reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie
She nie robilam badań genetycznych, po pierwszym obumarciu wierzyłam, że jeszcze nie muszę. Zrobiłam hormony- zbyt niski progesteron. Zrobiłam też przeciwciała antykardiolipinowe- były w normie. Powtórzę je w poniedziałek jeszcze raz, zrobię też antyfosfolipinowe, ponieważ dowiedziałam się, ze najlepiej je zrobić blisko daty poronienia, nawet jak się uda to przed zabiegiem. U mnie się nie uda. Dowiedzialam się za późno, do miasta w którym się je robi mam 160 km, więc dzień zabiegu odpadał, a wcześniej nie wiedziałam. To też informacja dla pozostałych, które się badają, te antyciała mogą uaktywnić się w czasie ciąży. Miałam też robione odzwierzęce, różyczkę, na bakterie pochwie, krzepnięcie krwi - nie wykazały nieprawidłowości. Teraz zrobię genetyke i jeżeli będzie trzeba immunologie (bardziej zaafansowaną). Dziewczyny może ktoraś z Was jest z Białegostoku- potrzebuję namiary na dobrego ginekologa. Nie chcę zmieniać mojego, był przy mnie wtedy i teraz, nie olał sprawy, ale wiem, że nie oddam się teraz w ręcę jednego lekarza. Koleżanka dała mi namiar na profesora Wołczyńskiego, wiem, że jest znany od zapłodnień pozaustrojowych, ale podobno prowadził też ciaże po przejściach i mu się udało.
Miłej niedzieli dziewczyny i proszę o modlitwe, bardzo jej teraz potrzebuję.

reklama
:-) czesc dziewczyny :-) przy niedzieli mikołajkowej zycze wam duzo szczescia i miłosci :-) niech w waszych domach dzis zagości:-) mi sie zrymowało.

Annas kochana trzymam kciuki:tak: i nie smutaj sie juz.

Dziewczyny, trzeci test zrobiony z porannego siusiu. Początkowo bladziutka druga kreseczka, która ukazała się już kilka sekund po wpuszczeniu kropelek, a po 5min zrobiła się już wyraźna :-)

Teraz się waham i chyba jednak zadzwonię jutro do mojego gina z zapytaniem co z duphastonem. Nie wybaczyłabym sobie, gdybym się tym nie zainteresowała, a potem doszłoby do tragedii, bo by się okazało, że brałam go za mało.

Piersi ciągną masakrycznie. W maju nic takiego się nie działo. Mam nadzieję, że to zapowiedź, że wszystko jest ok :-)

No i nie wiem co z przytulankami. Ja się boję, ale żal mi mojego M. No ale w głowie kotłuje mi myśl, że skoro niewskazane jest badanie ginekologiczne na fotelu, to penetracja chyba też nie? Choć bez dwóch zdań przyrząd gina jest o wiele mniej przyjemny niż przyrząd M ;-) Może coś mi zafasolkowane w tej materii doradzą?

Annas81 modlitwa zapewniona. I prośba zwrotna do Ciebie o modlitwę za mojego nowego Okruszka...

A poniżej mój dzisiejszy teścik :-) To już ostatnie zdjęcie kreseczek. Słowo harcerza. Potem już tylko zdjęcia usg będę wklejać :-)

Załączniki

• Zdjęcie043.jpg
    Zdjęcie043.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 42
Dziewczyny, trzeci test zrobiony z porannego siusiu. Początkowo bladziutka druga kreseczka, która ukazała się już kilka sekund po wpuszczeniu kropelek, a po 5min zrobiła się już wyraźna :-)

Teraz się waham i chyba jednak zadzwonię jutro do mojego gina z zapytaniem co z duphastonem. Nie wybaczyłabym sobie, gdybym się tym nie zainteresowała, a potem doszłoby do tragedii, bo by się okazało, że brałam go za mało.

Piersi ciągną masakrycznie. W maju nic takiego się nie działo. Mam nadzieję, że to zapowiedź, że wszystko jest ok :-)

No i nie wiem co z przytulankami. Ja się boję, ale żal mi mojego M. No ale w głowie kotłuje mi myśl, że skoro niewskazane jest badanie ginekologiczne na fotelu, to penetracja chyba też nie? Choć bez dwóch zdań przyrząd gina jest o wiele mniej przyjemny niż przyrząd M ;-) Może coś mi zafasolkowane w tej materii doradzą?

Annas81 modlitwa zapewniona. I prośba zwrotna do Ciebie o modlitwę za mojego nowego Okruszka...

