reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki a ja mam tak:

Jak sobie myślałam, że jestem w ciąży, a potem przychodziła @ to miałam wszystkie objawy: mdłości, zawroty głowy.

a teraz mdłości brak :-) ale jest senność, zaparcia :sorry:, brak @ i pozytywne testy.

bo to wszytsko jest takie trudne...a nasze organizmy maja dla nas same niespodzianki:eek:

reklama
Nigdy nie mów nigdy.....kochana :-)

Ok, nie będę :-)

U mnie tez tak jakby lepiej, choć jak się wsłucham w organizm to jeszcze wiele symptomów nie daje mi spokoju....no ale u Ciebie dochodzi jeszce stres....

To prawda. Mimo, że jestem pewna tego co robię, stres jednak odczuwam. Dziwne zjawisko ;-)

jedna malutka fasoleczka na gwiazdkę.....to moje największe marzenie....

Mogę się podłączyć? ;-)

Dziewczynki a ja mam tak:

Jak sobie myślałam, że jestem w ciąży, a potem przychodziła @ to miałam wszystkie objawy: mdłości, zawroty głowy.

a teraz mdłości brak :-) ale jest senność, zaparcia :sorry:, brak @ i pozytywne testy.

Agniesia tylko ja sobie ciąży nie wmawiam i nie myślę, że w niej jestem :-)

Hej dziewczynki, witam się i ja:)

Wczoraj miałyście taką produkcję, że nie dałam rady:)Po przeczytaniu wszystkiego, nawet nie miałam siły napisać dobranoc:)

karolcia81 - oj, nakręcacie się, nakręcacie:)Ale mam nadzieje, że faktycznie fasolka takie objawy daje:)Ja to bym najchętniej wszystkie pod narkozą wyleczyła...

agnieszka0240 - no to jeszcze troszkę i sobie odeśpisz..Też się muszę wybrać do dentysty..:(

korale - może jeszcze za wcześnie na Ciebie...

kaska0201 - to się wymęczyłaś w nocy. Dobrze, że już mniej oli i oby całkiem przeszło!

gosia:) - witaj:)

V_jolka80 - ta pierwsza @ może być taka "pojawiam się i znikam". U mnie przynajmniej tak było..Była też bez skrzepów, skąpa, ale za to trwała 15 dni!!!Trojaczki - ale superowo!!!:):):)

She - no sen miałaś faktycznie fantastyczny..Kto wie, może ten akurat był proroczy:)

Agniesia82 - te objawy wszystkie... to chyba nie istotne czy są czy nie ma(każda ciąża i kobieta jest inna)..ważne że dzidzia jest pod serduszkiem..i niech zdrowo rośnie:)

A ja czekam na trzeci @..powinien się pojawić lada dzień...

Cześć panienki:-p:-p:-p:-p
Hi chciałybyście co???
Mój S otworzył w nocy okno i zasnął -obudziłam się w totalnym zimnie brrrr:crazy: a On rzekł na swoje usprawiedliwienie że było mu gorąco -nie lubi ciepłej kołdry:eek: a ja po swojej części łóżka mam istne legowisko kreta -3 poduchy, kołdrę i koc z wełny:sorry:

GosiuLew witaj -jak w pracy? jak biurko -jakoś nie mogę się go doczekać -związałam się z tym meblem w Twoim mieszkaniu:-p

Agnieszka82 masz rację -jak ja się tak nastawiłam to prawie mi serducho pękło jak @ przyszła... a póxniej luz i bezobjawowo:-) kiedy gin? jakieś prochy bierzesz?

Wiolka1982
witaj:-)

Ewelina28 spoko -mąż dojdzie do siebie i jak armię wystawi do ataku to będzie "co rok to prorok":-)

Kasikz no i super:-D:-D:-D to ja czekam na suwaczek:tak:

Asiu
to już chyba za późno na myślenie:-) dobrze bój się!!! każda sie boi -a na dzień przed będziesz przez okno chciała spi****ać z domu:tak: to są naprawdę fajne odczucia i integralna część każdego zamążpójścia:-) no ja za pierwszym razem od razu się snułam na nogach... moze i cos w tym śnie jest:sorry:

Kobietka22
to najgorsze badania masz już za sobą -teraz reszta szybko musi być załatwiona i ie będzie już wymówek na cekanie z "trzęsieniem ziemi" u Ciebie:-)

Karola322 ja przestałam spać na brzuchu bo mam taką wielką twardą poduchę którą kładę wzdłuż brzuszka, ładuję jedną nogę na nią i nie ma szans żeby się zgięła więc sie odruchowo nie przekręcam na brzuch;-) zawsze mam Ci napisac o dziewczynie z którą byłam w szpitalu -przytyła w ciąży UWAGA 90 kg!!:szok: a wymioty miała przez całą ciążę...:confused2: jak trafiła właśnie przez wymioty do szpitala w drugiej ciąży -lezła na łóżku obok mnie -futrowała cały czas (przez 3 miesiące ciąży z wymiotami miała już na plusie 15kg:eek:). Miała ze sobą wszystko począwzy od ketchupu po boczek:-p więc można? oj można:-)

Kaśka0201 no złodzieje -jak ja byłam wyrywac to tak mnie lala załatwiła że pół buzi miałam poszarpane i usta tak pęknięte ze mam bliznę do dziś -ja nic w znieczuleniu nie czułam a ona dawaj tym metalem haratać mi policzek, podniebienie, usta... i żadnych fajek po wyrwaniu bo to nie przyspiesza krzepnięcia i będzie dłużej bolało i grozi krwotokiem:no:

