reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

szafirku Mój gin na szczeście pamietał mnie i wiedział, ze jestem po zabiegu i pustym jaju i bez ceregieli w ciagu dosłownie 5 sec. powiedział...Widzę pęcherzyk i małego ktosia i bijace serduszko...nawet nie zdarzyłam zaczac sie denerwować:-)...a łzy mi ciekły jak grochy...powiedziałam mu o korzonkach i tej goraczce>38 i dreszczach i powiedział mi, ze w tak wczesnej ciazy to albo "leci" wszystko albo wszystko jest ok...u mnie jak na razie jest ok i mam sie cieszyć i nie denerwować i przyjsc na wizyte 2 grudnia, zapisac się na usg po 14 grudnia....

Moja mama tak się cieszyła, ze przynajmniej mi sie udało z nas dwóch, ze az mi nalesniki usmazyła, na które mi Aga Irl zrobiła wczoraj smaczek...mam je dzis w pracy będe szamać....zadzwoniłam do taty i powiedziałam o tym, że maluszka na usg widziałam ale do siostry nie miałam odwagi zadzwonić...może w weekend, niech upora sie ze swoim smutkiem troszkę...tak strasznie mi jej szkoda...wczoraj dostała @

reklama
Pixellciu może potrzeba czasu i twojej siostrze może następna będzie ona...
Jeszcze raz gratuluję, teraz oszczędzaj się... dajesz nadzieję ja też po pustym jaju, teraz czekam na usg mam nadzieje ze u mnie też będzie oki :)

szafirku moja siostra 4 x nieudane invitro w tym roku...tyle stesu, bólu, leków i ciagle jakies komplikacje...w tym cyklu przed owu i pobraniem jajeczek miała rotawirusa a potem angine ropną 2 antybiotyki, nie powinna robic tego invitro ale leków tyle nabrała, ze było tego szkoda...i się zdecydowali, szanse były jednak niewielkie....nastepne podejscie w styczniu, musi sie w końcu udać!!!!...akurat maluszek wyrosnie z pierwszych ciuszków i pojada do mojej siostry do jej maluszka !!!! tego jej zyczę

A ty kiedy na usg? chyba gdzieś za tydzień?

pixella gratuluje i trzymam kciuki ...... wzruszyłam sie tym malutkim serduszkiem....
ja swojego nie widzialam :-( musi być dobrze tylko trzeba myslec pozytywnie ....
mam do was pytanko czy jesli miałam b regularny cykl 28 - 29 to moge miec mimo to jakieś problemy hormonalne??? jakies braki czy nadmiar? dodaje ze moje @ były b bolesne

Beti raczej nie...ale musisz sprawdzic keidy masz owu..tzn powinnas miec 14-15dc by maluszek miała czas na zagnieżdżenie...pójdź na usg w 12-13dc by sprawdzić co i jak z owulacją po zabiegu...
ja miałam cykle 28-31 dni, i tez bardzo bolesne ale mam tyłozgięcie i to normalne...

Pixellko myślę ze będzie gdzieś koło 17 a to jeszcze 10 dni...
Beti ja też miałam wszystko bardzo regularne tyle ze długie a przed samą ciążą lekarz na usg zobaczył policystyczne jajniki na to chyba nie ma reguły

witam laseczki

witam nowe dziewczyny i tule do serduszka

pixella gratuluje tak pieknego widoku

mirus trzymaj sie i wracaj szybciutko do Nas

gabi wiem ze ciezko lezec ale jak trza to trza

edytko buziak dla Ciebie

beti7 witam moje cykle tez regularne jak w zegarku a prolaktyna wyszla mi strasznie wysoka

pozdrawiam wszystkie

A ja dzisiaj znowu w domu ...moj synek cala noc wymiotowal i ma biegunke wrrr chyba mnie z tej roboty wywala jak tak czesto bede w domu
milego dnia

moja gin mówiła że wszystko jest oki i że bóle poprostu bedą brałam nawet tabl. anty bo ten ból był nie do wytrzymania ale zaraz po ślubie odstawiłam i za 7 mies. próba udana........ czytałam gdzies na forach że dziewczyny miały reguralne cykle a hormony wychodziły źle i ze te bolesne@ moga być wywołane tez niedoborem jakiegoś hormonu nie wiem już jakiego.... po zabiegu @ był mało bolesny nie brałam nic przeciwbólowego ale może moje podejście było inne bo cieszył mnie fakt że nie długo kolejna próba.....

Beti ja brałam tabletki anty 9 lat i jak odstawiłam to po 4-5 mies wpadlismy i mamy Wikę...:-)...teraz mam tak znamienne oznaki owu, ze sie nie musielismy zabezpieczać i nasze staranka były kontrolowane...

reklama
ja tez mogłam wpaść .................... dałabym rade jak widze te 18 latki idące do slubu z brzuchami ........... bedą mamami............ a ja zawsze poukładana od10 lat ten sam chłopak.......... potem ślub i to upragnione dzieciątko które miałam tak kródko a kochać bede przez całe życie............. dziewczyny może kiedyś spotkamy nasze aniołki:-) dręczy mnie myśl że nie moge być szczęśliwa bo przecierz straciłam dziecko jak moge sie cieszyć jakimiś rzeczami:wściekła/y:????? a z drugiej strony trzeba zyć dalej ... potrzebyje jeszcze czasu:sorry2:

Do góry