dobre...i Twoje i moje....zobaczysz....
zaraz daj znać co Ci wyszło...możesz na privie...jestem ciekawa jak takie wyniki wyglądają?
i nie jesteś bez serca...ja chyba też bym się nie zdecydowała jakby było duże ryzyko urodzenia chorego dziecka...na tym etapie mając możliwośc wyboru oczywiście....bo jak by już było to co innego.

Ostatnia edycja:
Ja zrobię genetykę ewentualnie po trzeciej stracie (która nie ma prawa się pojawić!!)... Może zrobiłabym i teraz, ale chyba lada chwila staranka zaczniemy....
Gdyby wyniki były złe, a ja już bym zafasolkowała, to wiem, że ciężko byłoby nie zwariować...

Julitka fajnie ,ze jestes. chyba ostatnio rzadko bywasz albo mijamy sie.
Ewela mam nadzieje,ze wlasna dzidzia w brzuszku sprawi,ze juz inne brzuchy nie beda robic na mnie wrazenia.
Kobietka w sumie masz sporo racji,mnie dziewczyny z forum tez absolutnie nei denerwuja.wrecz przeciwnie ciesze sie bardzo z ich brzuchow
a widok brzuchow to chyba tesknota a nie zawisc. i stad tak ciezko na to patzrec i boli.
Jak tam Agnieszka? Mamy juz Juniorkę?
widze,ze Grusia,Julitka,Missiisswszystkie niedlugo bedziemy krechami sie chwalic:) oby jak najszybciej

Ostatnia edycja:
Właśnie odebrałam wyniki posiewu wymazu z kanału szyjki macicy....

Materiał: Posiew wymazu z
kanału szyjki
Rodzaj badanie: BADANIE
MIKROBIOLOGICZNE
Grzybów drożdżopodobnych - nie wyhodowano.
Wyizolowane drobnoustroje nie dają podstaw do wykonania antybiogramu.
Organizmy:
Lp. Organizm Wzrost Ilość Szczep
1. STAPHYLOCOCCUS SPECIES Poj.
2. ENTEROCOCCUS SPECIES Poj

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Rozumie któraś coś z tego??

reklama
Do góry