reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
maggie Oczywście że wkleję wam zdjątko;-) jeszcze tydzień do wizyty no i 7 miesiąc zaczęty:-)
Dlaczegotak Moja dziewczyna bardzo grzeczna jest i w nocy daje spać.budzi mnie skubana tylko rano jak jest głodna:-D
miłego tygodnia:rofl2:

Cześć babki,ale napisałyście duuużo,a mi dzisiaj prąd wyłączyli:szok: (jakiś zagubiony rachunek:baffled:).
Batoniku,bądź dzielna,myślimy o Tobie !!!
Dal "reszty" buziaki,jeszcze kiedyś, będzie wszystko dobrze,zobaczycie:tak:
Papapa.

oj dziewczynki straszny byl dzisiejszy dzien. stwierdzilam ze zrobie sobie spacerek. najpierw spotkałam kolezanke w ciązy. ale jakos z nia porozmawialam i stwierdzilam ze to przypadek, potem spotkalam kolezanke z ogólniaka i ona sie pyta czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży. juz zaczynalam sie rozklejac ale jak doszlam do fryzjera ( mojego celu sparerkowego) i fryzjerka sie mnie pyta czy jestem w ciazy to juz mialam dosc.
mialam tez dzisiaj wizyte u kardiologa. poniewaz w poprzednich badaniach wyszły mi szmery na sercu. mialam tez w styczniu robione usg tarczycy i lekarka stwierdzila ze sie jej to usg troche nie podoba. dala mi skierowanie na badanie HCV i na sód i potas. pytala sie mnie tez ile przytyłam w czasie ciazy. i przez te niecałe 2 miesiace przytylam 3 kilo ( które ciężko próbuje zrzucic)
jutro robie badania, jednak tym razem kompleksowo zrobie sobie przeglad. a lekarka super, mówila ze tez to przeszla i ze najwzniejsze jest pozytywne nastawienie.
pozdrawiam

Melduję się;
Witam Was wszyskie... przytulam do serca szczególnie te, którym serce płacze...
U mnie w sumie ok. No oprócz jdnego - paznokieć mi zaczął wrastać i tochę boli. Byłam u lekarza ale przepisała mi taką maść, że postanowiłam, że nie będę jej brała ponieważ jest raczej niewskazana dla kobiet w ciąży a do tego jeszcze nie jest do końca zbadany jej skład... No i bądź tu mądry :angry: Moczę palucha w wodzie z solą i smaruję kremem alantan plus - mam nadzieję, że pomoże... W sumie to już jest lepiej niż było.
Ściskam Was Kochane

Czesc dziewczyny, mam doła.

Powtorzylam dzis bete i jest ok bo w piatek byla 281 a dzis 1015 ale odebralam wyniki cytomegalii i mam
CMV IgG (półilościowo) : 0,117 ratio
Norma: 0,0 - 0,250 wynik ujemny
0,250- 0,750 wynik wątpliwy
> 0,750 wynik dodatni

CMV IgM (półilościowo) : 0,295 ratio
0,0-0,250 wynik ujemny
0,250- 0,400 wynik wątpliwy
> 0,400 wynik dodatni

Czyli proba watpliwa i nie mam przeciwciał. Jestem podłamana. Ide w środe powtórzyc badanie ale na wynik długo sie czeka.:-(

reklama
Cyprysiowa,nie martw się przede wszystkim.Mogę się mylić,ale wg mnie to nie jest taki zły wynik i oznacza,że niedawno przechodziłaś cytomegalię (być może to było przyczyną).
Oba wyniki masz na granicy ujemnego-nie jest źle.
Dodatni wynik IgG oznacza,że organizm przeszedł infekcję więcej niż 3 miesiące temu.
Natomiast dodatni IgM,że właśnie trwa "świeża" infekcja.
U Ciebie wygląda mi to tak,że przeszłaś infekcję dość niedawno,dlatego jest jeszcze "ślad" w IgM,ale nie jest to już świeża infekcja ,IgM spadło.Natomiast już się pojawiło IgG czyli jakiś już czas temu to było.
Oj,nie wiem czy zrozumiale napisałam:zawstydzona/y: zmęczona jestem.
Pozdrawiam.

Dziewczyny mam pewien pomysł,napiszę jak znajdę chwilkę:-)
Pa.

Do góry