reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiecie co ,zastanawiam sie nad zmana lekarza ,i chyba zmienie, bo ten co do niego chodze to fajny,ale juz stary i rece mu sie trzesa i nie dowidzi. A i on mi powiedzial,ze tylko 3 usg mi bedzie robic w ciazy,a jak teraz mam przyjsc za 3 tyg to akurat wypada na moje poronienie co wtedy i co jak bedzie cos nie tak to jak on zobaczy? jesu niewiem co robic

Ja tez zmieniłam...mój tez był starej daty....i nie maił nawet usg w gabinecie...i brał mnie tylko na macanie co sie okazało, ze nie wystarczyło.
teraz mam młodego w pryw. klinice...tam jest cały sprzęt w gabinecie...i za każdym razem usg robi...i taka plazma wielka na scianie, na której sobie oglądasz co masz w środku....
troche mi głupio przed tamtym bo to znajomy rodziny....ale co tam...dzidzia najwazniejsza....

reklama
czesc dziewczyny ...
witam cie motyl slyszalam od dziewczyn ze stracilas ciaze a teraz masz dzieciatko chcialam sie dowiedziec czy poznalas przyczyne poronieen?? ja jestem po 3 stratach i brakuje mi nadziei ze jeszcze bedzie dobrze narazie robie badania i wszystko jak najbardziej ok .... chcielibysmy od nowego roku znowu sie starac ale strach jest okropny ze przy kolejnym badaniu znowu uslyszymy wyrok ciaza obumarla :(

Mozna powiedziec ze poznałam ale to nic pewnego .Za pierwszym razem straciłam prawdopodobnie przez nerwy(mieszkalismy z tesciami którzy nawet przy mnie palili mimo tego ze wiedzieli ze jestem w ciązy i mi to przeszkadza ,a jedndnego dnia to nawet sie zapytali "czy to na pewno dziecko ich syna:no:)Duzo stresu ale na 100% to nie jestem tego pewna.Za drugim razem nad dzidzią zrobił sie zakrzep i jak sie oderwał to pociągnął za sobą malenistwo.Chyba miałam pecha.:-(
Zresztą trzecią ciąze tez przeszłam nieciekawie bo np.do samego konca miałam mdłosci i wymioty.:eek:
Badania robiłam tylko podstawowe ,mocz ,krew i USG macicy.

Natomiast przed ostatnią ciązą brałam witaminy dla starających sie o dziecko.Jest to specjalny zestaw witamin dla kobiety i mezczyzny.Bo czesto sie okazuje ze to wina lezy po stonie mezczyzn.Twój M robił jakies badania?

Ostatnia edycja:
Karolcia kiedy idziesz do lekarza?

Umówiłam sie na 16 listopada na 19.30....
to już niby będzie 7 tc....więc mi przynajmniej coś już powie....
nie idę wcześniej, przy tamtej ciązy to poszłam za wczesnie i powiedział mi, że to chyba ciaza...i kazał przyjśc za dwa tygodnie...a ja się tylko denerwowałam...
a teraz jak pójde już w 7 tc....to przynajmniej już usg pieknie powinno mi cos pokazać...
teraz będę miała urlop...więc odpoczywam i myślę, ze wszystko będzie dobrze....

A tak wogóle to dzien dobry:tak:.

Karolcia jeszcze raz gratulacje :-) i spokojnej ciązy.Pogłaszcz brzuszek od e-cioci.

Dzięki kochana...pogłaskałam...choc na razie to głaskam i gadam do mojego sadełka....ale może dzidzia juz czuje, że kocham, i czekam....i że ma tyle cudownych e-cioć!

No własnie chyba zmienie,bo raz ,ze do starego musze dojezdzac 40km ,a do tego co mysle,zeby sie zapisac to tylko 12km wiec sie opyla,nawet jesli ta 100zl mam płacic. No cóż - dzidzia ważniejsza :)

Mozna powiedziec ze poznałam ale to nic pewnego .Za pierwszym razem straciłam prawdopodobnie przez nerwy(mieszkalismy z tesciami którzy nawet przy mnie palili mimo tego ze wiedzieli ze jestem w ciązy i mi to przeszkadza ,a jedndnego dnia to nawet sie zapytali "czy to na pewno dziecko ich syna:no:)Duzo stresu ale na 100% to nie jestem tego pewna.Za drugim razem nad dzidzią zrobił sie zakrzep i jak sie oderwał to pociągnął za sobą malenistwo.Chyba miałam pecha.:-(
Zresztą trzecią ciąze tez przeszłam nieciekawie bo np.do samego konca miałam mdłosci i wymioty.:eek:
Badania robiłam tylko podstawowe ,mocz ,krew i USG macicy.

Natomiast przed ostatnią ciązą brałam witaminy dla starających sie o dziecko.Jest to specjalny zestaw witamin dla kobiety i mezczyzny.Bo czesto sie okazuje ze to wina lezy po stonie mezczyzn.Twój M robił jakies badania?

moj m nie robil zadnych badan bo narazie mu nie kazali chyba ze mi wyjda bakterie to on tez musi robic ...
ja w tej ostatniej ciazy mialam wielkoi stres stracilismy brata zginol tragicznie i babcie w tym samym czasie byla w 7 tygodniu ale po tych wszystkich przezycial bylam u gina i bylo wszystko ok a za tydzien ciaza obumarla moze o faktycznie to mialo wplyw bo wszystkie badania teraz wychodza oki wiec dlaczego stracilam 3 ciaze :(

karolcia81 Pewnie wczesniej niemasz co isc ja poszlam to byl 5 tydzien i jeszcze zarodka nie mialam mowili mi ze moze dopiero sie zagniezdzic albo nie i kazala mi przyjsc za tydzien znow i ten tydzien co czekalam na wizyte byl straszny bo modlilam sie zeby sie zarodek wytworzyl.A jak jest juz pozniejsza ciaza to lepiej.

reklama
Do góry