reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
W Wejherowie jest normalny państwowy szpital. Naprawdę polecam, chociaż za drugim razem było 2 lekarzy, którzy mnie zirytowali. Ale ogólnie mimo całej przykrej dla mnie sytuacji szpital jest ok. Położne bardzo serdeczne, współczujące itp. Lekarze też ogólnie wszystko tłumaczą. Ja tam pojechałam, bo mój gin tam pracuje. Za pierwszym razem leżałam jak był strajk i byłam sama na sali, za drugim razem leżałam z dziewczyną, której dzidzia też obumarła i miała zabieg i z panią po operacji. Z tego co rozmawiałam tam z położnymi to mówiły, że starają się kłaść osobno, chyba, że rzeczywiście jest jakieś mega obładowanie i nie ma gdzie kłaść pacjentek. O Redłowie niestety nie słyszałam dobrych opinii. Druga koleżanka, która leżała w maju na podtrzymaniu też mi mówiła, że leżały z nią 2 dziewczyny po zabiegu, chociaż były wolne sale. Poza tym, 2 lata temu inna koleżanka leżała tam na podtrzymaniu i bardzo się skarżyła na warunki podejście do pacjenta. Ja wiem, że wszędzie pracują tylko ludzie i czasami pewnie wszędzie można trafić na takich, którzy minęli się z powołaniem, ale wiem też, że sama do Redłowa nie pojadę, chyba, że mnie zawiozą, albo rzeczywiście sytuacja będzie taka, że będę jechała jak najbliżej, bo nigdy nic nie wiadomo przecież.

Witajcie....
Marlenko...tulę Cie bardzo mocno do serduszka i jest mi naprawdę przykro....
Selenko...jestem........cieszę się,ze wszystko ok....
Mirka...ale super zakupy...tylko pozazdrościć...
Dziewczynki...brzusie macie przecudne!cóż za widok!
Agi...wszystkie o tobie pamiętamy!!!!!!!
Kinguś...dziękuje za miłe słowa....
Syluś...zdrówka kochana...
Edytko...kończ juz ten remont i podłącz kompa...brakuje mi Ciebie!
Nowe dziewczynki witam,przykro,że poznajemy się w Takich okolicznościach...

Jesli chodzi o cytotek to mi również go "podano"....

Kasiek,Karolka,Aga Ir,Allaa,Also,Anesto,Dlaczegotak,PostPtaszyna,Guska,Gabi,
Dilajla,Ona,Ola,Pyzunia,Enka,Doka,Carri,Pixelka,Mordoklejko,Kartin,Sasetka,
Mała,Niusia,Pati,Beti,Cyniczna,Wóbelek,Szafirek....i wszystkie niewymienione dziewczynki pozdrawiam ciepło i serdecznie.....

Wielkie dzięki also pojadę do Wejcherowa.

Do Redłowa trafiłam, gdy lekarz zapytał:
- Chce pani do Gdyni Głównej, czy Redłowa, w Gdyni zrobią zabieg i puszczą do domu, w Redłówie będą obserwować, badać.
Więc wolałam obserwowanie i badanie, ale jak zobaczyłam zachowanie pani w izbie przyjęć i te odpadające tynki, to oczy mi się powiększyły z przerażenia.
Zostałam tam ze względu na sympatyczną, młodą panią, która gdy czarownica z izby mówiła, że żeby zoabczyć wynik trzeba zapłacić, a miła doktor powiedziała, że skseruje i nie ma problemu, wydało mi się, że będę w dobrych rękach.

Ogólnie gdy myślałam o porodzie byłam pewna, że nie szpital miejski, tylko Swissmed, albo coś w tym stylu.

Gdy poroniłam uznałam, że nieważne gdzie zabieg...

Ale właśnie może bardzo ważne ze względu na przyszłe ciąże.

Tak się wahałam, a Ty also przekonałaś mnie i dziękuję
:blink:

Cześć.Witam przybita po kłótni z chłopem,który ma dość moich fanaberii (leżenia):no:
Buziaki dla wszystkich.Pa.
anaberii? A może on by tak poleżał za Ciebie troszkę?

hej a ja na obiad mam kaszke manną na mleku, jakos tylko na to mialam ochote
bylam u lekarzadostalam antybiotyk wziewnie
zwolnienie do środy
no to ide dalej lezec
pozdrowionka
zdrówka kochana

A o 15.15 jestem umówiona z mężem przy rynku bo idziemy kupic prezent naszemu koledze na imieniny :happy: impreza jest w bardzo nietypowym stylu... kumpel zaprosił nas na jutro na 10 rano :szok: taki innowatorski pomysł :rofl2: zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Ciekawe jak będzie

Mój brzuch,wczoraj,prawie równe 27 tyg.
pięknie wyglądasz

gabi.,..ale ty szczuplasek jestes!!!
ja jak olbrzym wygladam przy tobie- to zdjiecie z 26 tgg!
Super brzusio

a wiecie co moze tez miałyscie tak,ja dzisiaj czuje i juz widze,ze dostane 2 @ po poronieniu a to dopiero 22,23 dzien cyklu,normalnie mam 28,30 dni
Ja też się tak czuję jak tuz przed @. Ale czy to nie za wcześnie na 1@ po zabiegu?

U mnie nastroje nadal marne
Tulam mocno i oby nastrój się polepszył

dziewczyny jednak nic z tego nie bedzie pomalu zaczynam plamic pewnie jutro sie rozkreci ...wiem ze cos bylo ale sie skonczylo ...sama sobie to zgotowalam ...i dlatego musze dac sobie spokoj na jakis czas z BB
do uslyszenia
Będziemy na Ciebie czekać

hehe miało byc 90% a nie 90@ :D nie poprawiam bo śmiesznie to wygląda :D:D:D
Gratulacje pracki.

Witam Was serdecznie,
Tak patrzę, że sporo osóbek straciło swoje maluszki w grudniu. Moja gin powiedziała, że najwięcej martwych ciąży odnotowuje się właśnie w tym okresie. Lepiej, aby pierwszy trymestr nie wypadał między listopadem a styczniem (wiadomo, że zdrowa, silna ciąża na to nie zareaguje, ale te bardzo wrażliwe..) Słyszałyście coś o tym.. Czy rzeczywiście klimat może mieć tak duże znaczenie??
Witaj wśród nas. Okoliczności niezbyt miłe, ale. I uważam, że chyba miesiąc nie ma nic do rzeczy.

znalałam ten list wątek obok.....
No to poryczałam i łzy nadal płyną. Nie umiem zatrzymać

DObranoc dziewczynki. Dobrze, że tu trafiłam. Dziękuję, że jesteście

reklama
Do góry