reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej,wpadłam na chwilkę w trakcie przeprowadzki (widzę,że nie ja jedna;-)).Nie czytałam dokładnie:zawstydzona/y:
Cyprysiowa trzymam kciuki mocno,mocno !!!
Witam nowe koleżanki,jeśli się z kimś nie witałam.Dziewczyny,dajcie sobie czas,i ciału i sercu,z czasem wszystko powolutku się uspokoi:tak:
Ja cała zalatana i w nerwach,teraz przeprowadzka.a zaraz po majówce idę do szpitala na operację i baaaardzo sie boję:zawstydzona/y: Jakoś zawsze mam majówkę do kitu.Rok temu właśnie 1 maja miałam zabieg:-(
Trzymajcie się.Papapapa.

reklama
mam info od cyprysiowej zrobili usg i wszystko jest ok zostawili ja na obserwcje najpozniej do czwartku trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :)

CYPRYSIOWA -MARTWIMY SIE O CIEBIE SLONECZKO.TRZYMAJ SIE DZIELNIE:)
DOSIA24 i DILAJLA jesli bedziecie starac sie za pol roku to razem ze mna:)fajnie by bylo chodz zycze Wam byscie jak najszybciej mogly staranka:)

Jutro ide do lekarza jednak postanowilam do kogos innego niz zawsze chodze. Moj ginek jest cudowny , przyjmuje prywatnie wcale nie drogo(tylko ,ze skubany za kazdym razem chce robic usg i wtedy sobie troszke liczy:(),w 5 tyg.wykryl pozamaciczna a podobno bardzo trudno rozpoznac, dal mi skierowanie do swojego szpitala i tam codziennie przychodzil i w sumie on mial przeprowadzic operacje.Jednak wiecie mam kilka wadpliwosci i chce tez uslyszec opinie innego lekarza czy wszystko jest dobrze....:)Juz sama nie wiem czy dobrze robie?Czy trzymac sie tego jednego?

Zapisalam sie na forum o nieplodnosci hmmmm podobno ciaza pozamaciczna moze spowodowac nieplodnosc i kobieta ma tylko 60% ,ze zajdzie w normalna ciaze....Znajac moje szczescie to czuje ,ze jak w moim snie zostanie mi oswoic mrowke:)

Co do instynktu dziewczynki nie wiecie jak bardzoooo chiclabym juz probowac...tak bardzo chce dziecko nawet wiedzac ,ze jest wielka szansa na ciaze pozamaciczna nadal chce probowac chodz wiem jak to bylo okropne przezycie.Postanowilam ,ze nie poddam sie i bede walczyc az nie spelni sie moje marzenie o gromadce rózowych bobaskow:)mojemu ukochanemu kazalam cwiczyc, lapac kondycje,zbierac sily ,szykowac wojownikow bo w momencie gdy lekarz da zielone swiatelko nie wychodzimy z lozka i nie interesuje mnie kompletnie nic:)Heheh

Agata, dzieki za info o cyprysiowej, bo bardzo się denerwowałam.

Maggie, jak tam Twoje odchudzanie, wiesz ja jeszcze nie zrezygnowałam i piję dalej czerwoną herbatę:-D:rofl2::laugh2: już teraz nawet przyzwyczaiłam się do jej smaku, nawet mi smakuje, nie dodaję nawet cukru. :-D A teraz mam jeszcze takie super zajęcie, sprzątam piwnicę, nawet mój M się dziwi, bo on sam nie miał nawet zamiaru sie za to brać. Jeszcze trochę i będę miała mieśnie jak Pudzian :szok: A sprzątam dlatego, że zima zalało nam piwnicę, a mój tesć wcześniej miał super pomysł, jak ciął nam drzewo, to wrzucał odrazu trociny i teraz ja biedna, muszę te mokre, zatęchłe trociny wywalić z tej piwnicy. Wkładam je do wiaderka i po schodach zasuwam do góry, i tak na okrągło już drugi dzień:crazy:

