reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

wiecie co? znalazłam cos fajnego...moze komuś się przyda...

Poronienie - informacje dla Ciebie

to lista łacinskich terminów z wyników histo...

dalajla...dokładnie cie rozumiem...tydzien temu miałam to samo...zeby to najbardziej obrazowo jak sie opisac....normalnie opakowanie podpasek-20 szt- starczało na prawie 3-4 dni...teraz na 1,5!! wierzyc sie nie chce...ale tak jest.

monika....ja tez miałam stresujaca prace...pracowałam w kancelarii radcy prawnego, zrezygnowałam, 3 mc byłam bez pracy, po czym nagle zdecydowalismy z mezem ze startujemy z własna firma...i mniej wiecej w tym samym czasie dostalam propozycje mega fajnej pracy...na prace sie nie zdecydowałam, firma powoli sie kreci...i dlatego mysle ze czasami warto obrocic własne zycie o 360 stopni !! mnie to wyszło na dobre...

reklama
Dziewczyny, jest już mój wynik badania histopatologicznego!!! Tyle, że dzisiaj już nie zdążę po niego pojechać. Mam nadzieję, że nic złego w nim nie ma.

Jak piszecie tak o swoich @ to aż się boję co to będzie u mnie. Po pierwszym zabiegu dostałam po 32 dniach i chyba była normalna, bo jakoś bardziej mi w pamięć nie zapadła. Za to potem to się działo, taki galimatias miał mój orgaznizm, że 2 następne były odpowiednio po 42 i 40 dniach. Potem brałam duphaston na wyregulowanie. Ciekawe jak to teraz będzie.

Also nie ja nie dzwoniłam do lekarza wydaje mi się że to całkiem normalne że @ jest tak obfita i bolesna po poronieniu Lekarz jak wychodziłam ze szpitala poinformował mnie że tak może być że u większości kobiet tak się dzieje że @ jest okropna
Mam tylko nadzieję że to pomalutku wróci do normy i będzie tak jak przedtem bo ja nie miałam bolesnych @
Dziewczyny upewniają mnie w tym przekonaniu że tak jest bo widzę że przechodziły to samo

Mordoklejka ja właśnie też tak mam nospa nie pomaga a podpaski to hurtem idą jedna za drugą, myślałam że pierwszy dzień tylko taki będzie ale dziś jest to samo
Większość leże bo mi tak słabo a jak stoje to już wogóle czuje jak mi potok leci hehe:rofl2:
Aż strach gdzieś wyjść
Mireczko zaopatrz się hurtowo w podpaski i coś przeciwbólowego:rofl2::szok:

Ale wiecie co cieszę się że przyszła @ bo to chyba dobry znak
Za tydzień mam wizytę kontrolną i już nie mogę się doczekać mam tylko nadzieję że do tego czasu @ się skończy bo chyba jak jeszcze będę miała @ to nie ma sensu iść??

dilajla, jak bedziesz miała jeszcze @, to nie opłaca się iść, bo lekarz może nawet nie będzie chciał Cię zbadać:crazy: A co do podpasek, to mam już taaaaką ogromna pakę:-D Boję sie takiej obfitej @, bo ja zawsze mam bardzo skąpe i krótkotrwałe @, dłużej niż 4 dni nigdy nie mam. Ale najdziwniejsze jest to,że nie pamiętam pierwszej @ po pierwszym poronieniu, to może nie było aż tak źle:tak:.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki:-), wszystkie cierpiące na @:-D, i wszystkie te, które się starają o maleńką fasolkę :-)

Witam po weekendzie :-)

Piszecie o Waszych @ a ja już mam 38 dzień i nadal nic. Normalnie już się zaczynam stresować :-( mam nadzieję, że wkrótce dostanę.

Mój powrót do pracy okazał się całkiem spokojny. Dziewczyny okazały się super i nie dały mi się za bardzo smucić.

