reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie
dzisiaj nadrobić WAS to godzinka z głowy:-)

Przyszła do ciebie??@?

Dobra już was nie trzymam w niepewności otóż:
robie sobie testa nakapałam i patrze w napięciu na testa rysuje sie kreska i myśle......... to chyba ta co ma być i tak nawet jak fasolki nie ma:eek:, patrze na instrukcje a to ta ciążowa:-D:tak:, no i w podskokach poszłam po herbatke bo mi zaschło aż w gardłe wracam a to już wyschło i niema nic:-(,
no jak patrze pod światło i pod kątem to niby cień jest,ale nie wiem czy ja go widze bo chce widzieć czy tak jest faktycznie.No i nadal nie wiem:confused2:poczekam czy @ przyjdzie:tak:
No to czekamy dalej.Jeszcze wszystko możliwe. Trzymam kciuki.

Witam!

Ewelinko, szkoda, że jednak przyszła wredota
Ewelinko, Kasikz, Gosiu, przytulam mocno, musi się udać musi :tak:

Karolcia81, dobrze, że się uspokoiłaś po wizycie. Na następnej zobaczysz pikającego dzidziusia :-)

Kobietko, może u Ciebie tak samo psotliwa dzidzia jak u mnie. Moje testy nawet 4 dni po terminie @ były takie "chyba coś widzę"

Agu-ska, dobrze, że lekarze nic złego nie znaleźli i że z maluchem wszystko OK, mam nadzieję, że niebawem bóle ustąpią

Agatko 13x13, słodziaka w atavarku masz :-)

Dziś w drodze do pracy mało omdlenia nie zaliczyłam, już było "ciemność widzę ciemność", w ostatniej chwili usiadłam. Więc albo będę wychodzić wcześniej tak, żeby NA PEWNO siedzieć w autobusie, albo trzeba będzie o zwolnieniu pomyśleć.
Ale poza tym OK, muli, co raz to nowy syf na twarzy wyskakuje, i co chwilę głodna jestem :-)

miłego dnia :-)
Kochana uważaj na siebie. Ja w ciązy po paru tygodniach jazdy komunikacja miejską w Warszawie miałam dość. Też wszyscy prychali nikt nie ustąpił, bo nic nie było widać. Dbaj kochana o siebie. Może L4?Ja odkąd wrociłam do pracy jeżdzę samochodem i dzisiaj akurat odstawiałam i musiałam jechać komunikacja i powiem nie jestem w ciąży ale miałam dość:-(
witam wszystkie dziewczyny :)

ale jestem zmeczona... maz mnie znowu wykancza ja sie juz poddaje hihi az sie dziwie ze my tego nie robimy tak mechanicznie-robienie dzidzi, tylko sie kochamy bo mamy taka ochote :-D... z a tydzien kolej na mnie z testowankiem, ktora jeszcze testuje oprocz kobietki?? kobietka na kiedy bys miala termin?? bo mi wychodzi miedzy 4 a 9 sierpnia (zalezy jak dlugi cykl wezme pod uwage)... kto sie jeszcze na sierpnien zapisuje??? :-D ide robic sanwiche na obiadek bo akurat na to mamy ochotke :-)

odezwe sie po poludniu
Ja chciałabym jeszcze sierpień ale jakoś nie łudze sie, wolę o tym nie myśłeć:-(

Powodu niestety nie znam:( w 20tyg odeszlo sporo wód. Infekcji nei bylo i nic nei bolało.Tylko wody. Oglądałam wtedy film więc wysiłek też nie. dwa tygodnie w szpitalu leżenia i niestety przyszly skurcze:( Czemu nie wiem:( podobno infekcja wtórna i stad skurcze.ale czemu odeszly wody nie wiem.
Olu u mnie po porodzie @ wróciła niestety dopiero po 3 miesiącach, nielicząc jakiegoś plamienia po 8 tygodniach. Ale trzymam kciuki żeby u ciebie było szybciej.

