reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

:-)oj.....nam cieżko dogodzić...jak za dobrze, to źle...a jak źle to nie dobrze...:-)

a tak pozatym to ok....?
jakieś objawki ciekawe masz?
Dokładnie, jakby nie było i tak coś nie pasuje ;-)
W sumie objawy u mnie jakieś takie przytłumione, bo muli delikatnie (całe szczęście :tak:), cyce w staniku jeszcze się mieszczą i nie bolą, jakaś wydzielina jest, ale to ponoć normalne, bo coś tam się złuszcza od hormonów, jak wracam wieczorem do domu to już tylko jem i leżę na kanapie :-), no i głoda mam średnio co 2,5 godziny :eek:

Agniesia82, jak tam samopoczucie?

Kobietka22, chyba sobie to wszystko musicie gruntownie przemyśleć i przekalkulować. Skoro i tak staranka miały ruszyć dopiero za chwilę, to może warto, żebyś poszukała jakiejś pracy, choćby dorywczej. Zawsze to jakieś pieniążki wpadną, które możecie na później odłożyć. Jeśli Twój mąż ma pracę głównie w sezonie wiosenno-letnim, to jeśli w pozostałym okresie jest mniej zajęty to może jakieś dorywcze zajęcie dałoby się jeszcze wykombinować.
Wszystko to niełatwe jest, ale motywacja bobasowa duża, więc głowa do góry i myślcie, co by tu wykombinować :-)

reklama
cześć kobitki
dopiero teraz bo jakaś taka przytlumiona jestem
boli mnie prawe biodro nie spałam prawie całą noc i nie wiem czemu boli ale boli jak cholera wystarczy ze wezmę głębszy oddech i już boli
poza tym ciągle mi nie dobrze od rana zjadłam tylko serek homogenizowany i jak na razie wszystko mi rośnie w buzi albo jem oczami
za godzinke lecę odebrać powtórną betkę zrobilam dzisiaj
mam nadzieję że urosła

pozdrawiam was kochane odezwę się wieczorkiem

Witajcie kochane ja dzisiaj tak późno bo jakoś nie mam weny na pisanie :-:)-(
dalej mam takie lekkie upławy są mniejsze więc mnie to cieszy, jutro znowu idę na zastrzyk a wczoraj jak zwykle zaliczyłam kibelek i nie było fajnie.
karolcia trzymam mocniutko kciuki żeby dzidzia się tam zagnieżdzała w brzuszku :-):-):-).
kasiu a może dzidzi nie odpowiada nabiał i serki bo jak tylko zjem pół serka to od razu dzień mam z głowy. Więc może u cibie jest tak samo.
Pozdrawiam was kochane gorąco:-):-):-)
później jeszcze zajrzę

:-(
w 2006 roku zaszlam w ciaze...12tydz. zaczal bolec mnie brzuch,pojechalam do szpitala,mialam lezec...lezalam..w nocy mialam skurcze...moje pierwsze malenstwo stracilam na ubikacji w szpitalu...przyczyna;samoistne poronienie..potem pustka,zal i rozpacz.... w 2007 roku 2 ciaza;szczescie i ogromny niepokoj czy sie uda...niestety,w 8 tygodniu zaczelam plamic...na usg w szpitalu okazalo sie ze moje malenstwo nie zyje od 2 tygodni..szok!!!!przeciez mialo byc dobrze... w tym roku w maju dowiedzialam sie o kolejnej ciazy...tym razem bylam tak przerazona zeby nie stracic dziecka ze prawie nic nie robilam tylko odpoczywalam...no i udalo sie,minely najgorsze dla mnie 3 miesiace i teraz moglam sie tylko cieszyc...usg mialam dosyc pozno bo w 18 tygodniu i dowiedzialam sie ze to ciaza blizniacza...plakalam ze szczescia i myslalm ze los wynagrodzil mi poprzednie dwie straty.... wszystko bylo w porzadku moje kruszynki rozwijaly sie prawidlowo...wiedzielismy z mezem ze sa to bliznieta jednojajowe wiec nasza radosc byla nie do opisania...dwa takie same skarbusie... 20.09.2009...23tydz. w nocy strasznie bolal mnie brzuch...mialam skurcze a wszpitalu okazalo sie ze jest rozwarcie,probowali to zatrzymac ale okazalo sie ze mam wewnatrzmaciczna infekcje ktora oddzialowuje niekorzystnie na dzieci... 22.09.2009.....odeszly mi wody i juz nic nie dalo sie zrobic....porod sie zaczal...urodzilam dwie sliczne dziewczynki...moje ukochane aniolki...zyly kilka minut...widzialam te malenkie istotki...przutulalm moje upragnione dzieci ale one juz nie zyly... do dzis nie moge sobie z tym poradzic...to tak boli ze moje coreczki zamiast wlozyc do lozeczek wkladalismy do trumny.... czym zawinilam ze tak okrutnie cierpie...dlaczego ja.... gdyby nie maz niewiem co by ze mna bylo...wspiera,kocha i poprostu jest...czy bede wkoncu patrzec jak moje dziecko rosnie,bawi sie.... niewiem czy mi sie uda...boje sie probowac,choc tak bardzo chce...
widze ze jest na tym forum kilka dziewczyn ktore po poronieniach maja zdrowe dzieci...ostatnia ciaza tez miala sie dla mnie skonczyc szczesliwym rozwiazaniem...los zdecydowal inaczej...ile jeszcze wytrzyma moja psychika by moc wkoncu przytulic moje upragnione malenstwo...