Vjolka u mnie każda @ po zabiegu zaczynała się plamieniem -czyli rozkręcała sie 2 dni i dopiero dawała czadu, idź po @ do gina i sprawdź endo -jeśli się nie odbudowało jeszcze to @ nie będzie obfita. Ale z czasem wróci do normy:tak: ja miałam pierwsza normalna ale bezbolesną. A Ty chcesz jakiegoś zapalenia dostać od zęba? i staranka znowu na bok? marsz do dentysty:wściekła/y: super brzdące:-D

Karolcia81 przy tak długim cyklu powinaś mieć właśnie owulkę -więc zjeźdźaj z tego forum do roboty się zabieraj:wściekła/y: pianę gdzie indziej idź bić -bo tutaj to nie da porządanego efektu:-) ja kanałowe robię bez znieczulenia, a to przepis dla Ciebie
25dag miłości, 25dag namiętności, 2 jajka,
4 kolana. Ubijać do rana aż powstanie piana.
Odstawić na 9 miesięcy
i kupic wózek dziecięcy.

Kasiamaj odpoczęłaś już po imprezie???

Just79
no i już 6 tydzień:-D jak się czujesz no pisz tu coś!!! ja do 13tc powiedziałam żadnego przytulania -a tu mi lekarz mówi że to nie szkodzi:confused2: oczywiscie leciutko i bez szału nie(ststy)... a bóle sa często i często to jelita -jak już zaparcia sie pojawią to masakra:-( a mój brzuch to już chyba z dnia na dzień rośnie:-) S szaleje mi dziwnie:eek:

Pati.b
no i oby @ nie przyszła:-) Wątpię czy po pierwszej @ wiadomo że jakiś zabieg jest potrzebny:confused2: przecież trzeba czasu żeby sie odbudowało wszystko -a zabieg za zabiegiem to średni chyba pomysł. A histeroktomia to usunięcie macicy więc nie wiem czy któraś jak sprawdziła to zawału nie dostała....
Rozróżnia się następujące typy histerektomii:

• histerektomia częściowa – usunięcie tylko trzonu macicy,
  • histerektomia całkowita – usunięcie całej macicy (trzonu i szyjki macicy),
  • histerektomia całkowita z usunięciem jajników i jajowodów – oprócz trzonu i szyjki macicy usuwane są jajowody i jajniki,
  • histerektomia radykalna – usunięcie macicy (całkowite) oraz górnej części pochwy oraz okolicznych węzłów chłonnych. Ten zabieg wykonuje się w przypadku schorzeń nowotworowych.
Karole no obrazowy opis:-D taki śluz jest też 2 tyg po zapłodnieniu ok.

As no cos cieńko wczoraj:-) a plakat na WOS? a Kaśka pewnie jarała faje na ten ból i o -bo chwilka ulgi a później problemy:wściekła/y:

Agnieszka0240
no to będzie luuuuuz za 12 wstań porannych:-D super -nie ma to jak błogie leniuchowanie -Motylek pewnie potwierdzi że musisz się teraz wyspać na zpas:-):-)

Gosia:) co u Ciebie kochana? skóra i szpile na staranka przygotowane???

Uff przebrnęłam -nie macie litości...

Agatko kochana razie biore clo i mam dola jak nie wiem... nie czuje sie najlepiej... mam nadzieje ze za 3 dni mi to minie... a ty jak sie czujesz... mam nadzieje, ze to moje czekanie na ciaze nie przeciagnie sie zbyt dlugo...

Cześć panienki:-p:-p:-p:-p
Hi chciałybyście co???
Mój S otworzył w nocy okno i zasnął -obudziłam się w totalnym zimnie brrrr:crazy: a On rzekł na swoje usprawiedliwienie że było mu gorąco -nie lubi ciepłej kołdry:eek: a ja po swojej części łóżka mam istne legowisko kreta -3 poduchy, kołdrę i koc z wełny:sorry:

GosiuLew witaj -jak w pracy? jak biurko -jakoś nie mogę się go doczekać -Karolcia81 przy tak długim cyklu powinaś mieć właśnie owulkę -więc zjeźdźaj z tego forum do roboty się zabieraj:wściekła/y: pianę gdzie indziej idź bić -bo tutaj to nie da porządanego efektu:-) ja kanałowe robię bez znieczulenia, a to przepis dla Ciebie
25dag miłości, 25dag namiętności, 2 jajka,
4 kolana. Ubijać do rana aż powstanie piana.
Odstawić na 9 miesięcy
i kupic wózek dziecięcy.​

Uff przebrnęłam -nie macie litości...

Aga- jestes niesamowita, uwielbiam te Twoje wpisy na forum...zawsze czekam z niecierpliwością... dlaczego tylko tak mało o sobie piszesz....;-)

a wierszyk super...w sam raz dla mnie.....jak tylko wyjde z pracy to zaraz mojego w obroty wezmę...a co?:-D

przytulam Cie mocno....pozdrawiam brzucholek!:happy:

Ostatnia edycja:
Hej, gwiazdeczki*
u mnie też @ już 4 dni trwa, a tak mocniej 2. Najpierw nie byłam pewna czy to już to, bo tylko kilka kropelek było, i dość szybko (liczyłam na @ pod koniec tego tygodnia), ale kalendarz swoje, a organizm swoje. Wiecie, nawet ten ból pleców jest teraz przyjemny, bo wiem że wszystko wraca do normy:tak:
Trzymam kciuki za staraczki i za spokojne rozwijanie suwaczków:-)
Buziaki dla Was w ten zapadany jesienny dzionek*M.

reklama
Melduję się!
Ale niestety, ból głowy, z którym wstałam jest jeszcze silniejszy...
Myślałam, że obejdzie się bez tabletek, ale nie dam rady...
A najgorsze jest to, że na mnie nic innego nie działa, tylko Ketonal....

Do góry