reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

kroliczek nie ma problemu....jak tylko dotrwam to poprzesylam zdrowe rozwijajace sie ciazowe fluidy:):):)
swoja droga to mogloby mi sie w koncu udac nie? ile razy mozna przez to wszystko przechodzic.....mowia ze do 3 razy sztuka....3 zaliczone wiec ta ciaza jesli sie potwierdzi musi sie zakonczyc porodem syna:)

reklama
marta ja tam nie wiem....ale moje poronienia nie byly normalne tylko wywolywane bo plody obumieralu a ciaza dalej trwala....w kazdym przypadku pewnie jest inaczej....ja tez nigdy nic nie bralam zeby ciaz\e utrzymac.....

dzisiaj szybki obiadek frytasy i miesko
ona wydaje mi sie ze luteinka podnosi progesteron
mi tez zabroniono sexu na okres pierwszych miesiecy ale nie wiem ile w tym prawdy przy pierwszej ciazy bylo wszystko ok i przutulanko co dziennie

moj pregosteron byl wysoki a i tak dostawalam luteinke w ciazy

no nic.....moze zanim odbiore dziewczyny ze szkoly to podjade i kupie jeszczze testy na sprawdzenie.....ale tak powtarzac codziennie to chyba kiepski pomysl....hmmmm....pewnie i tak nie wytrzymam....ech.....

Marlenko podnosi bo to progesteron tylko chodzi mi o to czy wychodzi on na wynikach bo z tego co sie oreintuje z duphastonu chyba nie jest wykrywalny a podnosi

takie cosik znalazlam jakby kogos tez to kiedys interesowalo:

Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie. Stosowanie środków działających miejscowo np. żeli czy globulek dopochwowych z progesteronem podnosi jego poziom ogólny w stopniu mniejszym niżby to wynikało z zastosowanej dawki (stężenie miejscowe jest wyższe niż we krwi).

reklama
Do góry