miroslawa niezły masz trening:tak: ja próbuje jezdzic na rowerze i kupilismy z moim m orbitreka do cwiczeń. teraz do ponownych staranek przygotujemy sie dokładnie. i tez pije lub raczej próbuje pić czerwona herbate. do tego mam niedoczynnosc tarczycy, podobno powoduje ona przybieranie na wadze, ja dosc sporo ostatnio przytyłam, wiec mam nadzieje ze cwiczenia + leki cos pomoga. do diety sie nie zmusze, nie mam silnej woli.
a jak tam Wasze @???? u mnie juz prawie koniec. szyko sie skonczyła, zazwyczaj było 5, 6 dni.
buziaczki

Hej, witam w ten piękny słoneczny dzień, bo u mnie piękna pogoda. Dzisiaj odebrałam wynik badania histopatologicznego, nawet mojego doktora dorwałam, żeby mi powiedział co to znaczy, bo tym paniom jakoś z sekretariatu nie mogłam uwierzyć, że wszystko ok. Powiedział, że wynik dobry, że nic nie wykazał złego. Także jedną rzecz mam odkreśloną. Mam nadzieję, że jutro tam gdzie ide, to dostane skierowanie na inne badania, żeby je wszystkie jak najszybciej porobić.

Cyprysiowa, cieszę się, że wszystko ok. Odezwij się jak wyjdziesz ze szpitala.

Monika
, więcej optymizmu!!! Nie myśl, że "z moim szczęściem" itp. Będzie dobrze, musisz w to uwierzyć. Sama tak samo jak Ty się zachowuje i też tak często mówię, ale staram się pod tym względem zmienić i myśleć pozytywnie. Więc kochana, zanim się obejrzysz to obie będziemy grube dynie i będziemy się z tego cieszyć, bo będziemy bobsaki tulić w ramionach.

also mi mój gin mówił ze jezeli byłoby coś nie tak z wynikami hispat to bym ich nie dostała w sekretariacie tylko byłyby u lekarza i musiałabym je odebrać osobiście.
daj znać jakie badania bedziesz robić, bo może coś mi podpowiesz co moge jeszcze zrobić. moj gin nie chciał mi dawac jakiś skierowań i stwierdzil ze nie ma sensu ich robić.łatwo mu powiedzieć. powiedział tylko ze wczerwcu zrobimy test na chlamidię i tyle.
cyprysiowa, super ze wzystko w porzadku.
pozdrawiam

Cholera właśnie się dowiedziałam, że mi wizytę przenieśli z jutra na za tydzień, bo tego doktora jutro nie będzie. Zła jestem, bo to zawsze tydzień w plecy, przez tydzień to może już bym część badań zrobiła. Bo ten lekarz to ginekolog-endokrynolog.

Dosia, chce zrobić bardzo dokładne badania w kierunku tarczycy (TSH robiłam ostatnio i było ok), a także badania w kierunku przeciwciał antyfosfolipidowych. Jeżeli jeszcze coś lekarz zleci to oczywiście też zrobię.

reklama
oj....znowu smutaskowate nastroje...

nie smucicie sie...mnie tez nie usmiecha czekac tyle na dzidzie, ale jak nie ma wyjscia to nie ma....u mnie to nie jest kwestia 3 czy 6 miesiecy a wg lekarzy 8 lub 12 miesciecy....
po trzecin sie tyle czeka i juz! i co ja mam zrobic?
musze czekac ...wyjscia nie mam

nie smucicie sie! nie warto! sliczna wiosna za oknem!

ja co prawda piwnicy nie sprzatam a siedze w moim nowym biurze po 8 godzin dziennie a potem mam drugi etacik w domu, ale nie jest zle!

od zabiegu do dzis, czyli w 6 tygodni schudłam zupełnie bez wysiłku 4,5 kg...moim marzeniem jest jeszcze 10 kg (ale ja waze 84 kg wiec w sam raz)...wiec ruszam dzis na rowerk!

sciskam i pozdrawiam wszystkie dziewuszki!

ps. pozrdówcie cypisikową ode mnie !! jak by kto miał z nia kontakt

Do góry