hehe
ciekawe czemu tak płakałaś
pewnie dlatego że już nie bedzie randek takich jak na początku bo mnie to tez dołowało, bo ciągle musze mojemu przypominac że ślub nie oznacza że nie musi się już starac no ale dalej kwiatki dostaje na urodziny i dzień kobiet :/ tak to juz jest mój ci on
a kiedys byly czekoladki merci i czasem kwiatki a teraz to jest "co jest na obiad" a jak powiem ze nie kotlet to jest burczenie i marudzenie 
reklama
Anetko Ja poproszę o przepis na bakłażany, bardzo poproszę!!!
kasiu, moja ryba po grecku też z mintaja, choć robiłam i z dorszem. Podsmażam cebulkę i porę na łyżce oleju, ale tylko trochę, aby nie przypalić. Póżniej dodaję startą na łezki marchewkę, seler i pietruszkę. Podsmażam jeszcze trochę, zalewam szklanką wody i pilnuję aby była, bo odparowuje. Doprawiam solą , pieprzem. Duszę aż zmiękną, później koncentrat i dalej duszę. Będziesz wiedziała kiedy wyłączyć
kasiu, moja ryba po grecku też z mintaja, choć robiłam i z dorszem. Podsmażam cebulkę i porę na łyżce oleju, ale tylko trochę, aby nie przypalić. Póżniej dodaję startą na łezki marchewkę, seler i pietruszkę. Podsmażam jeszcze trochę, zalewam szklanką wody i pilnuję aby była, bo odparowuje. Doprawiam solą , pieprzem. Duszę aż zmiękną, później koncentrat i dalej duszę. Będziesz wiedziała kiedy wyłączyć
kasiekkm
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Lipiec 2008
- Postów
- 1 470
Skład:
- makaron (ja lubię Świderki do tego ale to w sumie wedle uznania, może być również taki jak na lasagne)
- 2 średnie bakłażany
- ser zółty
- pomidory w puszcze (polecam krojone)
Najpierw kroimy bakłażany w plastry (grubość ok 5 mm) Jesli bakłażany są stare nalezy obrac je wczesniej ze skórki bo pózniej ona robi się twarda. Podsmazamy plasterki na patelni na oleju (dosyc duzo oleju schodzi bo one chłoną go strasznie). I tyle z bakłażankami.
Sos: robi się go na patelni coś ala do spaghetti. Ja zawsze podsmażam najpierw cebulkę z czosnkiem dodaje pozniej pomidorki i przyprawiam do smaku wszystkim czym sie da. Na pewno pieprz sól oregano.
Makaron gotujemy aldente... bo pozniej w piekarnik wkładamy
co by się tam nie "rozgotował"
i teraz jak juz mamy wszystko gotowe robimy tak:
W naczyniu żaroodpornym ukladamy warstwami:
- makaron
- sos
- baklazany
- plastry sers żółtego
i znowy makaron, itd...
to wszystko wkładam do piekarnika na jakies 30 min... przede wszystki musi roztopić się serek żółty.
Do sosu można dodac mięsko... np mielone jesli ktoś lubi
smacznego
jak cos zbyt chaotycznie to pisac a wytłumaczę


- makaron (ja lubię Świderki do tego ale to w sumie wedle uznania, może być również taki jak na lasagne)
- 2 średnie bakłażany
- ser zółty
- pomidory w puszcze (polecam krojone)
Najpierw kroimy bakłażany w plastry (grubość ok 5 mm) Jesli bakłażany są stare nalezy obrac je wczesniej ze skórki bo pózniej ona robi się twarda. Podsmazamy plasterki na patelni na oleju (dosyc duzo oleju schodzi bo one chłoną go strasznie). I tyle z bakłażankami.
Sos: robi się go na patelni coś ala do spaghetti. Ja zawsze podsmażam najpierw cebulkę z czosnkiem dodaje pozniej pomidorki i przyprawiam do smaku wszystkim czym sie da. Na pewno pieprz sól oregano.
Makaron gotujemy aldente... bo pozniej w piekarnik wkładamy
i teraz jak juz mamy wszystko gotowe robimy tak:
W naczyniu żaroodpornym ukladamy warstwami:
- makaron
- sos
- baklazany
- plastry sers żółtego
i znowy makaron, itd...
to wszystko wkładam do piekarnika na jakies 30 min... przede wszystki musi roztopić się serek żółty.
Do sosu można dodac mięsko... np mielone jesli ktoś lubi
smacznego
jak cos zbyt chaotycznie to pisac a wytłumaczę



reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 12
- Wyświetleń
- 6 tys
- Odpowiedzi
- 8
- Wyświetleń
- 12 tys
- Odpowiedzi
- 51
- Wyświetleń
- 66 tys
- Odpowiedzi
- 22
- Wyświetleń
- 23 tys
Podziel się: