reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wiecie co? znalazłam cos fajnego...moze komuś się przyda...

Poronienie - informacje dla Ciebie

to lista łacinskich terminów z wyników histo...

dalajla...dokładnie cie rozumiem...tydzien temu miałam to samo...zeby to najbardziej obrazowo jak sie opisac....normalnie opakowanie podpasek-20 szt- starczało na prawie 3-4 dni...teraz na 1,5!! wierzyc sie nie chce...ale tak jest.

monika....ja tez miałam stresujaca prace...pracowałam w kancelarii radcy prawnego, zrezygnowałam, 3 mc byłam bez pracy, po czym nagle zdecydowalismy z mezem ze startujemy z własna firma...i mniej wiecej w tym samym czasie dostalam propozycje mega fajnej pracy...na prace sie nie zdecydowałam, firma powoli sie kreci...i dlatego mysle ze czasami warto obrocic własne zycie o 360 stopni !! mnie to wyszło na dobre...

reklama
Dziewczyny, jest już mój wynik badania histopatologicznego!!! Tyle, że dzisiaj już nie zdążę po niego pojechać. Mam nadzieję, że nic złego w nim nie ma.

Jak piszecie tak o swoich @ to aż się boję co to będzie u mnie. Po pierwszym zabiegu dostałam po 32 dniach i chyba była normalna, bo jakoś bardziej mi w pamięć nie zapadła. Za to potem to się działo, taki galimatias miał mój orgaznizm, że 2 następne były odpowiednio po 42 i 40 dniach. Potem brałam duphaston na wyregulowanie. Ciekawe jak to teraz będzie.

Also nie ja nie dzwoniłam do lekarza wydaje mi się że to całkiem normalne że @ jest tak obfita i bolesna po poronieniu Lekarz jak wychodziłam ze szpitala poinformował mnie że tak może być że u większości kobiet tak się dzieje że @ jest okropna
Mam tylko nadzieję że to pomalutku wróci do normy i będzie tak jak przedtem bo ja nie miałam bolesnych @
Dziewczyny upewniają mnie w tym przekonaniu że tak jest bo widzę że przechodziły to samo

Mordoklejka ja właśnie też tak mam nospa nie pomaga a podpaski to hurtem idą jedna za drugą, myślałam że pierwszy dzień tylko taki będzie ale dziś jest to samo
Większość leże bo mi tak słabo a jak stoje to już wogóle czuje jak mi potok leci hehe:rofl2:
Aż strach gdzieś wyjść
Mireczko zaopatrz się hurtowo w podpaski i coś przeciwbólowego:rofl2::szok:

Ale wiecie co cieszę się że przyszła @ bo to chyba dobry znak
Za tydzień mam wizytę kontrolną i już nie mogę się doczekać mam tylko nadzieję że do tego czasu @ się skończy bo chyba jak jeszcze będę miała @ to nie ma sensu iść??

dilajla, jak bedziesz miała jeszcze @, to nie opłaca się iść, bo lekarz może nawet nie będzie chciał Cię zbadać:crazy: A co do podpasek, to mam już taaaaką ogromna pakę:-D Boję sie takiej obfitej @, bo ja zawsze mam bardzo skąpe i krótkotrwałe @, dłużej niż 4 dni nigdy nie mam. Ale najdziwniejsze jest to,że nie pamiętam pierwszej @ po pierwszym poronieniu, to może nie było aż tak źle:tak:.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki:-), wszystkie cierpiące na @:-D, i wszystkie te, które się starają o maleńką fasolkę :-)

Witam po weekendzie :-)

Piszecie o Waszych @ a ja już mam 38 dzień i nadal nic. Normalnie już się zaczynam stresować :-( mam nadzieję, że wkrótce dostanę.

Mój powrót do pracy okazał się całkiem spokojny. Dziewczyny okazały się super i nie dały mi się za bardzo smucić.