A poniżej mój dzisiejszy teścik :-) To już ostatnie zdjęcie kreseczek. Słowo harcerza. Potem już tylko zdjęcia usg będę wklejać :-)

Wow suuuuuuper sie ciesz, wiedzialam ,ze to musi byc fasolina :-):-):-):-):-):-)

u mnie była jedna ciemna kreska ,a druga prawie nie widoczna i długi czas, teraz juz w sumie nie robiłam testa,ale moze zrobie,zeby miec pamiatke na pózniej. Mi lekarz zabronił sexa na poczatku, a przynajmniej takiego delikatnego, wiec niewiem, lepiej sie wstrzymac. Chociaz moj D.juz ma nerwa,ze nie moze sobie pobzykolic hihihi ,ale sie strasznie boje szczególnie teraz przed tym 12 tygodniem , musi chlop wytrzymac ,no bo nie ma rady.:no:

Mi lekarz zabronił sexa na poczatku, a przynajmniej takiego delikatnego, wiec niewiem, lepiej sie wstrzymac. Chociaz moj D.juz ma nerwa,ze nie moze sobie pobzykolic hihihi ,ale sie strasznie boje szczególnie teraz przed tym 12 tygodniem , musi chlop wytrzymac ,no bo nie ma rady.:no:

No to już niewiele do 12tyg zostało :-)

Dla mojego M zakaz przytulanek też będzie katastrofą i najwyższym wymiarem kary. Ja to jakoś przetrzymam. Ale on... Już wczoraj wieczorem powiedziałam "nie". Dziś rano też. Wiem, że mu ciężko. Ja się czuję okropnie odmawiając, ale po prostu się boję. Dopóki lekarz mnie nie uspokoi będzie w tej materii lipa.

witam
wczoraj napisalam do agatki o nowych wiesciach i dostalam od niej taka wiadomosc na gg :

Ja dzis nie bede na BB ale prosze Cie w moim imieniu napisz im ze to najpiekniejsze mikolajkowe prezenty jakie moglam sobie wymarzyc trzymam kciuki -bede jutro bo dzis dzien pelen zakupów i odwiedzin
dziekuje za informacje caluski

:-) co do przytulanek ja bym sie wstrzymala do wizyty u lekarza, sprobuj o tym pogadac z m, moze zrozumi :-) powiedz ze sobie nie wybaczysz gdyby po seksie cos sie stalo wiec musi jakos wytrzymac ;-) przynajmniej do wizyty u lekarza :-)

a my nasze staranka juz rozpoczelismy :-) byly w 5dc i w 9dc czyli dzis z rana :-) i bylo super, jednak seks po dluzszej przerwie daje mega przyjemnosc, az bylam sama zaskoczona :-)

musze poszukac jakies fajne suwaczki bo tamte mi sie znudzily,
macie jakies fajne strony takie nieoklepane?

ASIU KASIKZ to najwspanialszy prezent mikołajkowy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wspaniale mamuśki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do obliczania terminu -TO BĘDZIE 25 SIERPIEŃ I JUŻ -W MOJE URODZINY:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

a tak serio kochane to z doświadczenia wiem że lekarze obliczają dla standardowych cykli 28 dni -a z czasem na usg wyjdzie jaki jest termin według tego jak maluch rośnie -ja według OM mam 10 kwietnia -według USG to się zmieniało do 12tc -od tamtego czasu jest niezmiennie 15 kwiecień

Co do zachcianek moimi były chałwa i piwo:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Co do krzyczenia na ludzi -tak zjebałam mojego współpracownika że przestał się do mnie odzywać -hehe nie wiedziałam wtedy o maluchu ale ulżyło mi co niemiara bo aż sie zagotowałam wtedy;-):tak:;-)

Co do SEXu -no cóż my przez pierwszy trymestr sami przyjęliśmy że z przytulanek nici:-( po czym lekarz powiedział ze to nawet wskazane bo wtedy lepiej hormony u kobiety pracują....:-p i fajnie:-D nawet dziś rano to sprawdziliśmy -oj pracują;-) tylko żadnego głaskania brzusia:confused2: i ruszania sutków:confused2: tego mi lekarz zabronił.

Co do duphastonu -ja brałam 2 razy dziennie -przy bólach brzucha doszło do 4 razy -a później schodziliśmy po jednej tygodniowo -i im mniej go brałam tym lepiej się czułam i tym mniej bolał mnie brzuch:confused2: ale polecam no spę w razi ejakichkolwiek dolegliwości:tak:

W razie pytań jestem gotowa odpowiedzieć co wiem -jeśli to pomoże:tak:

Cieszę się że w przyszłym roku taka fasolówa będzie -a póki dobra passa trwa -pozostałe dzieczyny -do dzieła:-D:-D:-D:-D teraz to czekam na Ilonkę26 i GosięLew czy ktoś jeszcze sie na styczeń pisał???????????????????????

Miałam dziś nie zaglądać na forum ale po wiadomości od Pati nie mogłam wytrzymać:-):-):-):-):-) trzymam kciuki dziewczynki

reklama
hej

jej a ja znow dopiero wstalam :eek: nie wiemco sie ze mna dzieje, nawet mąż juz zaczął obiadek robić bo dzisiaj duzo spraw mamy do załatwienia na miescie i jak si epuścimy to nie wiem o której wrócimy....

kurcze jak widze te teściowy to mi już serducho skacze, że ja też chce taki juz widziec :zawstydzona/y::sorry: w ogole po przeczytaniu kilku historii mezowi o porodach przedwcczesnych i szybkim zachodzeniu w ciaze ze slicznym happy endem i pieknymi dzieciaczkami chyba by sie zgodzil szybciej np w styczniu lutym ale ten głupi ślub w kwietniu a on chce sie pobawic wiec lipa chyba bedzie :(

Do góry