reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Widze ze jednak mamy jeszcze jedną zafasolkowaną:-),oj jak ja sie ciesze.Ogromne gratulacje.
Co do terminu porodu to chyba ten kalkulator jest najdokłanieszy prznajmniej był w moim przypadku
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
Trzymajcie sie cieplutko.Wybaczcie ale nie mam czasu czytac na bierząco bo Vreonika wymaga coraz wiecej uwagi juz nie chce spac całymi dniami.

Karolcia gratuluję fasolki!!! Super, że Ci się udało :-)

13x13 ja też sobie wczoraj kupiłam sporo nowych kosmetyków :-) Po tym jak dowiedziałam się, że część z tych które posiadam raczej szkodzi niż pomaga, postanowiłam zakupić coś lepszego. Poza tym naszła mnie ochota na zmiany :tak: Dzisiaj jak wykorzystałam nowe zakupy to aż sama nie mogę uwierzyć, że mi te oczka tak ładnie wyszły :-) Zobaczymy co G powie po powrocie z podróży, chociaż to już będzie wiele godzin po zrobieniu makijażu... A taki kurs to sama chętnie by przeszła. Na razie pozostaje mi oglądanie youtube ;-)

Mam takie pytanko, czy można stosować kremy do depilacji w ciąży? normalnie ich używałam do okolic dowcipnych, ale teraz mam opory, bo może to za silna chemia
Ja czytałam, że można bo taki krem nie przenika do krwi. Nie można natomiast używać kosmetyków z kwasem salicylowym oraz witaminą A (czyli np. z retinolem). Więcej informacji znajdziesz na stronie Safe skin care during pregnancy | BabyCenter (po angielsku)

Słyszałam, że na zaparcia pomaga Activia śliwkowa. Zawsze warto spróbować ;-)

Ewela28 gratuluję dzidzi!!!

Ależ ja bym chciała płacić 200zł za wizytę... Tutaj płacę za jedno USG $500 czyli ok. 1,500 zł. Na szczęście jak już wydam w roku kalendarzowym $6,000 to ubezpieczenie płaci za resztę.

Beatkaa24 i agu_ska bardzo mi przykro z powodu waszej straty :-(. Witam na forum.

Koti81 super, że lekarz wykrył w porę problemy z szyjką i im zaradził. To teraz możesz spokojnie czekać na maleństwo :tak:

Pati.b przy okazji przeprowadzania jednej z rozmów kwalifikacyjnych z kimś kto się starał o pracę w firmie gdzie pracuję dowiedziałam się, że tutaj szef nie może zapytać kandydatki o to czy jest mężatką, ma dzieci itp. Jeśli ktoś chce to powie, ale nie można nikogo o to pytać.

OK, zmykam do domu bo już pół godziny temu pracę skończyłam, tylko zostałam aby nadrobić zaległości z BB ;-)

A oto moja córka w swoim żywiole ,normalnie wanna jest zamała:szok::tak:

Załączniki

• P1000577.jpg
    P1000577.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 40
  • P1000578.jpg
    P1000578.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 33
Motyl śliczna córcia:-)
Witam
dziewczyny ja czekam na przyjscie @może nie przyjdzie.Ale już czuje ból w dole brzucha wiec chyba sie pojawi:-(
Pozdrawiam i Zycze milego dnia

Witam w piątek...nareszcie...

karolcia pisałam ci że mój mężuś dopóki nie poszłam na usg i mu nie pokazałam zdjęcia że jest dzidzia to był dziwny też się nie cieszył tylko martwił czy wszystko dobrze i mnie stresował. A jak zobaczył że oki to wtedy się zmienił a mi ulżyło więc niunia nie martw się on na pewno się cieszy tylko tego nie okazuje i pewnie się boi tak jak ty ale nie chce cie stresować.
Mój teraz sie pierwszy wknaca do pani doktor żeby oglądać jak dzidzia do niego macha.

My sie wczoraj troche dogadalismy...ale tylko troszkę....masz racje...zacznie się cieszyc na maksa jak się już dowiemy, że wszytsko jest dobrze.
Zresztą powiedziałm wczoraj rodzicą...i też tak jakby sie bali cieszyć.
Agatak tu napisała kiedyś, że nawet jak jest radośc i szczęście to i tak nigdy nie zaznamy już tego spokoju i sielanki jaka przynosi pierwsza zdrowa ciąża....

Kochane ja tylko szybciutko melduję ze w końcu @ przyszła. Więc kolejny cykl i staranka właściwe zaczynami:-)

Głowa do góry....za misiąc wstawisz nam piękny suwaczek...i teraz wszystkie będziemy Twoje testy oglądać!!!!!
Owocnych staranek zyczę. Wiesz...ja jestem do tej pory w szoku, ze nam się udało w pierwszym cyklu....ale były i nogi w górze...i staralismy się dochodzic razem, czasami mu pomagałam i on teraz sie śmieje, że sama sobie zrobiłam fasolkę!

chyba nie jest źle
zaliczylam pierwszego pawika i zmykam spac
dobrej nocki kochane
A mnie tak mdli cały czas, ale się dzielnie trzymam....moja mama i moja siostra nie wymiotowały wcale jak były w ciazy...więc może mnie tez to ominie!

Karolcia gratuluję fasolki!!! Super, że Ci się udało :-)

;-)

Dziękuje!!

A oto moja córka w swoim żywiole ,normalnie wanna jest zamała:szok::tak:

Śliczna dziewczynka...i jaka pływaczka z niej....:-D

Słuchajcie...nie mam na razie zadnych plamień ani upławów...tylko wrażenie, że się leje zostało...zrobiłam wczoraj jazdę, ze w domu jest rózowy papier i że teraz to ma być dla mnie tylko biały!:sorry:
a tak pozatym to jestem taka wypompowana...wczoraj zasnęłam nad książką nawet nie wiem kiedy...Z mnie przenosił do łóżka...
i tylko chodził i się pytał czy długo jeszcze taka będę do dupy...kurcze ...od kilku dni dopiero mnie tak siekło wszystko i spanie i samopoczucie...a on juz ma dość jak mu powiedziełam że conajmniej 3 msc w porywach do 9 to się chłop załamał!:eek:

Witam Dziewczyny. Ja dziś mam już 35dc a po @ nadal ani śladu. Już mnie to wkurza. Wczoraj nawet myślałam, że idzie idzie, ale byłam w błędzie. No szlag by trafił!

Wczoraj zrobiłam sobie jeszcze jeden test. Jedna krecha i ani śladu drugiej. Jakby coś miało być na rzeczy, nawet jakby owu była opóźniona, to chyba coś by test wykazał?

Jak weszłam na na stronę polecaną przez Motylka i ustawiłam sobie długość cyklu najpierw 30 potem 34 dni, to wyszło mi, że do zapłodnienia doszłoby w okolicach 18-20.10. Toż to 3tyg! Powinna być jakaś kreska jakby co? Prawda?

A zresztą nie mam żadnych objawów. Ani na ciążę ani na @. Poza zmęczeniem. Ale to od niewyspania. Nawet temp jest normalna.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki u mnie przyszła @ znaczy mam plamienia dziwne dzisiaj dopiero 24 dc ,ale plamienia są koloru czerwonego wiec to napewno@
A juz myslalam że sie udało :-(
Dziwnie jak ja mam teraz obliczyc kiedy dni płodne wczesniejszy cykl 30 dniowy teraz 24 ja juz sama nie wiem.:szok:

Do góry