reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem juz po przymiarce troszke meczace ale w miare szybko to poszlo bo suknie mialam juz wczesniej wybrana i tylko mierzenie i dobieranie dodatkow suknia oczywiscie koloru bialego jak beda fotki to wkleje napewno.Dla wszystkich nowych aniolkowych mam zapalam
[*].

reklama
Witam was kobietki :-) ja przyjechałam dopiero do domku i zaczynam gotować obiadek i sprzątać:-) dla wszystkich nowych aniołków zapalam (*) i mocno was dziewczyny przytulam każda z nas to przeszła i wie co to za ból:-:)-(.
Czytam dzisiaj wasze posty i tak stwierdzam ile każda z nas musi przejść jaki przeżyć ból w swoim życiu :-:)-( żeby cokolwiek zaczęło się układać.
życie jest naprawdę niesprawiedliwe :-:)-(
kochane uciekam na razie i ślę buziaczki mam nadzieję że wszystko nam się w końcu ułoży :-):-):-) tego życzę wam i sobie :-) buziaczki skarbeczki

Ilonka 26 dziękuje za odpowiedz ten forum zapewne mi pomorze i wesprze w tym co nas spotkało :-(mi lekarze powiedzieli ze nie znają przyczyny tłumaczą sie ze tak natura chciała że płód był za słaby.....ja myślałam mogły się nie zgodzić grupy krwi ja mam ujemną a mój przyszły mąż ma dodatnią nie wiem co mam już myśleć...jak byłam w szpitalu to dali mi zaszczyk który dla mnie sprowadzili i ze ma niby zapobiec nastepnym komplikacją w ciąży.....

Kasikz
jest mi naprawdę przykro wiem co czujesz ..... mi teraz suknią ślubna bedzie przypominała moją fasolkę bo nie mogłam zmienić sukni tylko rozmiar a nie chciałam w tym dniu myśleć o tym a teraz bede myśleć ze byla bym w 5 mieśiącu ciązy jak bede miała ślub:-:)-(
dziekuje wam wszystkim za słowa którymi mnie wspieracie :*:*

Katarzyna 888 bardzo Ci wspolczuje. Ja w dniu slubu mialam byc w 4 mies ciazy. wiem co czujesz :-(

Pati B mnie moj nowy gin zasugerowal, ze po 2 poronieniu warto zastanowic sie nad histeroskopia macicy, bo czesto wady anatomiczne powoduja poronienia. Moze zapytaj swojego lekarza ?

pozdrawiam Was wszystkie bardzo bardzo

Koti81
dziękuje za odp. ma pytanko robiłaś jakieś badania po pierwszym poronieniu ? mój ginekolog mi powiedział ze dopiero mogę współżyć po 3 tygodniach i dopiero mogę się starać po 6 miesiącach i ze dopiero kwas foliowy mam przyjmować 3 miesiące przed planowaną ciążą nie wiem dlaczego nie mogę brać wcześniej jak chce się starać jak najszybciej czy powinnam zmienić lekarza??
https://www.babyboom.pl/forum/members/koti81-48269.html

Kasiu ja robilam : wymazy na chamydie, ureaplazme, mykoplazme, bakteriologie, mykologie, cytomegalie, rozyczke, toxo, antykoagulant toczniowy, przeciwciala antykardiolipinowe, progesteron. Jeden gin kazal mi myslec o staraniach najwczesniej we wrzesniu, drugi (moj zaufany) po 4 @ dal zielone swiatelko. Wazne zeby endometrium sie odbudowalo i szyjka byla ladnie zagojona. No i Twoja psychika ... . Na razie skup sie na badankach i zobaczysz jak Ci czas zleci.
Kwas foliowy zacznij brac gdy odbierzesz wynik histopatologiczny. Jak wynik bedzie prawidlowy, bierz sobie kwas. Ja zaczelam brac troche wiecej niz miesiac po zabiegu.
A czy Ty w ogole widzialas zarodek przed poronieniem ? Mialas robione usg, na ktorym byla praca serduszka ? Moze to jakies problemy z progesteronem i dlatego dzidzia sie nie rozwijala ?

Ostatnia edycja:
reklama
Pati cieszę się, ze test urogin wyszedł ujemnie, kolejna rzecz do przodu, chyba jednak zrobię ten test, jakoś mnie to przekonuje
Agatko odpoczywaj, a może to bobas w tobie siedzi stąd humorki :)
Kasiu jak lekarze nie są pewni co spowodowało poronienie to tym bardziej powinnaś zrobić badania, ja bym jeszcze dorzuciła kontrolę tsh (hormon tarczycy) bo tarczyca też często powoduje problemy
Lenka czekam na zdjęcia sukni :) Może być nawet po ślubie :)

Do góry