reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie,
Aga34 ty to jeszcze trochę to kolejny trymestr zaczniesz, te pierwsze objawy też miną. A umawiałaś się już na badanie przezierności karkowej?

Ewelinka przytulam mocno. Trzeba próbować dalej, dobrze, że to chociaż przyjemne jest.

Karolcia81 bardzo dobre nastawienie, dla tego szkoda było wcześniej tych nerwów, bo się prawie masowa histeria robiła na forum. Na pewno zobaczysz niedługo swoją fasolinkę.:-) A do 30 listopada to tak nie długo.

Agata witaj i miłego dnia tobie też.

Vjolka ty powinnaś tego swojego męża raz a porządnie dopaść i go z molestować :tak:;-)

Kobietka jest jeszcze nadzieja. Ja myślę, że nawet ja za 2 dni zrobisz drugi test to już może być coś więcej widać.

Witajcie dziewczynki. Ja tylko na chwilkę bo źle się czuje jakoś mi słabo i dziwnie się czuje:-:)-(.leżę sobie odpoczywam i mam nadzieję że jakoś dojdę do siebie:-).buziaczki

Mam pytanko kiedy powinien przyjść okres po poronieniu? Straciłam moje maleństwa 8.X. i tak sie zastanawiam nad tym okresem. Ginekolog mówiła, że po tzrech okresach można zachodzić w ciąże więc czekam na ten pierwszy z niecierpliwością. W sumie ledwo przestałam plamić.

Karolcia mówiłam, że nie będzie źle ;-), jest jeszcze wcześnie ja w 4 tygodniu jak poszłam poprzednio bo myślałam, że to już dziecko widać dobrze to nic kompletnie nie było widać nawet ciąży pozamacicznej sie bałam:szok:, dlatego warto poczekać, żeby sie nie zamartwiać, jeśli nic sie nie dzieje to postaraj sie zająć codziennością czas szybciej zleci, trzymam kciuki i bardzo sie ciesze:tak::-)

Najważniejsze, że się uspokoiłam bardzo....teraz już musi być tylko dobrze....wtwdy mi się wszystko praktycznie od razy poodklejało....więc skoro teraz się super wmontowało, a to już wiemy to będzie dobrze....
...skoro mogę funkcjonować w miarę normalnie to sobie będę powoli w szafach sprzatała, czytała książeczki, oglądała filmy, chodziła na spacery z psem...i czas zleci raz dwa....najważneijsze, że nie musze się zrywać o 6 rano i do pracy lecieć....bo w domku to zawszę mogę się połozyć i odpocząć....

No a co z Twoim testem, siknęłaś? Mamy fasolkę?

Vjolka chyba w tym roku będe miała na oku moją choinke żeby mi babć nie zgorszyła
:-D:-D:-D:-D:-D, albo rozochociła.
A wogóle dziewczynki to moja babcia ma dziś operacje na żylaki, to twarda kobita 6 dzieci urodziła, wierze ,że wszystko się uda jutro operacja a kobitki tam mówiły, że już na drugi dzień wychodzą mamuśka dzwoniła do mnie z newsem bo pijechała z babcia do szpitala do Łodzi zresztą trzy jej córki pojechały i wnuczka obsatawa galanta:-)

reklama
PRZEZIER...CO??
Co to jest??

Pierwsze badanie prenatalne, takie najbardziej podstawowe, robi się je jakoś koło 11 i 13 tygodnia, bada się fałd na karku. To się też nazywa badanie nt. Nasze ciężarówki bardziej zaawansowane powinny więcej wiedzieć, bo ja w pierwszej ciąży nie doczekałam tego badania niestety.

Do góry