reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Miałam dziś ciekawy dzień, gdyż wróciłam do pracy po 3-tyg lenistwie, ale już Was poczytałam. Naprodukowałyście, aż miło:-)
Mi lekarz powiedział, ze mam brać tylko feminantal a kwasu już nie. Mojej kuzynce z innego miasta też tak lekarz powiedział, ale kto to wie teraz z tymi lekarzami:szok:
Newfie TY to biedulko trafiłaś na szczególnie dziwnego lekarza. Widział ciążę tylko biedna nie wie gdzie. Szok!!! Głowa do góry, 25 będą dobre wieśći.
Ilonka i Ewelka przykro mi. Z poprzednią ciążą też musiałam się napracować wiele miesięcy. Faktycznie jedyne pocieszenie, ze to przyjemna "praca"
Karolcia, zebym poszła do lekarza tak jak TY, to też nic bym nie widziała, jakoś my lipcówki lubimy opóźnienie owulacji:-) Ale Ty masz fajniej, bo mi lekarz co prawda pozwolił iść do pracy, ale seksić się nie. Zazdrosny czy cóś;-)
Ola przyulam
Nowym mamusiom gratuluję.
Mnie coś od trzech dni plecy bolą. Nie wiem od czego. Tak trochę ponizej łopatek, kurcze mam nadzieję, że to nic złego z fasolką:-(
Miłego wieczorku.

reklama
Newfie ja bym sie skonsultowała z innym lekarzem, ona już wtedy na wizycie ci mówiła o tym?czu telefonicznie?
Ewela to Ty w ciąży i nie mierzysz tempki??:szok:, zaraz mierzyć pod kołderke , miodek zmleczkiem czosnek cebula chrzan i witaminke c i tempke zbijać tylko apapem i tylko powyżej 38st.
Mi lekarz pozwolił brać stodal, oil olbas na katar wdychać pozatym wit c i rutinoscorbin wszystko 3xdziennie a gorączke to już pisałam wyżej,jak grypa to do lekarza tym bardziej w ciąży bo epidemie mamy:szok:
Ilonko przytulam cieplutko.
Oj ja też sie dziś wykąpie i umyje włoski i będzie milutko :)

O dzięki, właśnie odpowiedziałaś na moje pytanie o grypę :-) Dziękuję :-)
A umówiona do innego już jestem jak pisałam, a ona wspomniała na wizycie, że widzi ten pęcherzyk w takim rogu macicy... Wogóle długo to oglądała i tak bez przekonania, więc mnie to zastanowiło :eek:

Dawaj miejscowość i nazwisko ja ją zaraz prześwietle już Karoli prześwietliłam jedną panią doktor:cool2:a i komentarzyk zły dodałam:zawstydzona/y: no co i tak ma same opinje na minusie;-)

Kobietka, już sobie poszukałam opinii na jej temat, ma i pozytywne i negatywne, ja tam wolę po prostu zmienić lekarza :-). Swoją drogą ciekawa jestem tej jutrzejszej wizyty...
A opinię jej dodam, jak już się moje sprawy wyjaśnią :)

A idziesz na tą wizyte też?To napisz nam jutro koniecznie:tak:
Ja zmykam bo mleczko z płatkami będe wcinać i mleczko już wstawiłam sobie.
Dobrej nocki ,do jutra i zdrowiejcie dziewczynki szybciutko
trzymam kciuki za wizyte Newfie.

Kobietka, idę na spokojnie, zobaczę czego się dowiem, położyć się w szpitalu nie pozwolę bez dodatkowych konsultacji, więc spoko :-) Jutro się odezwę - miłego wieczorku

Ja mam tą samą dawkę kwasu, ale do przyjmowania 1x dziennie (i 3x Duphaston)

A tak przy okazji - lekarka powiedziała mi, że maksymalną stosowaną dawką Duphastonu jest... 12 tabletek dziennie :szok: (a opakowanie ma 20 tabletek...)

Dziewczyny, nikt nie wie, co z tymi dozwolonymi lekarstwami przy grypie i przeziębieniu?

No to folik będę jadła...on mi nie zaszkodzi, najwyżej rano ten od gina, w południe feminantal, a wieczorem ten od gina. to zawsze będzie troszkę mniej.....a duphaston też dostałam, ale mój ginek nie jest do niego przekonany, powiedział, że czasami może więcej złego niż dobrego zrobic...i mam go brać tylko w razie jakby się coś działo. A jak poczytałam, ze między innymi powoduje złuszczanie ścianki macicy to się wystraszyłam i go nie wezmę. Kurcze, go się podaje na wywołanie okresu.....myslę, że mój organizm jak będzie chciał to tą ciąże sam utrzyma.

A co do przeziębienia...to wiem, że homeopatyczne leki można brać, ale jak to coś ostrzejszego to lepiej do lekarza idż albo się w aptece popytaj.....

dobranoc kochane....słodkich snów.....
do jutra!!!!!

kobietka narobilas mi smaka na kakao... jak pisalas o tym mleczku... hmm ide sobie zrobic :-) dawniej to pilam codziennie kakao az mi obrzydlo-mamusia zmuszala wrr a teraz o dziwo mam ochote... po tylu latach :-)

dzięki dziewczyny, na razie skupię się jednak na pracy i uczelni, bo za dużo ostatnio myślę o zaciażeniu i później się dołuję niepotrzebnie
a co do witamin ja też łykam feminatal i kwasu w nim jest 0,8 więc dodatkowo nie muszę już łykać

reklama
ja do 14 tyg brałam feminatal 800 + folik. Od 14 tyg biore feminatal 400 bez dodatkowego foliku. Ale od dwóch tyg dodatkowo żelazo.

aha tak kazał mi ginek brać ...

:-)

Do góry