Kobietki no prosze nie dosc ,ze na jednym forum wszystkie urzedujemy to prawie wszystkie razem mamy... heheh jaka synchronizacja w czasie tylko nam pozazdroscic.:D
Dziewczynki damy rade co nas okres przestraszy?Ja mam swoja juz 1,5 tyg:(

Dilajla idz koniecznie wiesz ja mialam swoja i nie bylam pewna czy isc...no a jednak mimo wszystko mialam zrobione USG i zostalam zbadana wiec naprawde nie martw sie tylko koniecznie idz tym bardziej ,ze jesli sie zle czujesz na wszelki wypadek dobrze jak zobaczy Ciebie lekarz:)

Also spokojnie bedzie napewno dobry wynik. Koniecznie daj znac jak go odbierzesz ok?
Modroklejka wiesz mi nie tak latwo pozostawic ta prace poniewaz mam lojalke podpisana no i musze sie mezczyc do grudnia.Wiesz jesli chodzi o wlasna dzialalnosc chce ruszyc jednak potrzebuje duzy zapas gotowki no i tak to sie odwleka w czasie ale w tym roku napewno cos wymysle.

Dzis sniło mi sie ,ze mialam 5 pieskow i 1 mrowke.Hehe ta mrowka miala czerwony kubraczek i traktowalam ja jak dziecko(bardzo realistyczny sen bo jak bedzie tak jak do tej pory to tylko mrowke mi zostanie oswoic;().Jechalam winda ktora sie ciagle zacinała i wcale nie moglam dojechac na swoje pietro. Gdy w koncu tam dostałam sie wtedy spotkalam sasiada ktory pokazal mi swoje dziecko(sliczna coreczke) i powiedzial niech Pani sie na cieszy moim bo swojego nie ma.......Horror a nie sen:(

Witam Dziewczynki!

Mnie tez @ meczy, chociaz to drugi dzien i powinno byc lepiej, ale moze to po podrozy. Wrocilam z pracy i relaksuje sie przed komputerkiem :-D
nie mamy z męzem slubu kościelnego ponieważ mój mąż jest rozwodnikiem...czasami myślę ze przez to ze zyjemy w grzechu Bóg tak Nas ukarał....
Dosia ... nie mozesz tak myslec. Ja tez mam czasem tak strasznie duzo zalu o to co sie stalo, ale nie wiem nawet do kogo??? .... i ludzie i ksieza moga sobie gadac co im sie podoba ... nikt mi nie wmowi, ze to co sie stalo, to dlatego, ze nie mozemy miec slubu w kosciele. Moj J. jest po rozwodzie ale jest luteraninem. I wyobraz sobie, ze moglibysmy dostac slub w kosciele katolickim bo slub, ktory bral w kosciele luteranskim sie nie liczy??... GDZIE TU logika??? Wiec narazie ...kocia lapa :zawstydzona/y:

Ja mam dzisiaj pracowity dzień , jedziemy wybrać tapety do pokoiku dla Oliwiera ( jak tylko mąż wyrwie się z pracy ) bo w piatek zaczynamy remont , a raczej oni zaczynają :laugh2: bo ja na czas remontu ewakułuję sie do mamy ! Ominie mnie rozkosz głośnych dźwięków , milionów pytań , mega sprzatania , bekania piwem i gotowania im posiłków ... musza sobie dac radę , niedaleko jest MC Donalds :laugh2:

BARDZO MI SIE PODOBA TAKA POSTAWA!!!!!! :-D:-D:-D

.....ale nie darowałabym sobie żeby ktoś inny ( np mama albo teściowa ) usłyszały pierwsze słowo mojej dzidzi i zobaczyły pierwsze kroki , dlatego zostane w domciu z Oliwierkiem !

