reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Koti81 :)
ja wynik histopatologiczny.odebrałam 2 tygodnie po zabiegu (w szpitalu byłam od 02.07.09 do 06.07.09) bo tyle się czeka po wyjściu ze szpitala... a zarodka nie widziałam wcześniej bo w szpitalu dopiero miałam robione USG dlatego się zastanawiam czy to dobry ginekolog ze wcześniej mnie wysłał na USG a byłam w 10 tyg:-(

reklama
ja miałam monitorowaną ciążę przez usg co dwa tygodnie. Pierwsze usg w 5 tyg zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna .... Jak nie robi sie usg, nie bada hcg to trudno tez zobaczyc, ze sa jakies problemy (poza plaminiami), nie widac czy dzidzia sie prawidlowo rozwija ... . Ja bym nie wytrzymala do 10 tyg i zmienila gina, ale ja typ panikary jestem.

dziękuje Ze mną popisałaś teraz wiem ze muszę zmienić ginekologa ...ja nie wiedziałam ze można wcześniej zrobić USG jak bym wiedziała to zaraz bym szła zrobić czy wszystko jest dobrze może bym mogła jeszcze uratować kruszynkę:-( ale teraz już będę wiedziała na przyszłość.... zacznę zażywać kwas foliowy pójdę do innego ginekologa na kontrolę jak skończy mi się okres pozdrawiam życzę miłego wieczorku

pisz jak najczesciej ;-) . znajdz lekarza, ktoremu zaufasz. Popytaj na forum, moze sa dziewczyny z Twojej miejscowosci, moze ktos Ci poleci dobrego ginekologa. trzymaj sie cieplo.

ilonka26 Napewno dam zdjecia ale to jeszcze troszke czasu bo 3 tygodnie pewnie zleca bardzo szybko:)Dobranoc wszystkim do jutra milej i spokojnej nocki;-)papa

Dziewczyny witam!!

Ja też badania miałam robione prywatnie, na nfz nie było mowy o niczym... tylko grupa krwi w szpitalu, żeby do podania immunoglobuliny zaklasyfikować... wydałam ok 400 zł na wszystkie badania, łącznie z przeciwciałami, toxo, cytomegalia, hormony, masa tego...
A co do usg, to trzeba od razu w 5 t.c. prosić lekarza, a jak nie chce zrobić, to nakłamać, że boli itp, bo to czasami potrafi wiele zmienić...

Witajcie dziewczynki ja już jestem w pracy i znowu mnie czeka 12h:-( a tu takie słoneczko za oknem.
Odnośnie badań ja też robiłam prywatnie wszystkie i to był koszt koło 600zł bo męża też namówiłam do badanek.
Ja też robiłam hormon tarczycy, morfologię z wymazem,przeciwciała różyczkowe, cytomegalię , toxoplazmozę i pare innych więc na naszą służbę zdrowia nie ma co liczyć bo nigdy by się człowiek nie doczekał tych badań. Oni dają skierowania na badania po trzecim poronieniu więc to jest jakaś masakra:-:)-(
miłego dnia wam życzę dziewczynki i słonecznego:-):-)

reklama
Witam!

wczoraj byłam u tej nowej pani doktor i okazało się, że nie należy do tych którzy mówią, że pierwsze poronienie to przypadek i od razu pozwalają na staranka. Dała mi skierowania na przeciwciała: antykardiolipinowe (IgG i IgM), antymikrosomalne i antytyreoglobulinowe) oraz TSH, i że póki nie będę miała wyników to w ciąże mam nie zachodzić.
Dziwna ta wizyta była, bo w sumie na wstępie już orzekła jakie badania zrobić, bez żadnego wywiadu ze mną. Nie wiem, może z opisu usg widziała wskazania akurat do tych badań.:baffled:

Po tej wizycie zobaczyłam jak bardzo się nastawiłam podświadomie na jak najszybsze ponowne staranka i dzidzię, bo odroczenie tego wszystkego na jakiś miesiąć wydało mi się końcem świata. A może to ogólnie stres, nerwy itd spowodowały, że wzięłam i się rozkleiłam po tej wizycie. :-(
Dzisiaj już jakoś racjonalniej na to wszystko patrze, miesiąc przeleci nie wiadomo kiedy, porobie te badania i zobaczymy co będzie dalej

Do góry