reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie Dziewczynki, dzis mija tydzien od zabiegu, czuje sie psychicznie troche lepiej. Nabieram sil na kolejne staranka..czekam teraz na @ jak na zbawienie. Chcialabym juz, teraz, ale zdaje sobie sprawe, ze endometrium musi sie odbudowac. Pozdrawiam Was cieplutko i trzymam kciuki za wszystkie Staraczki.

reklama
C

Vjolka u mnie każda @ po zabiegu zaczynała się plamieniem -czyli rozkręcała sie 2 dni i dopiero dawała czadu, idź po @ do gina i sprawdź endo -jeśli się nie odbudowało jeszcze to @ nie będzie obfita. Ale z czasem wróci do normy:tak: ja miałam pierwsza normalna ale bezbolesną. A Ty chcesz jakiegoś zapalenia dostać od zęba? i staranka znowu na bok? marsz do dentysty:wściekła/y: super brzdące:-D

Pati.b
no i oby @ nie przyszła:-) Wątpię czy po pierwszej @ wiadomo że jakiś zabieg jest potrzebny:confused2: przecież trzeba czasu żeby sie odbudowało wszystko -a zabieg za zabiegiem to średni chyba pomysł. A histeroktomia to usunięcie macicy więc nie wiem czy któraś jak sprawdziła to zawału nie dostała....
Rozróżnia się następujące typy histerektomii:

• histerektomia częściowa – usunięcie tylko trzonu macicy,
  • histerektomia całkowita – usunięcie całej macicy (trzonu i szyjki macicy),
  • histerektomia całkowita z usunięciem jajników i jajowodów – oprócz trzonu i szyjki macicy usuwane są jajowody i jajniki,
  • histerektomia radykalna – usunięcie macicy (całkowite) oraz górnej części pochwy oraz okolicznych węzłów chłonnych. Ten zabieg wykonuje się w przypadku schorzeń nowotworowych.
No właśnie ja sprawdziłam, bo to mnie radziła i włos mi się na głowie i nie tylko zjeżył!!!
A co do zęba...
Jak ja się boję?!!!!!!

Ostatnia edycja:
karolcia81 - raczej nie zaczynam..wszystko zależy od mojej tarczycy...a myślę, że trochę potrwa zanim się ustabilizuje..

Agatka - no nie maja litości niestety:)To widzę, że TY tez lubisz ciepełko:)

szanti - witaj!Dla Aniołka Twojego światełko(*)Zostań z nami!!!A czas szybciej minie. W kupie raźniej:)

Ja się biorę do pracy!!!

Aaaaaaa
Nie pochwaliłam się...
W piątek w nocy moja koleżanka powitała na świecie swoją pociechę...

Pociecha x 3
Maciuś, Wojtuś i Adaś
Ależ słodziaki :-D:-D:-D:-D
Witam się miłe koleżanki.

Wklejam wczorajszy plakat Klaudii ,bo zapomniałam wczoraj

To mleko oczywiście nie istnieje
Produkt,pomysł i realizacja 100 % Klaudia :-D:-D:-D:-D

No proszę
Jeszcze nie czytałam ale zobaczymy co napisali...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...-prawdziwe-pieklo,wid,11606616,wiadomosc.html

Gosia:) ja się czuję dobrze -już coraz lepiej -brzuchol rośnie z dnia na dzień (jak już pisałam) czekam na wizytę 28go, a później usg połówkowe... 1 listopada mija pół roku od urodzenia Wandzi, a połowa ciąży wypada dokładnie w dniu kiedy planowo powinnam ja urodzić... zbieg okoliczności... brzusio czasem boli, mdłości czasem mam -ale ogólnie jest ok. Trzymam kciuki za Was żeby już tym razem @ nie przyszła... to czekanie jest takie rudne i bolesne...

Karolcia81 piszę mało bo u mnie wszystko ok. Autko to teraz nasza maskotka:-) ja siedzę w domku, czuję się coraz lepiej i patrzę jak się zmieniam. Swoją drogą to mam mieszane uczucia... człowiek z człowiekiem w brzuchu to jakoś dziwnie brzmi:eek: jak nigdy -sterczy mi brzuch i jak nigdy mam wypryski grrrrr same zmiany. Ale jest super

Pardoes masz rację -kalendarz swoje a organizm swoje... ale ważne żeby wszystko wróciło do normy:tak:

Szanti
uwierz że doskonale Cię rozumiemy -każda z nas chce już, natychmiasy -pierwszą @, staranka, fasolka... wykorzystaj ten czas z korzyścią dla siebie:tak: mi lekarz kazał brać kwas foliowy cały czas i witaminy dla kobiet w ciąży (o ironio) -mówił że są najlepiej zbilansowane. Odżywiaj się dobrze, dbaj o siebie i czekaj cierpliwie.

Vjolka80
Pati już tak chyba lubi nas postraszyć -z tarczycą też chyba podała normy:-D:-D:-D ale jest kochana i cieszę się że na dobre do nas wróciła:tak: spokojnie -trzeba dać sobie czasu -rganizm to nie maszyna -że wymieni się jakąś część i będzie ok. A z zębem nie masz wyjścia -zapalenie we wczesnej ciaży może się skończyć tragedią więc dla przyszłej fasolki musisz...

As zajebista reklama -tylko hmmm to mleko od byka jest??????:eek::eek::eek::eek:

Wiolka1982 ja trzymam kciuki za tą tarczycę -a organizm może Cie zaskoczyć więc nigdy nic nie wiadomo....

Uciekam do wanny:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Cześć panienki:-p:-p:-p:-p

Agnieszka82 masz rację -jak ja się tak nastawiłam to prawie mi serducho pękło jak @ przyszła... a póxniej luz i bezobjawowo:-) kiedy gin? jakieś prochy bierzesz?

...

Do gin idę w poniedziałek, biorę tylko kwas foliowy i oczywiście trochę się boję... ale to chyba normalne. i boję się, że nie mam tych mdłości i cieszę się, bo może będzie to ciąża bardzo przyjemna dla mnie... bez sensacji :-)

reklama
Witam was kochane
wiola śliczne te dzieciaczki:-):-):-)
kasiu dziąsło przestanie nie długo boleć ja miałam szwy przez tydzień ale po 2 dniach było już było lepiej:-) więc główka do góry:-):-)
agatko ja wymiotuje ale nie przybywam na wadze a tym 90km mnie oszołomiłaś masakra.
Ja dzisiaj czuje się troszkę lepiej tylko mnie mdli jak na razie więc nie jest najgożej.

Do góry