TO ROWNIEZ!!!!! :tak::tak::tak:

maggie gratuluje odwagi Tobie i Twojemu kochanemu. Tobie ze po tylu latach nie bałas sie i wsiadłaś za kierownice i Twojemu ukochanemu ze pozwolił Ci siąść za kierowniće swojego auta. musi bardzo Cie kochać.:tak:
ja jak siadam do naszego auta to najpierw musze usłyszeć kazanie:angry: i dobre rady jak mam jechac. wole o wiele bardziej jeździć sama. ach Ci faceci...

nooo... dobre rady to byly tez oczywiscie :szok::szok::szok: ... ale potem juz poszlo :-D. I mysle, ze rzeczywiscie musi mnie kochac, bo trzesie sie nad tym autkiem...

Ja do pracy wracam w piątek. Już się cieszę chociaż się trochę boję, bo ten pierwszy dzień i spojrzenia wszystkich...

Z wlsanego doswiadczenia Ci powiem, ze powrot do pracy byl o wiele lepszy niz moglam przypuszczac. Trzymam kciukasy, zeby bylo tak i w Twoim przypadku :tak:

Co do wynikow his-pat to raczej nic sie nie dowiesz, niestety...najczesciej tyle, ze ciaza byla, a potem poronienie :-(
Kochane umieram:szok: tak czekałam na @ a teraz mam jej dość.
MNie pomaga kombinacja nospa forte plus przeciwbolowe np,. ibuprom .. 3 razy dziennie

dlatego mysle ze czasami warto obrocic własne zycie o 360 stopni !! mnie to wyszło na dobre...
Popieram... do tego bardzo podoba sie pomysl wychodzenia w dresiku do pracy w sasiednim pokoju? Jesli wolno zapytac, czym sie Wasza firma zajmuje?

Mika Super, ze spotkanie sie udalo :-), a wczesniej fryzura.

Muffy :-) Jestes tam gdzies???? Bo ja mam znowu problem z Karta. Ustawia sie na 28 .. a ostatni cykl mialam 31 ... i za nic nie umiem ustawic :baffled: Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko OK :tak:

Batoniku :-) Co u Ciebie???
Gabi :-) Jezyk :-) Ptaszynka :-) Berbelek :-) Joas????:-) Ucalowanka dla pozostalych dziewczynek!!!:-):-):-)

maggie...produkujemy materiały budowlane:) nic związanego z moimi studiami, nic związanego z moimi zainteresowaniami...meza rodzice maja taka firme od 20 lat, brat meza z tesciem ją prowadza, a ja z moim mezem otworzylismy druga taka sama i własnie konczymy remonty hali produkcyjnej:) i mam juz dwóch pracowników! i działające biuro! i to wszystko napawa mnie nadzieja ze bedzie ok

monikaa...lojalka...fuj, fuj, fuj...ja tez miałam, ale wyczekałam i od ponad roku jestem wolna od prawniczych stresów...a pracowałam tam 4 lata, wiec stresów i nieprzespanych nocy była masa!!!

mirka...ja tez jakos strasznie nie cierpiałam po poprzednich poronieniach, ale moze przez to ze to zakonczyło sie zabiegiem a tamte nie tak mnie wszystko bolało...a maz...nie uwierzysz! o 3 w nocy jak sie wiłam z bolu wstał i zrobił mi termofoerk na brzuch, i nospe przyniósł...

tak sobie mysle ze dla facetów rodzenie dzieci to technologia prawie kosmiczna, wiec tym bardziej nie wiedza co to znaczy miec okres, wiec przyjanmiej moj bardzo mi pomaga i stara sie zebym nie cierpiała.....jak bym w delegacji w berlinie to cały wolny czas spedził na poszukiwaniu takiego malego termoforku w kształcie serca...taki akurat na brzuszek...kochany...tak mnie wtedy rozczulil...

maggie...ja tez uzywam Karty....cykl musisz ustawić w ustawieniach...potem karta cylku...potem wykresy, a potem maksymalna długosc cyklu...ja tam po prostu wpisałam i jak narazie mi działa

reklama
Dzieki Modroklejka :-). Zaraz sprobuje. Bo przeciez nowy cykl sie zaczal wiec trzeba patrzec na ta temperaturke ;-). Moze kiedys przestanie spadac.
Trzymam kciukasy za rozwoj firmy!

Do góry