Witam!
Nie wiem, czy jeszcze ktoś mnie tutaj pamięta. Jakiś czas temu wycofałam się z forum. Chciałam odpocząć, nie myśleć o tym, że nie zachodzę w ciążę. A teraz wracam z DWOMA KRESECZKAMI :-) To dopiero początek,ale wierzę,że tym razem będzie dobrze.
Gratuluję i życzę spokoju i jak najwięcej optymizmu

Witajcie, dziewczynki, ja odebrałam dziś betę i jest 12 560, czyli rośnie dalej tak samo. To dobra wiadmość, ale ta lekarka jeszcze dopatrzyła się, że to może być CIĄŻA POZAMACICZNA!!! Bo nie wie, czy ten pęcherzyk tak w samym rogu macicy widziała, czy w jajowodzie !!! RATUNKU! Jak zadzwoniłam do niej z betą to kazała mi przyjachać na ponowne badanie do niej do szpitala, jak powiedziałam że nie mogę bo jadę do pracy, to kazała mi przyjechać jutro na 8.00 !
To jakiś kosmos, ja nie mam żadnych objawów ciąży pozamacicznej, poza tym, czy tego nie widać normalnie na USG???
Jakiś koszmar...
Rzeczywiście ta pani dr jakaś dziwna. Niektórzy lekarze to USG nie powinni używać bo czasami wróża z fusów, nie znają się na tym albo sprzęt jest tragiczny. Tez mi sie wydaje że przy takiej betce na pozamaciczna miałabyś już jakieś objawy. Będzie dobrze.

witam ponownie
jakby ktoś się pytał to wyniki bety odebrałam, no niestety tym razem jednak za pierwszym razem się nie udało, ale trudno, nie teraz to kiedyś tam
@ jeszcze brak
witam nowe zafasolkowane i gratuluję
no i nowe mamusie aniołków, przytulam i zapalam
[*]
pozdrowienia
Oj pytał, pytał. Szkoda. Rzeczywiście musimy znależść jakiś inny sposób ,na wyluzowanie . U mnie w pracy powoli sajgon wiec chyba tez rzucę sie w wir pracy , może to trochę pomoże nie myśleć. Trzymam kciuki.

kazik ale na sierpien to staranka pewnie jeszcze w trakcie sa, bo ja ja mialabym termin na poczatek a do @ jeszcze daleko to masz perzed soba chyba caly cykl :) wiec jesli mozesz to do dziela kochac siem z mezem, stosujac pozycje podawane przez vjolke hihi i inne tez ale vjolka chyba wszystkiem nam tu zapodala :-D

kazik ale na sierpien to staranka pewnie jeszcze w trakcie sa, bo ja ja mialabym termin na poczatek a do @ jeszcze daleko to masz perzed soba chyba caly cykl :) wiec jesli mozesz to do dziela kochac siem z mezem, stosujac pozycje podawane przez vjolke hihi i inne tez ale vjolka chyba wszystkiem nam tu zapodala :-D
Tak to dopiero 13 dc,a u mnie owulacje są późne wiec jeszcze możemy działać. Ale chociaż staram sie być optymistyczna to aż w takie szczęście ciężko wierzyc. Ale pracuje nad sobę:-)

czekajcie....ja tam na recepte to mam 5 mg i mam go barć 3 razy dziennie to jest 15 mg plus to co w feminantali 0,8...teraz dokładnie doczytałam.....to daje 15,8 dziennie...czy to nie szaleństwo?
karolcia tego co ja pamiętam ginka coś mówiła że jak organizm ma za dużo kwasu foliowego w organizmie to wydala się go podczas moczu i organizm zostawia w organizmie tyle ile potrzebuje.więc twój chyba wie co robi.

reklama
kazikz to dzialaj a nie marudaj :-) wejdz na jakas stronke z seksami razem z mezem i zobaczycie jak sie rozkrecicie-trzesienie zemi wywolacie :-D moze na sextv1.pl sobie wejdzcie hihi albo na redtube.... nie zebym ja tam wchodzila :-D sobie nie myslcie hihihihi

robie sobie takie bolerko/sweterek wzory i schematy - filum_lanae nie wiem czy mi wyjdzie bo taki sposob widze pierwszy raz hmm

Do góry