reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie zabieg był na siłę. Lekarz powiedział mi że dziecko jest martwe ale mój organizm na to nie reaguje-dalej jest w ciąży(macica się powiększa, cycki rosną itd). Zaczął mi się drugi trymestr i dlatego, pomimo że ja chciałam czekać na poronienie samoistne (nie miałam gorączki, więc chciałam czekać) wyciągnęli mnie na zabieg.

reklama
Sonita, dobrze, że robią bhcg, bo chcą potwierdzić, że spada bądź w ogóle nie rośnie i potwierdzić to, że dzidzia się nie rozwija niestety. Jednak ja bym uważała na szpital w Redłowie. Nie pamiętam dokładnie Twojej historii i nie wiem czy masz już dzieci. Chodzi o to, że kobietom, które nie rodziły jeszcze przy poronieniu zatrzymanym podaje się cytotec, żeby to poronienie wywołać i żeby szyjka nie była w sztuczny sposób rozszerzana. Kobietom, które rodziły nie zawsze dają ten lek, bo ich szyjka jest inna niż tych, które nie mają jeszcze dzieci. W szpitalu w Redłowie kilka lat temu mojej koleżance, która nie rodziła nie podali cytotecu tylko ją z marszu wyłyżeczkowali, niestety od tamtej pory nie zaszła jeszcze w ciążę. Nie chcę Cię straszyć Broń Boże, ale jeżeli zdecydujesz się na Redłowo to najpierw się wypytaj jak to będzie wyglądało, czy będą Ci dawać leki na wywołanie itp. Ja jestem po dwóch poronieniach zatrzymanych i zawsze dostawałam cytotec, leżałam w Wejherowie.

Sylwia przecież mogłaś się nie zgodzić... Najważniejsze jest kierować się swoją intuicją.
U mnie w Gdyni wejście wyremontowane, przeszłam się dalej a tam tynki odpadają, okna i wnętrza jak w jakimś horrorze...!
Co za lekarze...
Co za opieka zdrowia, szkoda gadać.
:no:

A i jeszcze jedno, w Redłowie nawet jak mają wolne sale to kobiety po poronieniu kładą razem z tymi w ciąży, które są na podtrzymaniu. BEZMÓZGOWCY!!! Przecież to działa strasznie i na te co straciły dziecko i na te co leżą na podtrzymaniu.

Also dziękuję za informację, dobrze wiedzieć...
Tak bardzo chcę mieć dzieci i tak bardzo zabolała mnie strata ciąży.
Mam właśnie przeczucia, że te miejskie szpitale nie są dokońca dobre...
A w Wejcherowie prywatnie?

Całe szczęście, że wszłam na forum.
A już chciałam dać sobie spokój i nie dołować się tym, że nie ma mnie już wśród 'sierpniówek'...
:-(

reklama
Do góry