Kobietki no prosze nie dosc ,ze na jednym forum wszystkie urzedujemy to prawie wszystkie razem mamy... heheh jaka synchronizacja w czasie tylko nam pozazdroscic.:D
Dziewczynki damy rade co nas okres przestraszy?Ja mam swoja juz 1,5 tyg:(

Dilajla idz koniecznie wiesz ja mialam swoja i nie bylam pewna czy isc...no a jednak mimo wszystko mialam zrobione USG i zostalam zbadana wiec naprawde nie martw sie tylko koniecznie idz tym bardziej ,ze jesli sie zle czujesz na wszelki wypadek dobrze jak zobaczy Ciebie lekarz:)

Also spokojnie bedzie napewno dobry wynik. Koniecznie daj znac jak go odbierzesz ok?
Modroklejka wiesz mi nie tak latwo pozostawic ta prace poniewaz mam lojalke podpisana no i musze sie mezczyc do grudnia.Wiesz jesli chodzi o wlasna dzialalnosc chce ruszyc jednak potrzebuje duzy zapas gotowki no i tak to sie odwleka w czasie ale w tym roku napewno cos wymysle.

Dzis sniło mi sie ,ze mialam 5 pieskow i 1 mrowke.Hehe ta mrowka miala czerwony kubraczek i traktowalam ja jak dziecko(bardzo realistyczny sen bo jak bedzie tak jak do tej pory to tylko mrowke mi zostanie oswoic;().Jechalam winda ktora sie ciagle zacinała i wcale nie moglam dojechac na swoje pietro. Gdy w koncu tam dostałam sie wtedy spotkalam sasiada ktory pokazal mi swoje dziecko(sliczna coreczke) i powiedzial niech Pani sie na cieszy moim bo swojego nie ma.......Horror a nie sen:(

Witam Dziewczynki!

Mnie tez @ meczy, chociaz to drugi dzien i powinno byc lepiej, ale moze to po podrozy. Wrocilam z pracy i relaksuje sie przed komputerkiem :-D
nie mamy z męzem slubu kościelnego ponieważ mój mąż jest rozwodnikiem...czasami myślę ze przez to ze zyjemy w grzechu Bóg tak Nas ukarał....
Dosia ... nie mozesz tak myslec. Ja tez mam czasem tak strasznie duzo zalu o to co sie stalo, ale nie wiem nawet do kogo??? .... i ludzie i ksieza moga sobie gadac co im sie podoba ... nikt mi nie wmowi, ze to co sie stalo, to dlatego, ze nie mozemy miec slubu w kosciele. Moj J. jest po rozwodzie ale jest luteraninem. I wyobraz sobie, ze moglibysmy dostac slub w kosciele katolickim bo slub, ktory bral w kosciele luteranskim sie nie liczy??... GDZIE TU logika??? Wiec narazie ...kocia lapa :zawstydzona/y:

Ja mam dzisiaj pracowity dzień , jedziemy wybrać tapety do pokoiku dla Oliwiera ( jak tylko mąż wyrwie się z pracy ) bo w piatek zaczynamy remont , a raczej oni zaczynają :laugh2: bo ja na czas remontu ewakułuję sie do mamy ! Ominie mnie rozkosz głośnych dźwięków , milionów pytań , mega sprzatania , bekania piwem i gotowania im posiłków ... musza sobie dac radę , niedaleko jest MC Donalds :laugh2:

BARDZO MI SIE PODOBA TAKA POSTAWA!!!!!! :-D:-D:-D

.....ale nie darowałabym sobie żeby ktoś inny ( np mama albo teściowa ) usłyszały pierwsze słowo mojej dzidzi i zobaczyły pierwsze kroki , dlatego zostane w domciu z Oliwierkiem !

