reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny. Dziś postanowiłam, że jutro dzwonię do gina. Ilość duphastonu jaką przyjmuję (1x dziennie) nie daje mi spokoju. A zwłaszcza po tym co napisała Agatka, że ona brała 2x dziennie. A z tego co pamiętam Agatka też miała swego czasu problem z wysokością progesteronu.

Zadzwonię, powiem, że to wczesna ciąża i poproszę o wskazówkę. Jeśli każe przyjść się pokazać to pojadę i będę błagać o to by nie robił mi badania na fotelu. Ale muszę wiedzieć czy 1 tabletka dziennie to nie za mało.

Teraz nawet piersi mnie mniej bolą. Tylko brzuch mam nabrzmiały.

Oczywiście zaczęło mnie prześladować nerwowe sprawdzanie papieru toaletowego. I podejrzewam, że do 36dc tak mi zostanie. Jak nie dłużej.

Agatko Ty masz 25/08 urodziny, ja 21/08 imieniny. Maleństwo będzie miało w czym wybierać :-)

Dziś byliśmy u moich Rodziców. Ale nic nie powiedzieliśmy. Czekamy póki co. I jak wszystko pójdzie dobrze (a pójdzie) to na BN kupię parę bucików, zapakuję każde osobno i jedną paczuszkę dam Mamie, a drugą Tacie. A że mamy tradycję, że zgaduje się co może być w środku to sprawdzę, czy trafią :-)

Odezwę się jutro.

Miłego wieczora!

reklama
Dosyć długo mnie nie było..wchodzę a tu takie wiadomośći...:):)

kazikz, She - bardzo ale to bardzo się cieszę!!!!I gratuluję i kciuki trzymam!!

Annas81 - przytulam i zapalam światełko dla Aniołka(*)...Bardzo mi przykro...

A my byliśmy na weekendzie u dziadków mojego K, przytyłam tam chyba nie wiem ile..bo były tam same pyszności:)

Druga sprawa...pamietacie, jak pisałam, że po ciąży wyszła mi tarczyca??Hm..dziwne, ale teraz znowu jakby się schowała..a żadnych leków jeszcze nie biorę...czekam na tego 17 jak na zbawienie...

Jutro znowu poniedziałek...

Miłego wieczorku

wogóle to zmieniłam fryzurkę...chyba poptrzebuje jakiś zmian w zyciu:)

Tak jakoś mi się teraz przypomniało,
że w sumie nie tylko mnie w mojej rodzinie spotkało
nieszczęście straty dziecka....

Widzicie tę dwójkę dzieciaków?!
To są dzieci mojego rodzonego brata...
Obok nich powinna być jeszcze dwójka...
starszych...
Moja bratowa, zanim urodził się Damian
(obecnie prawie 8 lat, Ola - prawie 6),

poroniła 2 razy...
Więc nie załamujmy się
nie traćmy nadziei
bo tu i wśród naszych forumowych mam
mamy przykład,

że po poronieniach można spokojnie donosić kolejne ciąże....

Dżizas!!!!!!!!!!!!111 pierwszy raz od dawna ogarnęłam to co było dziś napisane:-D:-D:-D:-D i w związku z tym na wieściach od ciężarówek wkleję zdjecie brzuszka -dzisiejsze

Asiu kochana ja do dziś sprawdzam papier... a w życiu nie miałam w ciąży plamień:no: Serce zrób może poziom bety i progesteronu i wszystko będzie jasne -ja brałam 2 tabletki od 45 dc choć progesteron miałam w normie i nawet negocjowałam z ginem zeby mi go nie dawał... ale się uparł -byłam zdania ze skoro za pierwszym razem nie pomógł -to co zmieni teraz:-( no ale ustąpiłam i brałam

Uciekam wstawić zdjęcia;-)

She
Ja jeszcze nie biorę, ale pewnie od jutra będę brała bo muszę iść po receptę na duphaston i clexane. Ale jak brałam to dwie tabletki. Zadzwoń przynajmniej będziesz spokojniejsza.
Just chyba ty bierzesz clexane czy accard. Prośba o jakieś instrukcje jak najlepiej robić te zastrzyki, bo strasznie to przezywam. Nigdy w życiu nie wbijałam sobie igły sama. bUUU
Dzisiaj byliśmy u córci na gróbku i choć rozmawiam z nią codziennie to jeszcze poprosiłam żeby troszczyła sie o tą kropke w brzuszku.

