reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

cześć

Just
zrób badania i zobaczysz wtedy co ci pani doktor powie, myślę ze na początku po tym co przeżyłyśmy mamy chęć jak najszybciej zajść w ciążę bo brakuje nam tego brzuszka i tego poczucia, że coś w nas się rozwija ale często zapominamy o tym, ze coś jednak było powodem tego, ze nasze skarby przestały się rozwijać. Myślę więc, ze najlepszym wyjściem jest najpierw zrobić wszystkie możliwe badania o czym z każdym dniem się same przekonujemy a dopiero później przynajmniej ze spokojnym sumieniem zaczynać starania. Wiem, ze czas początkowo wydaje się stać w miejscu, ale zobacz już prawie 2 miesiące przeleciały, przetrwamy to i wierzę, że w końcu będziemy miały cudowne dzieciątka.
Kasia pisz kiedy będziesz miała ochotę

Co do badań to ja też wszystko robię na własną rękę, bo niestety doczekać się chyba bym nie doczekała na skierowania

reklama
just ty się nie przejmuj tą wizytą i trzeba się cieszyć że dała ci wogóle skierowanie na te badania bo ja po poronieniu byłam u 5lekarzy i ani jeden nie dał mi skierowania na żadne badanie aż w końcu byłam taka zła powiedziałam co myślę i dostałam a u mnie był dodatkowy problem taki że chodziłam prawie 5tygodni z martwym płodem i prawie sama się przekręciłam. ci lekarze to są jacyś idioci paru jest może naprawdę z powołania a reszta to czubki tak uważam i nie zmienie zdania, a zobaczysz ten mieisąc tak szybko zleci że nawet się nie obejrzysz a już minie. tak jak piszę ilonka lepiej poczekać,zrobić badania i zobaczyć czy wszystko jest dobrze niż puźniej cierpieć jeszcze raz. ja też czekałam po poronieniu trzy miesiąće aż zaczniemy staranka tylko u mnie tak się wszystko szybko zagoiło że po dwóch @ dostaliśmy zielone światełko. więc dziewczynki głowa do góry i musi być w końcu dobrze :-):-) i musimy w to wierzyć:-)

Just pewnie że czas szybko zleci , a ty będziesz miała spokojniejszą ciążę i nie będziesz się martwiła że mogłaś zrobic jakieś badania. Buziaczki

Witam dziewczynki:tak:
ja dziś po basenie, saunie i jacuzzi:-) tak to można pracować hihi

Co do brzuszka to dalej ciągnie choć już mniej i krzyż mnie rwał przy pływaniu, mam mokro że aż głupio to pisać i czekam na tą @ wredną -zawsze ją czułam dzień przed a te dolegliwości już mnie męczą trzy dni. S powiedział że nie dostanę bo mam za małe piersi:eek: znawca. Po pracy uciekam do domu i zasiadam do czytania co tam u Was.

Całuchy!!!!

Dziewczynki ja jutro z rana jadę do gina. Jestem ciekawa jak tam moje pęcherze :-). Oby udało sie zrobić monitoring na Fundusz.
I jakie porosły?

.a kiedy sie wie ze to jest właśnie ten czas ze już można sie starać ???
Bardzo mi przykro
[*]
Mi ginka pozwoliła po 2 albo 3 @ się starać. Warto zrobić usg wcześniej i zobaczyć czy wszystko jest dobrze. Ja czułam, że muszę szybko zacząć nowe staranka i się udało. Poroniłam w październiku 2008 a teraz na październik mam termin.
Ja dzisiaj mam jakiś ten ze smutnych dni.
Przytulam mocno.

Brzuch cały czas ciągnie jak głupi -zrobił się jak balon, a mój organizm wysyła sprzeczne sygnały bo temperatura rośnie -teraz mam 37,2. Chcę już dostać @ bo albo padnę z wyczerpania albo oszaleję.
Wysoką masz tą temperaturkę.

Jestem juz po przymiarce troszke meczace ale w miare szybko to poszlo bo suknie mialam juz wczesniej wybrana i tylko mierzenie i dobieranie dodatkow suknia oczywiscie koloru bialego jak beda fotki to wkleje napewno.
Super:-)

Witajcie dziewczynki ja już jestem w pracy i znowu mnie czeka 12h:-(
Ojej to strasznie dużo ale szybko zleci:tak:

Dziwna ta wizyta była, bo w sumie na wstępie już orzekła jakie badania zrobić, bez żadnego wywiadu ze mną. Nie wiem, może z opisu usg widziała wskazania akurat do tych badań.:baffled:
Dzisiaj już jakoś racjonalniej na to wszystko patrze, miesiąc przeleci nie wiadomo kiedy, porobie te badania i zobaczymy co będzie dalej
Może uważa, że bez tych badań ani rusz.
Miesiąc to bardzo krótko;-)

Kochane witam was

Ja jestem juz po wizycie i udało mi się :tak::tak::tak: Pani doktor zrobiła mi Usg i jest pęcherzyk 13 mm, żadnych torbieli:-):-):-) Teraz mam wizytę we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk pękł czy dalej rośnie. Jeżli nie pęknie i nie będzie przekraczał 25 mm to dostanę zastrzyk żeby pękł. A jeżeli będzie wiekszy to od przyszłego miesiąca będę brała tabletki i będzie mnie monitorowała. Narazie jestem zadowolona, i mam nadzieje że skutkiem tego będzie pozytywny wynik na teście:tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p

Pozdrawiam Was wszystkie i zyczę miłego czwartku:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Ola cieszę się, ze jesteś zadowolona z wizyty, trzymam kciuki moze już niedługo będą II kreseczki :)
Kinguś co u was?
13X13 czasami faceci widzą więcej niż my :)
Karolka zazdroszczę szybkiego gojenia po poronieniu, bo mi nawet jeszcze piersi całkowicie nie zeszły i macica się całkowicie nie obkurczyła, nie wiem od czego to zależy :(

Dziewczynki zdecydowaliśmy z S że jak nie przyjdzie w nocy @i brzuch będzie bolał to jutro rano robimy test. S się nie może doczekać i uważa że lepiej jak będziemy wiedzieć. To tyle odezwę się z domku papatki

reklama
Agatka mam nadzieję że wkońcu Ty przerwiesz tę złą passe i pojawią sie pierwsze II kreseczki na tym forum od dłuższego czasu. Trzymam kciuki. A za Twoim przykładem pójdą inne dziewczynki i będzie wysyp fasolinek :-)

Do góry