reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czytałam ,ze w dole brzucha cos tam ma sie poruszyc :-p a ja tu sobie mysle kiedy to u mnie sie zdarzy,bo czytalam,ze tak miedzy 15-16tyg ,ale moze i byc po 20stym tez,takze sie nie martw:-)

Jak na razie dół brzucha to mnie tylko cholernie boli , wiec pewnie gdyby były ruchy to i takbym nie poczuła.
Czasami i tylko coś skwierczy w brzuchu zupełnie tak jakbym się czegoś gazowanego opiła

reklama
Hahaha Aga dobre!!!! będziesz się mniej martwić:-D:-D:-D:-D dopiero w łeb dostaniesz:-D:-D:-D jak poczujesz to będziesz wiedziała ze to ruchy (to będzie zapewne puknięcie:tak: nie ruch a stukanie. I najprędzej leżąc na wznak i z ręką na brzuchu poczujesz). Bo w jeden dzień poczujesz i w drugi a na trzeci -cisza.... i będziesz łazić i świrować a dziecko po prostu śpi i ma w tyłku że mamusia by chciała żeby maluch poszalał... (no i ja nie powiedziałam S że już czuję bo wiedziałam że On długo nie wyczuje a teraz już na całego czuje małą bo mała na całego daje czadu)
Przygotuj się kochana że dopiero wtedy zacznie się jazda ze strachem ale namolne są nawet 3 dniowe przerwy w ruchach -Karola potwierdzi:tak:
Za dużo siedzisz widać -to bóle prędzej od kręgosłupa niż brzucha -jeśli brzucho nie jest twardy to jest super:tak: ale wstawaj częściej i chodź -no i zapytaj gina na wizycie

Ewela28 co do ruchów jest normalne ze można ich nie czuć nawet do 22tc. Ja poczułam w 18. Zależy od wagi i budowy -im dziewczyna szczuplejsza i drobniejsza tym ma szansę szybciej poczuć ALE nie ma się co stresować. Na siłę nie zmusisz siebie do czucia a dziecka do kopania. W 5 miesiącu poczujesz na pewno:tak:

Czarna ja cały czas mówię do S że małżeństwo to moi wrogowie wymyślili;-) ale gdyby było tak źle -to ludzie by drugi raz ślubów nie brali:-p

Daaa to jeszcze kajdanki do tego alkoholu:-D:-D:-D:-D a co tam -jak gwałcić to gwałcić:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
cześć
dzięki dziewczyny za postawienie do pionu, co prawda dziś zdenerwowałam się bardzo i beczałam dwa razy jak bóbr, ale to wszystko z troski o bobaska. W każdym bądź razie od 3 dni kuje mnie cewka moczowa i nie wiem czy dlatego,ze chodzę co 30 minut do wc czy cuś, ale zestresowałam się i zadzwoniłam do teściowej, oczywiście musiałam powiedzieć co i jak i załatwiła mi na jutro ginka. Tak więc mykam o 9:30 do lekarza, już mniej się boję i mam nadzieje, ze jest wszystko w porządku :) No i biorę L4, bo miałam iść jutro do pracy ale skoro zaczyna się coś dziać to nie będę ryzykować. Oczywiście dzwoniłam do pracy i oddziałowa mnie tak potraktowała, ze tylko utwierdziłam się w tym, żeby przed świętami wziąć L4.

A co do kremów ja na razie stosuję balsamy te co przed ciążą, ale dlatego że boję się nawet macać brzuszka

Pati
przykro mi, ze @ przyszedł, coś wcześnie tym razem. Ale głowa do góry kolejny miesiąc przed wami wygibasków.

She
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytkę, chyba mamy podobne godziny :)

Ewela, Aga
spokojnie już niedługo poczujecie ruchy bobasków!!

Agatko a jak ty się czujesz??

Witam, ja tylko na chwilę, bo muszę obiadek zrobić a potem na Wigilię pracowniczą idę. U mnie zaczynają się dni płodne więc czas staranek się zaczął.:tak: Umowę już podpisałam na czas nieokreślony i mogę szaleć z P. No a mu to bardzo odpowiada:-)

reklama
Ewela ja zgadzam sie z Agatka,ze ruchy mozna poczuc nawet ok 22 tc...
O ile dobrze pamietam to ja dopiero poczulam cos po 20 tygodniu...
Tez sie naczytalam,ze wszyscy to niby czuja szybciej i bylam zmartwiona...
No,ale jak widac u kazdej kobiety to indywidualna sprawa...
Zmykam dalej sprzatac a plecy mnie dzis nachrzaniaja caly dzien...
Buziaki

Do góry