reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietki nie wiem czy się już cieszyć czy jeszcze nie.
Zrobiłam wczoraj test czekałam 3 minuty i okazało się że jest jedna kreska zajęłam się pracą i za pare minut spojrzałam z powrotem i okazało się że są dwie kreski ta druga taka cieniutka ale jest:-):-):-) dzisiaj zrobię drugi i zobaczymy mam nadzieję że będziemy się z mężem cieszyć :-):-):-)
wczoraj miałam tyle pracy że nie dałam rady już do was zajrzeć i dlatego piszę dzisiaj bo nie wiem czy mam się już cieszyć czy jeszcze nie.

reklama
she-Asiu, jakieś plany na poranek?.

Praca, praca i jeszcze raz praca :-) Ostatni dzień na szczęście. Kolejny raz wrócę do biura dopiero 6 lipca :-)

Zła tylko jestem, bo gdyby nie jeden mój klient mogłabym wyjść przed 12. A tak muszę czekać na tego marudera, bo zapowiedział się na 13, a znając jego słowność pewnikiem bedzie bliżej 14 jak nie 15, więc... być może nadgodzinki...

A ni w ząb mi to nie pasuje, bo muszę jechać do Babci zrobić jej obiad i zakupy, a w domu z kolei pies będzie czekał i tęsknił. Papużka zresztą też ;-)

A Ty?

Ostatnia edycja:
Kobietki nie wiem czy się już cieszyć czy jeszcze nie.
Zrobiłam wczoraj test czekałam 3 minuty i okazało się że jest jedna kreska zajęłam się pracą i za pare minut spojrzałam z powrotem i okazało się że są dwie kreski ta druga taka cieniutka ale jest:-):-):-) dzisiaj zrobię drugi i zobaczymy mam nadzieję że będziemy się z mężem cieszyć :-):-):-)
wczoraj miałam tyle pracy że nie dałam rady już do was zajrzeć i dlatego piszę dzisiaj bo nie wiem czy mam się już cieszyć czy jeszcze nie.

Oj ja myślę, że powoli można się cieszyć... Tym bardziej, że o ile dobrze pamiętam - jesteś jeszcze przed terminem @? Idź na drugą betkę. Albo za kilka dni zrób kolejny test, tylko bliżej terminu @ :-)

Trzymam ### za wielką radość :-D

oj ja myślę, że powoli można się cieszyć... Tym bardziej, że o ile dobrze pamiętam - jesteś jeszcze przed terminem @? Idź na drugą betkę. Albo za kilka dni zrób kolejny test, tylko bliżej terminu @ :-)

trzymam ### za wielką radość :-d
she nie dziękuję ja jutro powinnam dostać @ więc myślę że już nie przyjdzie i wszystko w końcu zacznie nam się z mężem układać bo odkąd w marcu poroniłam to wszystko nam się wali na głowy:-:)-( mam nadzieję że w końcu słoneczko dla nas zaświeci:-):-)

Karola, daj koniecznie znać..tez tak miałam i widzisz, mam Magdusię w brzuszku!
Asiu, moje plany to modyfikacja projektu kuchni u projektantki, okazało się,że jakaś rura przeszkadza i musi być odstęp nie 5 cm a 7 cm. Poza tym zapłacic podatek za garaż i zmianić adres do korespondencji, bo juz się przemeldowałam na nowe mieszkanko. Później pakowanko z córeczką, raczej doradzam niz pakuję, i około 22 wyjazd na dworzec , aby ja odwieźć. Z M oczywiście. Tyle.Pada deszcz..

Karola zrób może test jutro na potwierdzenie ale ja pocichutku gratuluję:-)

Dziewczyny wiem że kiedyś któraś pisała o badaniu macicy i jajowodów kontrastem w szpitalu, kurcze zapomniałam jak to badanie się nazywa.... jak to badanie wygląda??? wg nowej pani gin tylko to pozostało mi do zrobienia...

zaraz uciekam z moim dzieciątkiem na zakończenie roku szkolnego... a później do pracy
życze wam miłego i spokojnego dnia

Edytko w górach było wspaniale tylko cosik kolano mi wysiada:-( buziaczki dla ciebie i Wiesia.... zaglądaj częściej

karola, daj koniecznie znać..tez tak miałam i widzisz, mam magdusię w brzuszku!
Asiu, moje plany to modyfikacja projektu kuchni u projektantki, okazało się,że jakaś rura przeszkadza i musi być odstęp nie 5 cm a 7 cm. Poza tym zapłacic podatek za garaż i zmianić adres do korespondencji, bo juz się przemeldowałam na nowe mieszkanko. Później pakowanko z córeczką, raczej doradzam niz pakuję, i około 22 wyjazd na dworzec , aby ja odwieźć. Z m oczywiście. Tyle.pada deszcz..
selenka dam znać na pewno:-):-)
alutka zrobię dzisiaj i jutro test ja wczoraj robiłam popołudniu i wyszła cieniutka kreseczka więc jak jutro zrobię porannym moczem to powinna być już widoczna dobrze:-):-)

Alutka, nie wiem jak takie badanie się nazywa niestety.
Karola, zależy też który dziś masz dzień cyklu. U mnie nawet w dniu @ kreseczka wychodziła bladziutka, wszystko zależy od tego ile Twój organizm produkuje hormonów. Mój widocznie niewiele ale wystarczająco, aby ciąża przertwała.
Aga Irl, zakończenie roku u Was też dziś?

reklama
Alutko domyślam się że badanie o którym mówisz to HSG..gadałam kiedyś z dziewczynami na innym wątku na ten temat..jak znajdę tę rozmowę to wyślę Ci na priv..a jak nie to zapraszam na wątek starania i watpliwości - jak zapytasz tam to dziewczyny odpowiedzą ci na pytanie bo już kilka z nich to przechodziło

Kasiu powtórze się, ja bym poszła na powtórną betkę - zobaczysz czy przyrasta i w jakim stopniu procentowym i będziesz wiedziała czy ciąża się prawidłowo rozwija. Testy już wiesz że wychodzą pozytywne i nie ma co powtarzać po raz 10-ty :) Na ginekologa troche za wczesnie wiec mysle że betka będzie najbardziej wiarygodnym zrodlem co do stwierdzenia fasolinki :) Trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia.

Selenko wyczekuję każdego Twojego posta, bo nie mogę się napatrzyć jak mknie twój suwaczek od momentu jak jestem na forum..I tak pieknie wygladasz w ciazy..Wy wszystkie pieknie wygladacie z tymi brzusiami...i wróbelek, i pikselka i syla i kasiek..Napatrzec się nie mogę :)

Ktos mi wypomnial ze nie na temat sie odezwalam jesli chodzi o strate cm i kg. Niestety ze wzgledu na zle wyniki badan - które narazie powinny wykluczyc ciaze przeszlam na restrykcyjna diete i kazde zmiany w moim ciele przyblizaja mnie do mozliwosci swiadomego i odpowiedzialnego zajscia w ciaze..

Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam moim wczorajszym postem. Nie chcialam. Nie chodzilo mi o wieczorne pogaduchy, bo wiem ze bywalo tak ze przez wieczor szlo 20 stron, mi chodzilo o caly wczorajszy dzien i tak jak dziewczynki zauwazyly - raz na jakis czas moze tak byc. Proszę więc zeby nikt nie mial do mnie zalu, bo to bezsensu :))))

Ostatnia edycja:
Do góry