reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asiu-She, mam nadzieję, że już się uspokoiłaś i nie umierasz z nerwów przez te wyniki moczu. Wszystko pewnie przez to, że się nie podmyłaś ;-), skoro tak dużo pijesz to pewnie w nocy (po wieczornym myciu) jakieś sikanko zaliczyłaś, a nawet jak nie to bakterie na zewnątrz znalazły sobie pożywkę do wzrostu przez całą noc. Przy wynikach z moczu, jak coś wychodzi nie tak, to chyba podstawą jest niepanikowanie, tylko powtórzenie badania, bo trochę ciężko jest pobrać sterylną próbkę.

Dziewczyny, pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie, przeczytałam z grubsza co napisałyście, ale systematycznie poodpisywać na Wasze posty nie dam dziś rady.

reklama
Poczytałam trochę w necie.... No i wychodzi na to, że trzeba rozpocząć walkę z bakteriami :-:)-(Przekładamy starania po raz kolejny :-:)-(

Tylko co mam zrobić, żeby dowiedzieć się czym to leczyć :confused: Skoro nie mogli stworzyć antybiogramu :confused:

Może trzeba zrobić mykologię, czy coś takiego:baffled::baffled:

Już zgłupiałam :baffled:

daaa mi tez wyszly bakterie i juz je lecze antybiotykami....lekarz napewno po ogladnieciu wynikow dobierze odpowiednie leki...a ja mam dodatkowo zespol policystycznych jajnikow wiec moje leczenie potrwa...
moim zdaniem nie powinnas sie zamartwiac tylko pokazac dobremu ginowi te wyniki i niech zdecyduje co dalej

wiecie co ja sie zapytam czy moze tez nie zrobic osiewu z szyjki jak ty daa... ja mam tylko do zrobienia jeszcze biocenoze i czystosc a co z szyjka chyba tez by mis ie przydalo skoro niby jakas infekcja byla :confused: musze sie go zapytac bo moze cos zapomnial??:confused:

grusia mi lekarz nie powiedzial: moze sie pani juz starac... powiedzial tak : zaciazy pani w styczniu i pani donosi to bedzie dobrze a jesli nie to zle i juz... powiedzial mi ze pierwsza @ po zabiegu jest najwazniejsza i nie wazne czy sama przyszla czy zostala wywolana ale oby ja doczekac bo ona ma wyplukac jeszcze resztki z zabiegu ktorych lekarze do konca nie czyszcza bo nie chca dojsc do miesnia macicy zeby nie uszkodzic blony by pozniej mozna bylo miec dzieci (u starych bab jak jest lyzeczkowanie to rzna do miesnia bo i tak juz nie beda miec dzieci) u kobiet w wieku rzrodczym nie... wiec w sumie co mi powiedzial jak sie zapytalam czemu pol roku to odp ze tak w ksiazkach jest ale nikt nigdy nie wykazal ze tyle czasu to dobrze czy zle... wiec skonczyl na tym ze pierwsza @ jest najwazniejsza... ja mysle ze i tak owu pewnie u mnie bedzie w lutym z tego cyklu wiec mysle ze bedziemy dzialac :-);-)

ola jeszcze mialam ci cos napisac co do slubu i chrzcin... ja termin slubu mialam na 14 sierpnia wlasnie razem z chrzcinami ... :-(
obysmy wszytski sie razem chwalily jedna po drugiej dzien za dniem pieknymi dwiema kreskami a pozniej pieknymi zdrowiutkimi dzidzusiami :-)

a ja wracam juz do pracy w srode :-:)-) i po 11 godzin w pracy bbbrrrr

Daaa, najlepiej, żeby lekarz zinterpretował te wyniki, może wcale nie jest tak źle, jak się może wydawać. Nie znam się na tym, może tych drobnoustrojów jest na tyle mało, że nie ma czym się martwić :confused:
A jeśli chodzi o mykologię, to z tego co kojarzę to chodzi o badanie w kierunku grzybów.

daaa mki wyszlo z szyjlki tak:
streptococcus agalactiae (+++) wzrost b.obfity
candida kruseii (++) wzrost obfity
i dostalam antybiotyk i dopochwowe tabsy...

Dzięki dziewczyny za otuchę ;-)
Może rzeczywiście nie jest tak źle, bo jest przecież, że pojedyncze tylko. :tak:
Zapisze się na za tydzień do ginki (bo przyjmuje tylko w pon) :tak:Jutro jak mi się uda, to idę zrobić jeszcze cytomegalię i toxo.... To jak już do niej pójdę, to będę mogła jej wszystko pokazać :tak:
Aniołki a Tobie stworzyli antybiogram do tego??

Kurczę tylko nie wiem co teraz z Luteiną. Bo mam brać od środy. Chyba nie powinno mieć to na nic wpływu....

Kurczę tylko nie wiem co teraz z Luteiną. Bo mam brać od środy. Chyba nie powinno mieć to na nic wpływu....
Daaa, wydaje mi się, że nie zaszkodzi jak zaczniesz brać tę luteinę. Najwyżej jak lekarz tak zadecyduje to odstawisz po wizycie i tyle. Nie wydaje mi się, żeby to jakąś rewolucję mogło wywołać.

moj suwaczek przedstawia dzis dokladnie sytuacje z zycia wzieta.... moj wlasnie mnie wykorzystal :-D

daa nie martw sie, jak sa nieliczne to pewnie tez probka nie byla idealnie sterylna, powtorz badanie jutro i zobaczysz wyniki :-)

reklama
daa mysle ze jesli bys robila hormony to by mialo a tak to nie, ale warto w lab zapytac tak jak ja dzisiaj z okresm :p zapytalam sie czy to nei wplywa ale jak wydalam 561 zl tto wolalam byc pewna ze wyjda dobrze ;-)
a z tymi poj. bakteriami tez mysle ze nie powinnas panikowac bo sa pojedyncze a nie duzo wiec spokojnie kochana :tak:

Do góry