reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja niestety spóźnione ale szczere zyczenia dla naszych solenizantek.
i juz uciekam do pracy.
pozdrawiam

reklama
Zobacz załącznik 79141

Witajcie dziewczynki w tak piękny majowy dzień:-)

Jak tam długi weekend?? Ja niestety siedzę sama w domciu, mój M musiał pojechać na zastępstwo do pracy:-( Ale na szczęście do południa był w domciu, pojechaliśmy razem na zakupy, zjedliśmy razem obiadek, a teraz mam czas dla siebie. Mogę spokojnie posprzątać:tak::-D

Miłego dzionka Wam kochane życzę!!!!:-):-D

Hej!Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, ja tylko na chwilę przywitać się bo już dawno nie pisałam ale pdczytywałam. Witam nowe dziewczynki. Cieszę się że jest już kilka z zielonym światełkiem, ja też już jestem po 2 @ i od dzis zaczynam staranka chociaż zaje...cie sie boję.
P.s. Ciekawe która pierwsza się zafasolkuje.:-)

Trzymajcie mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze!

Witajcie dziewczyny mam na imie Marta i jestem mamusia Anastasii. Pierwsza ciaze poronilam i do dzis dnia nie wiem dlaczego tak sie stalo w druga zaszlam w przeciagu kolejnych 3-ch miesiecy:tak:, czulam sie dobrze do 14-go tygodnia ciazy az zaczelam plamic.Nie bede opisywac calej historii ale okazalo sie ze to krwiaki pod lozyskiem, ktore usuwaly sie samoistnie i tak do 20-go tygodnia prawie. Dzieki Polskiemu lekarzowi w sumie utrzymalam ta ciaze ale niunia urodzila sie bez dwoch paluszkow w lewej raczce i cala lewa raczka niestety ma wade przez ktora nie da sie nic zrobic. Chodzi mi oto ze gdybym wiedziala, ze mogloby byc cos nie tak z niunia to bylibysmy chociaz przygotowani na to ale nikt nas nie poinformowal.Dopiero teraz bylismy u genetyka wiec wszystko moze sie wyjasni:sorry2:.Chcialam po prostu napisac zebyscie jezeli jest taka mozliwosc robily badania genetyczne.
pozdrawiam

Witaj Marto,

Strasznie mi przykro, ze Wasze dzieciatko ma niesprawna raczke. Nie wiem jak to jest z badaniami prenatalnymi w Polsce i UK, ale mi w czasie ciazy robiono 2 razy dokladne badania prenatalne (a mieszkam w Niemczech) - pod koniec 1 i 2 trymestru, podczas ktorych dokladnie mierzono kazdy z organow i wrecz liczono paluszki. Nie rozumiem, dlaczego u Ciebie tego wczesniej nie wykryto. Zycze Ci, by ta wada stala sie do pokonania i by dzidzia wyksztalcila sprawnosc rowniez w tej raczce. Ufam, ze pod opieka dobrych specjalistow bedzie to mozliwe. Trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze! :happy:
Z tego co mi mowil moj lekarz prowadzacy, to kazda ciaza jest inna, jedna szczesliwa pomyslnie zakonczona nie jest gwarancja, ze i druga taka bedzie. Za kazdym razem dochodzi do nowego przemieszania genow i to, czy wyjdzie wszystko OK to tak jak loteria. Wtedy, gdy bylam w ciazy z coreczka, te slowa tak do mnie nie docieraly, nawet przez mysl mi nie przechodzilo, by moglo byc cos nie tak w moim przypadku. Ale po kolejnej ciazy, ktora tym razem sie nie powiodla (poronilam nota bene bedac wlasnie w UK), zalosnie poczulam prawde tych slow...:-(

Nie chce tu smucic, mimo wszystko uwazam, ze nie nalezy sie nigdy poddawac i tego Tobie i wszystkim nam zycze,
Asia

Witam :-)

Ja już po wizycie. No i nie dostaliśmy zielonego światełka. Najwcześniej na przełomie lipca - sierpnia pod warunkiem oczywiście, że będę miała dobre wyniki tej mojej podłej toxo. Jak będzie ok to dopiero wtedy będę mogła dołączyć do starających się... :-( Zostanę chyba ostatnia bo z tym moim PCO to nie wiadomo jak to będzie. Trochę się zdołowałam niestety.

A ja nie mam wcale wolnego weekednu. Wczoraj miałam wolne, ale dziś, jutro i w niedzielę pracuję niestety :-(

Miłego popołudnia ;-)

spóźnione ale szczere dla wszystkich solenizantów

U mnie pomieszanie z poplątaniem i muszę na razie zaprzestać staranek. mam straszne bóle głowy i dostałam skierowanie do neurologa i okulisty i masę tabletek jeśli zacznie boleć.
podejrzenia:: migrena albo nerwica ja stawiam na to drugie ale zobaczymy co lekarz powie.

pozdrawiam was wszystkie bez wyjątku życzę udanych staranek a oczekaującym na zielone światełko morza cierpliwości a wszystkim mamusią wytrwałości i siły:-):-)

reklama
Mireczko łykaj ten folik i trzymam kciuki żeby się udałpo za pierwszym razem.
Ja tak naprawdę cały czas się wacham, chociaż wiem że z każdym miesiącem zwlekania cały czas odwlekam co jest nieuniknione.
Mamo Nastki ja również planuje wykonać wszystkie badania w ciąży również te prenatalne, już raz przez to przechodziłam i powiem Wam że to nic strasznego, a ryzyko poronienia po tym badaniu wynosi 0,5% i tak naprawdę jeśli już nastąpi to niewiadomo czy to od tych badań.
Pozdrawiam Was wszystkie.

Do góry