reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam:-)

KAROLKA gratuluje i trzymam kciuki.Oby wszystko było ok.

IZA usg 3D jest troche dla bajeru to znaczy fajnie widac dzidzie,ja miłam robione w szpitalu ze wzgledu na podwyszone ryzyko i lekarz mógl obejrzec Weronike w srodku np.jak fukcjonują zastwaki w serduszku.Jezeli idziesz prywatnie i nie jest to dla Ciebie duzy koszt to na pewno warto dla własnej spokojosci.Tyklo idz wtedy do dobrego fachowca zeby to nie było na zasadzie fają fotke mamy ,tylko zeby lekarz zbadał czy dzidzia sie dobrze rozwija.

reklama
Witam sie z rana
Ja juz po jedych odwiedzinach kumepli na 12 nastepna hhah zlot czarownic dzisiaj
selen klienci ok w pracy duzy zapieprz ;-)
alutka kochanie nie wiem dokładnie o jakie badanie ci chodzi ja mialam robiony SIS i wprowadzaja do macicy sol fizjologiczna jako kontrast i w tym samym czasie lekarz robi usg dowcipne bardzo bolesne badanie :-(
pozdrawiam was i zmykma papap życzę miłego dnia

Dzien dobry deszczowo :-)

Haniu cudownie ten Twoj suwaczek mknie do przodu :)Miło jest miec osobe ktora dodaje siły i spawia ze sie mało smucimy .....A daty te smutne...no cóz beda krazyc razem z Nami przez zycie ...na to nic nie poradzimy wiec w tych dniach badzmy silne i nie zalamujmy sie .....

Kaska0201 oj nie smutaj sie na kazda z Nas przyjdzie pora wiec zobaczysz i ty tez pochwalisz sie dwoma kreseczkami
:) Oj mam nadzieje ze szybciutko maz sie wyleczy ... I gratulacje z dobrych wyników cytologii :)

Gabrysia mi tez proponowali leki ale wolalam tego nie robic i sama z pomoca meza sobie poradzic ....

Daaa ciesze sie ze @ staje sie lzejsza ....

Edytko tak jak Ola pisalam byl to jeden dzien ...wiec nie ma sensu tego drazyc ....Prawda? Czasem i tak uwazam ze nie powinno zabraknac tutaj ciepła i słonca ....
A teraz z inej beczki milo ze napisałas....Jak tam u Ciebie ?Tule Cie i duchowo wspieram .... Pamietaj !!!!

Pixelko a ty jak sie czujez???Prawie masz mete :)

Niusiu dla Tego Aniołka (*)....ehhhh nie smutaj sie ....Wiem jak ciezko Ci ale dasz rade...Mam nadzieje ze dzis Twoje samopoczucie bedzie lepsze...Trzymam za to kciuki !

Shee ja tez niedawno zostalam ciocia, od mojego szwagra zona urodzila w poniedziałek chłopczyka Tez sie i ciesze i tez troszeczke mnie zabolało Ale udało mi sie i bol przezwyciezylam ....Malego jeszce nie widziałam, mam tylko zdjecie, gdyz lezy w inkubatorze i ciagle trzymam kciku by jak najszybciej stamtad wyszedł .......

Ola mam nadzieje ze @ nie bedzie bolesna ....A CO do bolu to mnie trzyma moze jeden dzien pomimo ze biore antykoncepcje...

Selenko jak tam przygotowania do przyjscia na swiat dzieciatka???? Wszystko juz gotowe ....?A ten deszcz to i u nas sie pojawił .....

Karola trzymam kcikuki ....aby kolejna z Nas została przyszła mamusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alutka uwazaj na kolanko..... No i milego dzionka zycze :happy2:

Przyszla mamusio jeszcze troszke i pani magister bedzie !!!

Agnieszka0240 nono widze ze dzieciaczek daje sie we znaki ;-)

Iza30 ja na Twoim miejscu bym poszła na takie usg pomimo ze moze byc wszystko ok.....Jesli masz sie czuc lepiej po tym to czemu nie..............................

Tez czekam na wiesci od Wróbelka????
I OD Gabi jak jej dzidzia sie miewa.....???

No nic wszystkie dziewczyny pozdrawiam i zycze słonca i usmiechu :-)

Witajcie dziewczyny:-)
Ja dziś rano jakoś słabo się czułam...teraz jest już troszkę lepiej, ale to pewnie daltego, że tak duszno na dworze:baffled: troszkę mnie mdli, ale myślę, że to przejdzie:-)

Carri czuje się w miare dobrze...faktycznie juz za 9 dni meta...zobaczymy jak to będzie w sumie to maxymalnie jeszcze nawet 23 dni może to trwać....

Selenko a ty jak sie czujesz? we Wrocku pada a w wawie pogoda strasznie ciężka, ledwo jest czym oddychać...pewnie bedzie burza

Karola zrób test z porannego moczu...jest wtedy większe stężenie betahcg, jak przedwczoraj było 19 to jutro rano powinny byc mocniejsze II jak test wykrywa >25...u mnie tez pierwszy test wykazał słabiuteńka kreseczkę, watpliwości jednak nie miałam, jak nie ma fasolki to kreski tez nie ma....robiłam bete 2 x a po 2,5tyg zobaczyłam juz fasolke i serduszko na usg...

usg 3d robiłam w pierwszej ciazy i powiem szczerze, ze chyba waro dopiero ok 30tc....teraz nie robiłam, wika wyszła z brzunia zupełnie inna niż na fotkach hahah

buziaki
lecę

Witaj carri:)
No tyci dzis powstawalam sobie.
Tak to wszystko w porzadku oprocz meczacej czasami zgagi i pryszczy na twarzy-hihi.
Gdzie nigdy nie mialam za to teraz co chwile mam.

Na te prszcze to polecam mydło oliwkowe albo zwykłe szare.Po zmyciu makijarzu po prostu umyj buzie,tylko nie zapomnij sie potem nakremowac bo oba mydła troche wysuszaja skóre.Na zgage polecam szklanke mleka (byle nie zaciepłe) albo migdały ( max 4 dziennie ,w duzych ilosciach moga powodowac skurcze).

Mama Sówka jak Cie mdli to polecam herbatke imbirowa albo jakis napój z imbirem(działa przeciwymiotnie i łagodzi mdłosci),mi bardzo imbir opmógł na poczzatku jak miałam mdłosci.Mozesz tez spóbowac ssac koske lodu tez pomaga.

Ostatnia edycja:
reklama
Mamo sówko.....Taka pogoda nie sprzyja ciezarnym :) Uwazaj na siebie i na kruszynke :)

Pixelko 23 dni???? Ojej .... ja na Twoim miejscu nie moglabym sie juz doczekac :tak:

Do góry