reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane witam was
Ja jestem juz po wizycie i udało mi się :tak::tak::tak: Pani doktor zrobiła mi Usg i jest pęcherzyk 13 mm, żadnych torbieli:-):-):-) Teraz mam wizytę we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk pękł czy dalej rośnie. Jeżli nie pęknie i nie będzie przekraczał 25 mm to dostanę zastrzyk żeby pękł. A jeżeli będzie wiekszy to od przyszłego miesiąca będę brała tabletki i będzie mnie monitorowała. Narazie jestem zadowolona, i mam nadzieje że skutkiem tego będzie pozytywny wynik na teście:tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p
To super, że usg przyniosło dobe wieści, trzymam kciuki za jeszcze lepszy ciąg dalszy podglądania pęcherzyków :tak::-)

Dziewczynki zdecydowaliśmy z S że jak nie przyjdzie w nocy @i brzuch będzie bolał to jutro rano robimy test. S się nie może doczekać i uważa że lepiej jak będziemy wiedzieć. To tyle odezwę się z domku papatki
Pomyślnych wieści jutro z rana życzę :-)

Ilonko, z tym obkurczaniem się pewnie tak jak z pierwszą @, każdy organizm jest inny. Pewnie jeszcze chwila i wszystko wróci do normy:tak:

Dziewczynki, wielkie dzięki za pokrzepiające i uspokajające uwagi, kochane jesteście:-)
Nawet nie wyobrażacie sobie ile się dziś nadzwoniłam, żeby znaleźć miejsce gdzie można te badania przeciwciał antykardiolipinowych zrobić :szok: Miałam już jedna poradnie namierzona, ale tam trzeba 30 dni roboczych na wynik czekac :szok: ale w koncu znalazlam inne miejsce gdzie wyniki beda mam nadzieje chociaz troche szybciej. Planuje jutro wstac wczesniej, zeby to załatwić przed pracą :happy:

Cześć
Ola81 widzę że masz dobre wiadomości, pewnie od razu lepiej się czujesz bo wiesz na czym stoisz
13x13 czekamy na testowanko
A ja zaraz zwariuje, pęknę chyba, szlag mnie trafia, @ dalej nie ma a ja puchne, rwie mnie brzuch nogi i kręgosłup, syfy na twarzy; zrobiłam betę wynik 0,5 więc ja już nie wiem co się dzieje, chyba nigdy nie wyczekiwałam tak tej cholernej@, wściekla jestem że z kijem nie podchodz

Kasikz, z tego co się dowiedziałam to przeciwciała antykardiolipinowe (IgG i IgM) można zrobić w Warszawie na Ursynowie w Instytucie Hematologii, Gandhi 14.
Co i jak dokładnie to dam znać jutro bo się tam wybieram.
W poradni bonifratrów też to robią, ale tam się czeka 30 dni roboczych :szok:, pewnie przez to, że nie robią tego na miejscu tylko gdzieś wysyłają. Temu mam nadzieję, że w instytucie wyniki będą szybciej.

Gloria, nie wiem czy to nie po poronieniu takie wariactwa.
U mnie na przykad jakieś dziwa dzieją się w okolicy owulacji. Bo skoro 2 razy tak było to już chyba nie tylko zbieg okoliczności. Najpierw przez jeden dzień prawie wcale nie siusiam (na pewno nie tyle co normalnie po 1,5 litra wody), a na drugi co chwilę latam do toalety. :szok::sorry: Wcześniej tak nie miałam.
Mam nadzieję, że w końcu Ci ta @ przyjdzie. A jak nie to chyba czeka Ciebie wizyta u gin, bo może dla organizmu czegoś brakuje - hormonalnie, zeby zacząć @.

Gloria, nie wiem czy to nie po poronieniu takie wariactwa.
U mnie na przykad jakieś dziwa dzieją się w okolicy owulacji. Bo skoro 2 razy tak było to już chyba nie tylko zbieg okoliczności. Najpierw przez jeden dzień prawie wcale nie siusiam (na pewno nie tyle co normalnie po 1,5 litra wody), a na drugi co chwilę latam do toalety. :szok::sorry: Wcześniej tak nie miałam.
Mam nadzieję, że w końcu Ci ta @ przyjdzie. A jak nie to chyba czeka Ciebie wizyta u gin, bo może dla organizmu czegoś brakuje - hormonalnie, zeby zacząć @.

to ma być moja 6 @ po poronieniu i do tej pory było ok. Sama juz nie wiem ostatnie 2 @ były po 26 dniach a dziś już 31 i susza. Dwa tyg temu byłam na kontroli i nic się nie działo. Może to przez ten upał? Poczekam parę dni jak nic się nie wyklaruje to trzeba się udać do gina. Jesu zaraz wybuchne chyba a nogi to najchętniej na żyrandol bym zawiesiła hihi.

Gloria współczuję samopoczucia, ja modlę się żeby @ mi przyszedł jak najszybciej bo od 2 dni tak wchłaniam wszystko z lodówki, ze jak to dłużej potrwa to przytyję 5kg :)

reklama
Jestem w domu!!!!

S na popołudnie poszedł do pracy więc chyba wezmę się rochę za sprzątanie bo coś czuję ze jako pani domu kiepsko ostatnio się sprawdzam;-)
Dziękuję Wam kochane za kciuki -z takim wsparciem trudno nie wierzyć że się uda ale boję się tgo testu jak ognia i chyba tego rozczarowania -wolałabym już żeby @ przylazła w nocy niż mam się jutro smucić cały dzień.

Agnieszka AJ jak mam Ciebie nie pamiętać jak się za Twoje szczęście wybawiłam i popiłam:tak: wprawdzie na innym weselu ale to przecież drobny szczegół:-D:-D

Kinguś bajerancki brzuszek -ciężki?:eek:

Do góry