Co do moich objawów: to oczywiście ogromne piersi ale i wieczorami szczególnie ból brzucha.To tak głównie.Oprócz tego ze strasznei nerwowo się zrobiłam:-)A ogólnie dobrze. WIerzę że bedzie dobrze. Zresztą i tak co ma być to bedzie, wiec sie nie zamartwiam

Witam dziewczęta.
Kasikz i She moje przeogromne gratulacje.
Ja dziś mam 29 dc i tak ostatnio miałam cykle co 28 dni. Brzuch mnie pobolewał wcześniej a teraz przestał. Poczekam jeszcze 2-3 dni i najwyżej zrobię testa. Nie chcę się nakręcać. Tak od dwóch tygodni chodzę i myślę czy mi się dni z owulką nie pomyliły, bo mogła być wcześniej, ale było by fajnie, tylko w pracy bym musiała przetrzymać to do lutego, ale to niedługo przecież.

GOSIA LEW to ja kciuki mocno zaciskam
zmykam dziewczynki bo oczka się same zamykają powoli sobie sprzątm na święta ale naprawdę bardzo powoli właściwie to nie mam za bardzo co sprzatać ale a to sobie w kosmetykach przebiórkę zrobiłam (prawie cała reklamówka śmieci się z tego uzbierała) a to w szafce ubrania przebrałam bo ile można spać w ciągu dnia
spokojnej nocki kochane

Wiolka1982 a ja tak sobie myślę czy ta tarczyca to nie przypadkiem gorszy czas organizmu po tragedii.... mi lekarz kazał poczekać z badaniami hormonów (a że go nie posłuchałam to swoją drogą) -bo wtedy organizm szaleje... zaczekaj jeszcze trochę i zrób TSH i te tf 3 i 4 czy jak to się nazywa -bo to ponoć właśnie to coś jest istotne w ciąży -jak wszystko będzie ok to przyjęłabym że to taki spadek formy organizmu...

Kasikz zapytaj od razu lekarza czy wieczorem nie brać no spy -choć ja z nią strasznie walczyłam i byłam przekonana że jej nie potrzebuję okazało się że bardzo mi pomogła w najgorszych momentach... do 11 tc i ok 19/21 tc. To rozkurcza macicę i mniej szkodzi niż skurcze czy napięcia...

GosiuLew no :-D:-D:-D:-D do lutego dasz radę:tak: a jeśli nie to będzie to już mało istotne z maluszkiem w brzuszku:-) ja trzymam kciuki

Kaśka porządki świąteczne w kosmetykach:-D:-D:-D:-D dobre -no tak -rób miejsce na prezenty -a przy okazji głośno marudź przy mężusiu "oooooooooo to musiałam wyrzucić i to.... o matko teraz nie mam";-) choć u mnie to nic nie dało -a chciałam S pomóc w zakupach świątecznych -i na moje "oj nie mam" powiedział "kobieto samochód kupiliśmy a Ty na taką pierdołę nie masz":confused2::confused2::confused2::confused2: po czym powiedziąłam "ok -to wymyślaj teraz prezent jak jesteś taki niedomyślny" -oj jak zakumał to się zmartwił;-);-);-);-) i już 9 tc u Ciebie:-D:-D:-D a pamiętam suwaczek z 4 tc:-D:-D:-D

Kasikz, zgadza się biorę acard (1x1 dziennie) i clexane (40 mg 1x1 dziennie).
Jeśli chodzi o te zastrzyki to naprawdę nic strasznego. Przed nimi nigdy nie musiałam się kłóć, ale poszło całkiem sprawnie. Robię tak jak w instrukcji było napisane, czyli w boczno-przednią część brzucha - tak mniej więcej na wysokości pępka ale bardziej z boku. Na początku robiłam je leżąc, a teraz na stojąco i też jest ok. Tylko czasem robią się siniaki w miejscach ukłóć. Mam nadzieję, że Ci choć trochę pomogłam
Będzie dobrze :tak::tak:

Eh, a przed nami dylematy, do których rodziców na Święta jechać, bo nijak nie da rady być u jednych i drugich :-(

Ostatnia edycja:
reklama
kurdy myslalam z epo tabletkach zeby zahamowac laktacje bedemiala spokoj a tu jak sie mylam lekko nacisnelam na cycka i mi biale mleczko polecialo :szok: a z drugiego woda chyba siara jak na poczatku... a moze to resztki ktore si ezdarzyly wyprodukowac... masakra jakas...

Do góry