reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tolka jak się trzymasz,jak wizyta u gina? Pewnie podczytujesz co u Zosi,a tam nieciekawie było:baffled: Ale zobacz tego bloga,malutka Wiktoria lada dzień wychodzi do domku !!! Urodziła się w klinice w Monachium,rodzice specjalnie tam pojechali,żeby się tam urodziła i miała od razu operację serduszka.Pozdrawiam i daj znać.

reklama
Witajcie mile Panie,

Ja dzis w dobrym nastroju, bo test OWU MAM POZYTYWNY :-D:tak: i to znaczy, ze mam owu i sa jeszcze szanse na te grudniowki hehe :-) A juz mialam go nie robic, ale po poscie Dagi mnie ruszylo no i... :-) Teraz przytulaki, bo sluz tez dostalam, tylko tempka mi jeszcze spadla:baffled: do 36,5 Czy to normalne? Ale tak, czy siak moj L bedzie wykorzystywany do upadlego :tak::-D

Miroslava- ty sie kobieto nie przemeczaj! Zostaw podlogi i poczytaj ksiazke!!! ;-)

Ika- duzo cierpliwosci Ci zycze. Pomysl, ze masz swoja krolewne przy sobie i mozesz ja zawsze przytulic kiedy Ci zle :tak::-) Caluski dla was kobietki :)

Dagus- dzieki za motywacje i trzymam kciuki za Jasia!!!! :tak:

Aga- ja nie myslalam, ze tak pozno dostane ta owulke :baffled:, ale dobrze, ze ja dostalam (boli mnie brzusio) :-)

Dorotka- z tego co wiem, to trzeba pic co najmniej 1,5l dziennie, by dzidzia miala w czym plywac! Ja podczas moich 2 ciaz moglam przyjmowac tylko wode evian i herbatke dilmah- mocna- wiem, ze nie zdrowa ale inna byla oddana :)

mbieg, gabi :-)

Muffy - spadek temp. świadczy o owulacji, po owu. powinnaś zaoberwwać skok temp. do góry:tak:...gratulacje, a teraz do dzieła;-):-)

Muffy, dzięki za troske, ale niestety, muszę podłogi pomyć, bo mi się tu jakieś koty na niej mnożą :zawstydzona/y:
Dziewczyny, a próbowałyście zieloną herbatę? Ja przed ciążą bardzo jej nie lubiłam, ale teraz piję, smakuje mi i działa podobnie jak kawa, a jest o 100% zdrowsza, polecam:tak:

To juz rok jak niebu Cię oddałam
zamiasta moich cieplych ramion
Anielskie skrzydła Cię tula gdy placzesz
Nie było dnia bym o Tobie nie myślała
bym nie tęskniła ...

Gdzie jesteś Aniołku i dlaczego nie przy mnie
Moje Anielskie macierzyństwo mi tylko zostało
A teraz gdy znowu dane jest mi byc Mamą
Tęsknie za Tobą jeszcze bardziej

Pocałuj mnie w nocy i dotknij mego serca
przyjdź do mnie we śnie i tęsknotę mą zabij
Przytul się do mnie i tak juz pozostań
Na zawsze, na wieki

Mojemu Aniołkowi (*)(*)

Cfcgirl ale mnie wzruszylas! Twoj Aniolek wrocil do ciebie i juz niedlugo go bedziesz tulic w ramionkach :tak: pozdrawiam :-)

Aga- ja tak sie ciesze z tych 2 kresek na owulke, ze az mnie od srodka rozpiera :-) myslalam, ze w tym cyklu nie bedzie znow owu, a tu taka niespodzianka. Mam nadzieje, ze uda nam sie wstrzelic hehe

Daga trzymam kciki :tak:

Muffy do dzieła. Może spotkamy się na grudniu ;-)

Cfcgirl
[*] Dla Twojego Aniołka

odebrałam 2 wyniki. Morfologia i OB. Troche mnie zaniepokoiły, nie sa napewno idealne.
W morfologii w sumie wszytsko w granicach poza HCT (granice sa od 37.0 - 54.0) a ja mam 36.3 no i OB Mam 13 a powinno być <12 :-( Co to może oznaczać?

Muffy- przez nalbliższe dni czeka Cię praca, praca, praca....oczywiście twórcza, będziesz rzeźbić swój mały cud, więc nie pisz do nas teraz, tylko DO DZIEŁA!!!!!:-D

reklama
cfcgirl- rzeczywiście śliczne słowa.
U mnie rok mija dokładnie w Dzień Wielkiej Nocy- 23 marca. Boli, ale już mniej. Nie wierzę, że Mania jest tym Aniołkiem i nigdy jej tak nie nazywam. Płaczę jak tylko ktoś tak do niej powie, bo Ona żyje, a tam gdzieś jest nasze pierwsze Dziecko- mały okruch, nasza część i to wszystko już nie wróci. Tęsknię, ale mam nadzieję, że nie cierpiał/ła i tak to sobie wytłumaczyłam. Nie zabiło przecież serduszko??? Ciągle pytam dlaczego, ale nie znalazłam odpowiedzi. Może nie potrafiłam znaleźć.
Wiem jednak, że Wygrałam. Wygrałam niemal Walkę z bólem, żalem, złością, cierpieniem i samą sobą. Choć dziś jeszcze wszystko boli po porodzie i fizycznie i psychicznie, wiem i czuję, że Mania przewartościowała Całe moje życie od pierwszego dnia ciąży aż do dziś.
Gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę tak bardzo kochać- nie uwierzyłabym.

Do góry