reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

sorki szafirku ja nie doczytalam, ze to tylko 14h bylo, zrozumiałam, ze 24 h...
buziaki i napewno bedzie dobrze
uciekam do domku...
paaaa

reklama
ilona ano nie ciagnie mnie wogole....wczesniej rzucalam juz kilka razy wytrzymywalam 3 miesiace i wracalam do palenia bo tylam heheh....ale ostatnim razem polozylismy papierosy od razu i od tamtej pory nie zapalilismy....i nie zamierzam juz wracac do palenia bo to katastrofa normalnie.....a palilam dlugo jakies 14 lat:)

Katja, ja mam usg robione na każdej wizycie. Najpierw miałam na pierwszej wizycie, jak tylko pęcherzyk był widoczny, potem w 7 tygodniu na izbie przyjęć, było już widać serduszko (miałam plamienia, bo zrobił mi się krwiak w macicy). Następnie byłam na wizycie na koniec 10 tygodnia i widziałam jak dzidzia macha do mnie rączkami. Było ok więc lekarz kazał przyjść za miesiąc i to wypada w przyszłym tygodniu, będzie wtedy 14,5 tyg. W międzyczasie miałam bóle w dole brzucha i znowu wylądowałam na izbie przyjęć, bo mój gin nie przyjmował. Było to na koniec 12 tygodnia i miałam wtedy pierwszy raz robione usg przez brzuch i lekarz powiedział, że wszystko ok, chociaż nie pokazał mi dzidzi. Także widzisz miałam troszkę tych usg. A już chyba tak będę miała, że przed każdą wizytą będę sie na maksa denerwować.

Dziewczyny palenie to okropny nałóg, moi rodzice palili strasznie długo i to w domu. Były momenty, że rzucali a potem wracali i jak wracali to najpier w łazience a potem znowu w pokoju. Kiedyś jak nie palili przez 3 miesiące to jak zaczęli to się normalnie dusiłam, ale większość palaczy jest jakaś taka nieugięta, że tego nie rozumie. Mama na dobre rzuciła palenie jak zaszła w ciążę z moją siostrą. Tata wtedy też rzucił, ale potem znowu zaczął. Na dobre rzucił dopiero jak miał dwa razy stan przedzawałowy i się okazało, że ma pozatykane żyły. Teraz dzięki Bogu nie palą, a ja i tak co jakiś czas mam koszmary, że mama pali i potem dzwonię do niej i się pytam czy na pewno nie pali. Mówi, że jej nie ciągnie (nie pali już 8 lat), ale wie, że jakby zapaliła jednego to znowu by zaczęła palić.

Pixella 77, lekarz dał mi skierowanie na szczegółowe badania, P-ciała p/kardiolipinowe ACA , P-ciała p/jądrowe ANA, P-ciała p/peroksydazie tarczycowej, PRL (Prolaktyna), Hormon tyreotropowy - TSH itd. , oprócz tego miałam usg transvaginalne, wszystkie badanie wyszły ok, poza tym wyniki badań histopatologicznych są ok, więc chyba zrobiłam wszystko, co można było w tak krótkim czasie.

Ilonka w ustawianiech w lewym górnym rogu. Wchodzisz w edytuj sygnaturę Potem widzisz takie pole jak wtedy gdy piszesz nam odpowiedz. Tam wspiaujesz co chesz np. nasz aniołek i zapisujesz. Potem piszesz do nas i powinno wszytsko si.ę wyświetlić za każdym razem. Tam też wklejasz kod BBcode do suwaczków.

reklama
Do góry