reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

no widoczenie u mnie tez jeszcze nie wszystko sie zagoiło ... tez tak mysle, wybiore sie do gina po nastepnej @ lub gdy sytuacja sie powtórzy, ale chyba sie jeszcze wstrzymam z przytulankami..

kurde teraz sie troche martwie bo moj mezulek z rozpedu w ta sobote spuscil sie do sroda, a po plamieniach widac ze na staranka to jeszcze stanowczo za wczesnie
elfa nie ma co się spieszyć ja sobie tak tłumaczyłyłam bo nie chciałam przeżywać tego jeszcze raz i to mnie motywowało żeby poczekać. słoneczko na pewno wszystko będzie dobrze ja byłam ostatnio na usg w 12dniu cyklu pęcherzyk miałam 20mm i nic z tego narazie nie wychodzi,więc naprawdę nie jest łatwo zajść w ciążę nawet jeśli ma się pęhcerzyki płodowe.

reklama
Wiem, ja się starałam 4 lata, I nie chodziłam na żadne monitoringi ani nigdzie. Zrobiłam sobie tylko podstawowe badania. Po przeszło 4 latach zaszłam w pierwszą ciąże. niestety straciłam ją. Później po przejrzeniu wszystkich USG z tych kilku lat doszłam do wniosku że nie były to torbiele jak niektórzy lekarze twierdzili tylko niepekniete pęcherzyki. Niemożliwe było żebym jednego miesiąca miała torbiel na lewym jajniku a drugiego na prawym. I tak z reguły na przemian miałam. Teraz załuje że nie zrobiłam sobie monitoringu i że żaden z lekarzy tez tego nie zaproponował. Dopiero teraz lekarka stwierdziła że zrobimy obserwacje pęcherzy i zobaczymy czy to faktycznie jest tą przyczyna. Liczę że to jest to i że dzieki zastrzykom bądź tabletkom doprowadzę do owulacji i może w końcu ciąży która skończy sie szczęśliwie po 9 miesiącach.

Jajka ale sie rozpisałam

Olu na pewno się uda. Musimy w to wierzyć
U mnie też pęcherzyki często rosły do dziwnych rozmiarów, stąd bardzo długie cykle. Dlatego brałam właśnie leki żeby wywołać, bądz przyspieszyć owulację.Bo nawet jeślio ta owulacja była to utrafienie w jej dzień przy tak długich cyklach, graniczyło z cudem.

cześć królewny
MOTYLKU a ja myślałam że już po a Ty jeszcze czekasz

o 16 mam gina ale tak naprawdę to nie wiem po co tam idę w ciąży pewnie nie jestem nie mam tyle szczęścia badania mam dobre chyba głowa szaleje za bardzo

dzwonili dzis z pracy co ze mna dalej co planuje wioec do konca sierpnia mam zwolnienie a potem sie z nimi pożegnam zreszta mam jeszcze 18 dni urlopu to tez go wykorzystam w trakcie wypowiedzenia

aj dziwnie mi dzisiaj wszystko sie uklada

Niestety nie dodzwoniłam się :wściekła/y::-:)-( będę musiała tam pojechać i zajrzeć czy nie ma jakieś kartki może na urlopie jest .......:wściekła/y:
I co byłaś??

dziś już 6 razy bigałam do wc bo mi wilgotno było i myślałam że to już (wybacz za opis dosłownie obrazkowy ale:baffled:...) i nie ma!!!
Najgorsze to czekanie bo albo by przyszła albo niech się pokażą II.

Cały czas jestem na lekach na tachykardię i nadciśnienie, maluch ma się dobrze i 17 sierpnia mam usg połówkowe, więc upewnię się, że będzie na pewno dziewczynka.
O już połowa, super :-)

U mnie cykle teżbyły dość nieregularne i trwały bardzo długo. Zobaczymy jak będzie teraz.
Mam nadzieje, że szybko Ci się uda.

Nie każda kobieta ma łatwo zajść w ciąże i okazuje się że nie jest tez taka prosta sprawą jej donoszenie
Jak było u mnie latanie do gina 3-4 razy w miesiącu, łykanie leków ale się udało;-);-)

No zobacze co mi powie jutro
A na którą masz?

Trzymam kciuki za wizytę.
No cóż mam nadzieje, że sprawy będą się miały ku lepszemu;-)

Kinguś kazała mi z samego rana przyjechac. Więc wyjeżdżam z domu 0 7 rano żeby koło 8 byc u niej. Nie wiem może już się Ciebie pytałam ale zapytam jeszcze raz Czy ty długo po obserwacji pęcherzyków zaszłaś w ciąże??

Kinguś kazała mi z samego rana przyjechac. Więc wyjeżdżam z domu 0 7 rano żeby koło 8 byc u niej. Nie wiem może już się Ciebie pytałam ale zapytam jeszcze raz Czy ty długo po obserwacji pęcherzyków zaszłaś w ciąże??
U mnie było tak, że kilka cykli mierzyłam temp itp. nic nie wskazywało na owulację więc poszłam do ginki:
dostałam clo w pierwszym cyklu ciąża biochemiczna, w trzecim zaszłam ale poroniłam. Później odczekałam chyba 2 cykle i później za 2 razem się udało. Za każdym razem był monitoring tylko ja bez leków nie mam owulacji dlatego to tak wyglądało.

cześć królewny
MOTYLKU a ja myślałam że już po a Ty jeszcze czekasz

o 16 mam gina ale tak naprawdę to nie wiem po co tam idę w ciąży pewnie nie jestem nie mam tyle szczęścia badania mam dobre chyba głowa szaleje za bardzo

dzwonili dzis z pracy co ze mna dalej co planuje wioec do konca sierpnia mam zwolnienie a potem sie z nimi pożegnam zreszta mam jeszcze 18 dni urlopu to tez go wykorzystam w trakcie wypowiedzenia

kasiu to po wizycie daj znać:-):-) trzymamy kciuki za fasolkę:-):-)

reklama
Do góry