reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiecie co ,zastanawiam sie nad zmana lekarza ,i chyba zmienie, bo ten co do niego chodze to fajny,ale juz stary i rece mu sie trzesa i nie dowidzi. A i on mi powiedzial,ze tylko 3 usg mi bedzie robic w ciazy,a jak teraz mam przyjsc za 3 tyg to akurat wypada na moje poronienie co wtedy i co jak bedzie cos nie tak to jak on zobaczy? jesu niewiem co robic

Ja tez zmieniłam...mój tez był starej daty....i nie maił nawet usg w gabinecie...i brał mnie tylko na macanie co sie okazało, ze nie wystarczyło.
teraz mam młodego w pryw. klinice...tam jest cały sprzęt w gabinecie...i za każdym razem usg robi...i taka plazma wielka na scianie, na której sobie oglądasz co masz w środku....
troche mi głupio przed tamtym bo to znajomy rodziny....ale co tam...dzidzia najwazniejsza....

reklama
czesc dziewczyny ...
witam cie motyl slyszalam od dziewczyn ze stracilas ciaze a teraz masz dzieciatko chcialam sie dowiedziec czy poznalas przyczyne poronieen?? ja jestem po 3 stratach i brakuje mi nadziei ze jeszcze bedzie dobrze narazie robie badania i wszystko jak najbardziej ok .... chcielibysmy od nowego roku znowu sie starac ale strach jest okropny ze przy kolejnym badaniu znowu uslyszymy wyrok ciaza obumarla :(

Mozna powiedziec ze poznałam ale to nic pewnego .Za pierwszym razem straciłam prawdopodobnie przez nerwy(mieszkalismy z tesciami którzy nawet przy mnie palili mimo tego ze wiedzieli ze jestem w ciązy i mi to przeszkadza ,a jedndnego dnia to nawet sie zapytali "czy to na pewno dziecko ich syna:no:)Duzo stresu ale na 100% to nie jestem tego pewna.Za drugim razem nad dzidzią zrobił sie zakrzep i jak sie oderwał to pociągnął za sobą malenistwo.Chyba miałam pecha.:-(
Zresztą trzecią ciąze tez przeszłam nieciekawie bo np.do samego konca miałam mdłosci i wymioty.:eek:
Badania robiłam tylko podstawowe ,mocz ,krew i USG macicy.

Natomiast przed ostatnią ciązą brałam witaminy dla starających sie o dziecko.Jest to specjalny zestaw witamin dla kobiety i mezczyzny.Bo czesto sie okazuje ze to wina lezy po stonie mezczyzn.Twój M robił jakies badania?

Ostatnia edycja:
Karolcia kiedy idziesz do lekarza?

Umówiłam sie na 16 listopada na 19.30....
to już niby będzie 7 tc....więc mi przynajmniej coś już powie....
nie idę wcześniej, przy tamtej ciązy to poszłam za wczesnie i powiedział mi, że to chyba ciaza...i kazał przyjśc za dwa tygodnie...a ja się tylko denerwowałam...
a teraz jak pójde już w 7 tc....to przynajmniej już usg pieknie powinno mi cos pokazać...
teraz będę miała urlop...więc odpoczywam i myślę, ze wszystko będzie dobrze....

A tak wogóle to dzien dobry:tak:.

Karolcia jeszcze raz gratulacje :-) i spokojnej ciązy.Pogłaszcz brzuszek od e-cioci.

Dzięki kochana...pogłaskałam...choc na razie to głaskam i gadam do mojego sadełka....ale może dzidzia juz czuje, że kocham, i czekam....i że ma tyle cudownych e-cioć!

No własnie chyba zmienie,bo raz ,ze do starego musze dojezdzac 40km ,a do tego co mysle,zeby sie zapisac to tylko 12km wiec sie opyla,nawet jesli ta 100zl mam płacic. No cóż - dzidzia ważniejsza :)

Mozna powiedziec ze poznałam ale to nic pewnego .Za pierwszym razem straciłam prawdopodobnie przez nerwy(mieszkalismy z tesciami którzy nawet przy mnie palili mimo tego ze wiedzieli ze jestem w ciązy i mi to przeszkadza ,a jedndnego dnia to nawet sie zapytali "czy to na pewno dziecko ich syna:no:)Duzo stresu ale na 100% to nie jestem tego pewna.Za drugim razem nad dzidzią zrobił sie zakrzep i jak sie oderwał to pociągnął za sobą malenistwo.Chyba miałam pecha.:-(
Zresztą trzecią ciąze tez przeszłam nieciekawie bo np.do samego konca miałam mdłosci i wymioty.:eek:
Badania robiłam tylko podstawowe ,mocz ,krew i USG macicy.

Natomiast przed ostatnią ciązą brałam witaminy dla starających sie o dziecko.Jest to specjalny zestaw witamin dla kobiety i mezczyzny.Bo czesto sie okazuje ze to wina lezy po stonie mezczyzn.Twój M robił jakies badania?

moj m nie robil zadnych badan bo narazie mu nie kazali chyba ze mi wyjda bakterie to on tez musi robic ...
ja w tej ostatniej ciazy mialam wielkoi stres stracilismy brata zginol tragicznie i babcie w tym samym czasie byla w 7 tygodniu ale po tych wszystkich przezycial bylam u gina i bylo wszystko ok a za tydzien ciaza obumarla moze o faktycznie to mialo wplyw bo wszystkie badania teraz wychodza oki wiec dlaczego stracilam 3 ciaze :(

karolcia81 Pewnie wczesniej niemasz co isc ja poszlam to byl 5 tydzien i jeszcze zarodka nie mialam mowili mi ze moze dopiero sie zagniezdzic albo nie i kazala mi przyjsc za tydzien znow i ten tydzien co czekalam na wizyte byl straszny bo modlilam sie zeby sie zarodek wytworzyl.A jak jest juz pozniejsza ciaza to lepiej.

reklama
Do góry