reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
maggie Oczywście że wkleję wam zdjątko;-) jeszcze tydzień do wizyty no i 7 miesiąc zaczęty:-)
Dlaczegotak Moja dziewczyna bardzo grzeczna jest i w nocy daje spać.budzi mnie skubana tylko rano jak jest głodna:-D
miłego tygodnia:rofl2:

Cześć babki,ale napisałyście duuużo,a mi dzisiaj prąd wyłączyli:szok: (jakiś zagubiony rachunek:baffled:).
Batoniku,bądź dzielna,myślimy o Tobie !!!
Dal "reszty" buziaki,jeszcze kiedyś, będzie wszystko dobrze,zobaczycie:tak:
Papapa.

oj dziewczynki straszny byl dzisiejszy dzien. stwierdzilam ze zrobie sobie spacerek. najpierw spotkałam kolezanke w ciązy. ale jakos z nia porozmawialam i stwierdzilam ze to przypadek, potem spotkalam kolezanke z ogólniaka i ona sie pyta czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży. juz zaczynalam sie rozklejac ale jak doszlam do fryzjera ( mojego celu sparerkowego) i fryzjerka sie mnie pyta czy jestem w ciazy to juz mialam dosc.
mialam tez dzisiaj wizyte u kardiologa. poniewaz w poprzednich badaniach wyszły mi szmery na sercu. mialam tez w styczniu robione usg tarczycy i lekarka stwierdzila ze sie jej to usg troche nie podoba. dala mi skierowanie na badanie HCV i na sód i potas. pytala sie mnie tez ile przytyłam w czasie ciazy. i przez te niecałe 2 miesiace przytylam 3 kilo ( które ciężko próbuje zrzucic)
jutro robie badania, jednak tym razem kompleksowo zrobie sobie przeglad. a lekarka super, mówila ze tez to przeszla i ze najwzniejsze jest pozytywne nastawienie.
pozdrawiam

Melduję się;
Witam Was wszyskie... przytulam do serca szczególnie te, którym serce płacze...
U mnie w sumie ok. No oprócz jdnego - paznokieć mi zaczął wrastać i tochę boli. Byłam u lekarza ale przepisała mi taką maść, że postanowiłam, że nie będę jej brała ponieważ jest raczej niewskazana dla kobiet w ciąży a do tego jeszcze nie jest do końca zbadany jej skład... No i bądź tu mądry :angry: Moczę palucha w wodzie z solą i smaruję kremem alantan plus - mam nadzieję, że pomoże... W sumie to już jest lepiej niż było.
Ściskam Was Kochane

Czesc dziewczyny, mam doła.

Powtorzylam dzis bete i jest ok bo w piatek byla 281 a dzis 1015 ale odebralam wyniki cytomegalii i mam
CMV IgG (półilościowo) : 0,117 ratio
Norma: 0,0 - 0,250 wynik ujemny
0,250- 0,750 wynik wątpliwy
> 0,750 wynik dodatni

CMV IgM (półilościowo) : 0,295 ratio
0,0-0,250 wynik ujemny
0,250- 0,400 wynik wątpliwy
> 0,400 wynik dodatni

Czyli proba watpliwa i nie mam przeciwciał. Jestem podłamana. Ide w środe powtórzyc badanie ale na wynik długo sie czeka.:-(

reklama
Cyprysiowa,nie martw się przede wszystkim.Mogę się mylić,ale wg mnie to nie jest taki zły wynik i oznacza,że niedawno przechodziłaś cytomegalię (być może to było przyczyną).
Oba wyniki masz na granicy ujemnego-nie jest źle.
Dodatni wynik IgG oznacza,że organizm przeszedł infekcję więcej niż 3 miesiące temu.
Natomiast dodatni IgM,że właśnie trwa "świeża" infekcja.
U Ciebie wygląda mi to tak,że przeszłaś infekcję dość niedawno,dlatego jest jeszcze "ślad" w IgM,ale nie jest to już świeża infekcja ,IgM spadło.Natomiast już się pojawiło IgG czyli jakiś już czas temu to było.
Oj,nie wiem czy zrozumiale napisałam:zawstydzona/y: zmęczona jestem.
Pozdrawiam.

Dziewczyny mam pewien pomysł,napiszę jak znajdę chwilkę:-)
Pa.

Do góry