reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

napiszę jutro.... obiecuję, tymczasem zmykam obiad odgrzewac M
pozdrawiam srdecznie wszysciutkie, sciskam i całuje

guska ja silna???
myslalam tak o sobie zanim nie zobaczylam mojej coreczki .....
teraz nie mam sily na nic..kompletnie na nic.....................
z checia poszlabym sobie do psychologa tez..............ale tu mam ich najwiecej..............

reklama
Ilonka, to trochę potrwa. Nawet pewnie będzie tak, że już Ci się będzie wydawało, że jest dobrze a raptem wróci ze zdwojoną siłą... Ale po jakimś czasie człowiek przyzwyczaja się do myśli, że tak się stało, że nie można cofnąć czasu, zaczyna powoli znowu się uśmiechać. Choć to zawsze będzie bolało i zawsze będzie wracać, ale z czasem będzie inaczej. Najgorsze jest to, że nie można nic zrobić. Człowiek budzi się rano i zastanawia się czy to przypadkiem nie był zły sen. Każda z nas przez to przechodziła. I to czekanie... Ale zobaczysz kiedyś dla Ciebie też zaświeci słoneczko i choć będziesz drżała i panikowała i bała się w pełni cieszyć to jednak będziesz szczęśliwa. Życzę Ci tego z całego serca, bo warto czekać na tę chwilę.

Aga Irl jak czytam co Ty gotujesz to aż mi ślinka leci, pyszności, tymbardziej, że teraz mam etap pożerania, jestem ciągle głodna. Dzisiaj miałam ochotę na zapiekanę, nie wiedziałam dokładnie jaką, bo mój M wielu rzeczy nie jada. Więc zrobiłam taki mix. Pokroiłam ziemniaki w plastry i podsmażyłam jak frytki, na to ułożyłam szynkę, potem warstwa podsmażonych pieczarek z parówkami, troszkę sera, potem znowu warstwa ziemniaków (ale mniej) i znowu pieczarki z parówkami i na to dużo startego sera. A jeszcze na tych warstwach ketchup dawałam (ale tylko troszkę). Aż ciekawa jestem efektu, bo jeszcze jej nawet do piekarnika nie wsadziłam, bo czekam na M. Mam nadzieję, że dobra będzie :).

Edytka fajnie, że Ciebie więcej na BB :). Buziaczek dla Ciebie.

Dziewczynki co testują co to taka cisza, a?

Buziaczki też dla reszty dziewczynek, nawet nie wymieniam, bo bym pewnie o kimś zapomniała przez przypadek :).

A zapomniałam jeszcze dodać, że robiłam sobie znowu badanie na toxoplazmozę, bo rok temu miałam ujemną no i teraz też jest ujemna, więc jeszcze będę pewnie musiała ze dwa razy ją powtórzyć w trakcie ciąży.

Ostatnia edycja:
Dilajla mam fajny przepis:
- puszka czerwonej fasolki
- puszka kukurydzy
- ser feta
- ogórek zielony (mogą być ze dwa)
- ze 2 papryki (mogą być różnokolorowe)
- cebula czerwona i biała
- 3 łyżki oliwy
- pieprz biały i ciemny do smaku

Możesz też do tego dodać sałatę lodową. Bardzo dobra i prosta w zrobieniu.

Dobra też jest sałatka z brokuł i ananasa. Brokuły sparzyć wodą (tak z 3 minuty pogotować), pokroić i dodać pokrojonego ananasa z puszki. Ja zawsze jeszcze dodaje troszkę tego soku z anansa. Nawet z surowymi brokułami robię, ale lepiej je chyba sparzyć, są bardziej miękkie. I trzeba to tylko wymieszać. Pycha.

tak ilona jesteś silna, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy, z boku widać najlepiej

dilajla, ja mam prezpis na szybko ekspresowa sałatkę : dwie puszki tuńczyka - koniecznie kawa lki w oleju, puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, puszka groszku, i tyle gotowanej marchewki pokrojonej w kostke ile lubisz majonez pieprz sól szybka i łatwa i smaczna - przynajmniej dla mnie

Jestem jestem. Zaczytałam się w innych postach :tak:
Agula widzisz jakie moje zdjęcie jest PIKNE :zawstydzona/y:;-)

Alos Alu witaski. Ehhh ja też nie przechodziłam tej wstętnej toxo...:wściekła/y::angry: i teraz własnie będę martwić się co i jak:angry:
Jak się czujesz oprócz tego że jesteś wciąż głodna? Jak tam spodnie ciążowe? fajowskie?

Guska trzymam za kciuki i czekam na realcje co u Was.

Ilonko pytałaś o cytomegalię czy wiesz już co to jest?

reklama
aaaaa i jeszce nigdy mnie nie zawiodła sałatka owocowa poprostu pychota wszyscy się zajadaja
puszka brzoskwiń, puszka ananasa, mandarynki, banany, kiwi, granat, rodzynki, sparzone i moczone w rumie, można dodać śliwkę suszoną, ugotowany drobniutki makaron, majonez, cukier puder, i cukier waniliowy

do sałatki trzeba dać tyle cukru waniliowego żeby zabić smak majonezu - polecam
ilośc i rodzaje owoców dowlone - podane dodaje ja

Do góry