reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam ponownie
jakby ktoś się pytał to wyniki bety odebrałam, no niestety tym razem jednak za pierwszym razem się nie udało, ale trudno, nie teraz to kiedyś tam
@ jeszcze brak
witam nowe zafasolkowane i gratuluję
no i nowe mamusie aniołków, przytulam i zapalam
[*]
pozdrowienia

reklama
Ciąża Choroby Przeziębienie
a to znalazlam do poczytania o przeziebieniu w ciazy i lekach jakie mozna brac i o domowych sposobach radzenia sobie :)

mysle ze mozesz brac, jak ja mam 0.8 to chyba moze byc o 0.1 wiecej, jakbys miala biegunki to lepiej odstawic ale mysle ze w ciazy rosnie zapotrzebowanie wiec dzidzia duzo tego pochlonie :-)

Właśnie przeszukałam net - przy planowaniu ciąży : 0,4 mg, w ciąży (nie pamiętam do którego tygodnia) ok 1 mg, przy zagrożeniu wad cewy nerwowej 4 mg. O ewentualnym "przedawkowaniu" można mówić dopiero po przekroczeniu 15 mg, ale generalnie nie niesie to żadnych skutków ubocznych, więc spoko :tak:

Właśnie przeszukałam net - przy planowaniu ciąży : 0,4 mg, w ciąży (nie pamiętam do którego tygodnia) ok 1 mg, przy zagrożeniu wad cewy nerwowej 4 mg. O ewentualnym "przedawkowaniu" można mówić dopiero po przekroczeniu 15 mg, ale generalnie nie niesie to żadnych skutków ubocznych, więc spoko :tak:

Czekajcie....ja tam na recepte to mam 5 mg i mam go barć 3 razy dziennie to jest 15 mg plus to co w feminantali 0,8...teraz dokładnie doczytałam.....to daje 15,8 dziennie...czy to nie szaleństwo?

ilonko, pomysl jaki cie miesiac starnakowy czeka :) tak mily jak u mnie hihi, bedzie dobrze :) jak nie teraz to nastepnym razem, a zwlekac chyba nie ma co bo przeciez nie zawsze udaje sie zajsc za pierwszym razem... chociaz mi sie udalo juz dwa razy... a teraz czuje ze trzeci..

ide plusk dziewczyny :)

Newfie ja bym sie skonsultowała z innym lekarzem, ona już wtedy na wizycie ci mówiła o tym?czu telefonicznie?
Ewela to Ty w ciąży i nie mierzysz tempki??:szok:, zaraz mierzyć pod kołderke , miodek zmleczkiem czosnek cebula chrzan i witaminke c i tempke zbijać tylko apapem i tylko powyżej 38st.
Mi lekarz pozwolił brać stodal, oil olbas na katar wdychać pozatym wit c i rutinoscorbin wszystko 3xdziennie a gorączke to już pisałam wyżej,jak grypa to do lekarza tym bardziej w ciąży bo epidemie mamy:szok:
Ilonko przytulam cieplutko.
Oj ja też sie dziś wykąpie i umyje włoski i będzie milutko :)

reklama
Czekajcie....ja tam na recepte to mam 5 mg i mam go barć 3 razy dziennie to jest 15 mg plus to co w feminantali 0,8...teraz dokładnie doczytałam.....to daje 15,8 dziennie...czy to nie szaleństwo?

Ja mam tą samą dawkę kwasu, ale do przyjmowania 1x dziennie (i 3x Duphaston)

A tak przy okazji - lekarka powiedziała mi, że maksymalną stosowaną dawką Duphastonu jest... 12 tabletek dziennie :szok: (a opakowanie ma 20 tabletek...)

Dziewczyny, nikt nie wie, co z tymi dozwolonymi lekarstwami przy grypie i przeziębieniu?

Do góry