Kasikz, Karolcia trzymam za was kciukaski :)
Karolcia może jak do jutra @ nie będzie to zrób teścik rano, ja tak zrobiłam i wyszła poprzednio bledziutka druga kreseczka, bo przecież i tak co ma być to będzie, z resztą tak jak sama piszesz zmienić już niczego się nie da.
aniołki, bardzo mi przykro, zapalam światełko dla twoich aniołeczków
[*] i zostań z nami, może nasze towarzystwo choć troszkę ci pomoże w tym trudnym dla ciebie okresie.
Kasiu gratuluję pierwszych odczuwalnych objawów ciąży :)
Karola, dobrze że upławów już mniej, mam nadzieje, ze niedługo w ogóle ich nie będzie
Agatko, Koti co u was?

a ja się byczę, bo od dziś mam urlop :)
pozdrowionka dla wszystkich

Hej dziewczęta! Tutaj gdzie jestem nie obchodzi się Święta Zmarłych, więc ten weekend nie różnił się dla mnie wiele od innych. Obchodzą za to Haloween, toteż zakupiliśmy trochę słodyczy dla dzieciaków, które chodziły po domach. Trochę nam tych słodyczy zostało i teraz się nimi objadam ;-)

Karolcia81 nie chcę Cię pozbawiać nadziei, ale ja w ostatnim cyklu miałam podobnie jak Ty. Na dzień przed spodziewaną @ zauważyłam plamienia i to głównie na papierze toaletowym. Potem przez 2 dni nic, ani plamień ani @ a w końcu na drugi dzień po terminie @ się zjawiła. W dodatku ja zwykle cykle mam krótsze niż 28 dni, więc @ w 30 dniu była dla mnie zaskoczeniem. Trzymam jednak kciuki aby u Ciebie były to oznaki zagnieżdżającej się fasolki ;-)

Aniolki bardzo mi przykro z powodu Twojej tragedii :-:)-:)-( Przytulam mocno

Jestem na chwilkę -dla wszystkich Aniołków zapalam (*)...

Ja tylko na chwilkę -S pojechał do rodziców ze starym autem -chcemy opchnąć i mieć już z głowy...jestem u siostry i zostanę tu do środy... mamy zaplanowane zakupy kosmetyczne -szacunkowy koszt 750zł:cool2: ważyłam się dziś z 55,2 teraz mam 54,9 czyli 1,4 kg na plusie...

ech za tydzień do gina...

Miłego wieczorku babolki -trzymam kciuki za spóźniające się @ -oby nie przyszły...

Aniołki przykro mi nie wiem co napisac zostan mnie to fomrum bardzo pomogło dojsc do siebie Pozdrawiam
Witam dziewczyny dzisiaj mnie dopadł kolejny dół.Koleżanka kolejna z pracy jest w ciazy a pracowalysmy w 3 .Najpierw ja pozniej poronienie,potem 1 a teraz druga ale juz mamy nowa pracownice to sie zdołowałam.Ale dziewczyny sa młodsze .Teraz sie zastanawiam po co tyle czekalismy po slubie az 2 lata i dopiero zaczelismy sie starac.A dzisiaj zrobilo mi sie tak przykro że aż sie rozpłakałam
Pozdrawiam

aniołki bardzo mi przykro zapalam światełko dla twoichmaleństw (*).
Zostań tu z nami będzie ci troszkę łatwiej wiemy co przeżywasz bo też straciłyśmy swoje skarby.
Powiedz mi miałaś jakieś plamienia wcześniej , źle się czułaś że uznali to zapalenie.

reklama
Do góry