TO ROWNIEZ!!!!! :tak::tak::tak:

maggie gratuluje odwagi Tobie i Twojemu kochanemu. Tobie ze po tylu latach nie bałas sie i wsiadłaś za kierownice i Twojemu ukochanemu ze pozwolił Ci siąść za kierowniće swojego auta. musi bardzo Cie kochać.:tak:
ja jak siadam do naszego auta to najpierw musze usłyszeć kazanie:angry: i dobre rady jak mam jechac. wole o wiele bardziej jeździć sama. ach Ci faceci...

nooo... dobre rady to byly tez oczywiscie :szok::szok::szok: ... ale potem juz poszlo :-D. I mysle, ze rzeczywiscie musi mnie kochac, bo trzesie sie nad tym autkiem...

Ja do pracy wracam w piątek. Już się cieszę chociaż się trochę boję, bo ten pierwszy dzień i spojrzenia wszystkich...

Z wlsanego doswiadczenia Ci powiem, ze powrot do pracy byl o wiele lepszy niz moglam przypuszczac. Trzymam kciukasy, zeby bylo tak i w Twoim przypadku :tak:

Co do wynikow his-pat to raczej nic sie nie dowiesz, niestety...najczesciej tyle, ze ciaza byla, a potem poronienie :-(
Kochane umieram:szok: tak czekałam na @ a teraz mam jej dość.
MNie pomaga kombinacja nospa forte plus przeciwbolowe np,. ibuprom .. 3 razy dziennie

dlatego mysle ze czasami warto obrocic własne zycie o 360 stopni !! mnie to wyszło na dobre...
Popieram... do tego bardzo podoba sie pomysl wychodzenia w dresiku do pracy w sasiednim pokoju? Jesli wolno zapytac, czym sie Wasza firma zajmuje?

Mika Super, ze spotkanie sie udalo :-), a wczesniej fryzura.

Muffy :-) Jestes tam gdzies???? Bo ja mam znowu problem z Karta. Ustawia sie na 28 .. a ostatni cykl mialam 31 ... i za nic nie umiem ustawic :baffled: Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko OK :tak:

Batoniku :-) Co u Ciebie???
Gabi :-) Jezyk :-) Ptaszynka :-) Berbelek :-) Joas????:-) Ucalowanka dla pozostalych dziewczynek!!!:-):-):-)

maggie...produkujemy materiały budowlane:) nic związanego z moimi studiami, nic związanego z moimi zainteresowaniami...meza rodzice maja taka firme od 20 lat, brat meza z tesciem ją prowadza, a ja z moim mezem otworzylismy druga taka sama i własnie konczymy remonty hali produkcyjnej:) i mam juz dwóch pracowników! i działające biuro! i to wszystko napawa mnie nadzieja ze bedzie ok

monikaa...lojalka...fuj, fuj, fuj...ja tez miałam, ale wyczekałam i od ponad roku jestem wolna od prawniczych stresów...a pracowałam tam 4 lata, wiec stresów i nieprzespanych nocy była masa!!!

mirka...ja tez jakos strasznie nie cierpiałam po poprzednich poronieniach, ale moze przez to ze to zakonczyło sie zabiegiem a tamte nie tak mnie wszystko bolało...a maz...nie uwierzysz! o 3 w nocy jak sie wiłam z bolu wstał i zrobił mi termofoerk na brzuch, i nospe przyniósł...

tak sobie mysle ze dla facetów rodzenie dzieci to technologia prawie kosmiczna, wiec tym bardziej nie wiedza co to znaczy miec okres, wiec przyjanmiej moj bardzo mi pomaga i stara sie zebym nie cierpiała.....jak bym w delegacji w berlinie to cały wolny czas spedził na poszukiwaniu takiego malego termoforku w kształcie serca...taki akurat na brzuszek...kochany...tak mnie wtedy rozczulil...

maggie...ja tez uzywam Karty....cykl musisz ustawić w ustawieniach...potem karta cylku...potem wykresy, a potem maksymalna długosc cyklu...ja tam po prostu wpisałam i jak narazie mi działa

reklama
Dzieki Modroklejka :-). Zaraz sprobuje. Bo przeciez nowy cykl sie zaczal wiec trzeba patrzec na ta temperaturke ;-). Moze kiedys przestanie spadac.
Trzymam kciukasy za rozwoj firmy!

Do góry