reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, pomóżcie mi podjąć decyzję- zastanawiam się, czy nie iść do innego lekarza żeby sprawdzić, czy faktycznie nie ma tego serduszka u mojej fasolki. Mój gin będzie dopiero w poniedziałek, ale jestem już cała ogłupiała i nie wiem, czy nie pójść do kogoś innego. Ale jeśli się okaże, że faktycznie serduszko się nie wykształciło, to muszę czekać do poniedziałku na zabieg:(nie wiem sama, czy lepiej czekać w niepewnosci, czy iść i ewentualnie przygotować się psychicznie. Według OM jestem dziś w 7 tyg i 6 dniu, więc powinno już być widać, prawda?? Pomóżcie podjąć decyzję...

reklama
Aha, no to nieciekawie. Może znowu zmienie lekarza. Jestem już zarejestrowana na wizyte do p. Trębacza (przyjmuje w Pasłęku, podobno bardzo dobry), chciałam jeszcze zasięgnąć porady innego lekarza.

Sama nie wierzę, że o to pytam (po czterech ciażach w tym trzech poronieniach i jednej zakonczonej porodem) ale po dzisiejszym poranku mam mętlik w głowie!!!

Czy jesli czuję ciagniecie w dole brzucha tak jakbym zaraz miała dostać okres to mogę być w ciąży? Czy to normalne?

Piszę strasznie zawile, wiec może od początku
jestem na L4, czuje się fatalnie, za dwa dni powinnam dostac okres i tak też się czuję (nerwowo, "smeranie" w brzuchu itp), lekarz przepisał mi antybiotyk i dziś rano przed pierwszą tabletką antybiotyku postanowiłam zrobić test ciążowy (6;30 rano)!
Zrobiłam poczekałam 15 sekund i stwierdziłam, że i tak nic się nie pokaże i poszłam spać! wstaję rano przed 10 coś mnie tknęło biorę test a tam dwie krechy!
Nie wiem czy to ciąża bo nie powinno się czytać wyników po czasie dluzszym niż 5-10 minut. utro rano powtórzę ale w chwili obecnej nie potrafię o niczym innym mysleć! Nikomu nie mówiłam o tym (jesteście pierwsze:-)).
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Buźka:happy:

Ile ludzi tyle opinii. Moja koleżanka chodzi do pani B i sobie chwali.
Ja w życiu bym do niej już nie poszła.
Chodzę do dr F ale o nim też różnie mówią. Ja mu zaufałam bo ta torbiel nadawała się już tylko do operacji a jednak dobrał leki i po 2 miesiącach nie było po niej śladu.
Nigdy też nie powiedział że w życiu nie zajdę w ciążę jak to kiedyś zrobiła pani B :angry:

malutka80 ja miałam zabieg w pon i do piątku miałam zwolnienie. Nie czuła się ani fizycznie ani psychicznie. Mam przedłuzone zwolnienie do końca tygodnia. Cały czas siedzę przed kompem .... W ogóle mam jakiegoś stracha przed powrotem do pracy, że będą pytać, współcuć i "pocieszać" :-(

Boję się że nie zapanuję nad sobą i się rozpłaczę. Teraz, w domu często mi się to zdarza. Siedzę, siedzę i nagle w płacz :-(

Dziewczyny, pomóżcie mi podjąć decyzję- zastanawiam się, czy nie iść do innego lekarza żeby sprawdzić, czy faktycznie nie ma tego serduszka u mojej fasolki. Mój gin będzie dopiero w poniedziałek, ale jestem już cała ogłupiała i nie wiem, czy nie pójść do kogoś innego. Ale jeśli się okaże, że faktycznie serduszko się nie wykształciło, to muszę czekać do poniedziałku na zabieg:(nie wiem sama, czy lepiej czekać w niepewnosci, czy iść i ewentualnie przygotować się psychicznie. Według OM jestem dziś w 7 tyg i 6 dniu, więc powinno już być widać, prawda?? Pomóżcie podjąć decyzję...

Ja poszłabym kontrolnie do innego lekarza!
Przetestowałam to juz pare razy i za każdym razem cieszyłam się, że skonsultowałam sie z innym lekarzem. W końcu to tylko ludzie i tez sę mylą!

dlatego malutka80 jak dobrze Ci w domku to sobie jeszcze posiedz. Mnie nawet mój przełożony kazał się nie spieszyć z powrotem.

reklama

ja chyba tez bym nie wytrzymała i pobiegła do innego ...

Do góry