reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może masz rację, ale w tej chwili nie umiem myśleć pozytywnie. Mój świat legł w gruzach. Czuję się totalnie pusta i bezwartościowa. I nie wiem czy się z tego podniosę. Czuję się w tym wszystkim sama, mam totalną huśtawkę nastrojów i bardzo mi z tym źle.
A myślałaś o psychologu albo masz osobę która Cię wspiera?
Ja z nieżywym dzieckiem w brzuchu chodziłam 4 tygodnie nawet o tym nie wiedząc... Dopiero jak poszłam na wizytę kontrolną dowiedziałam się że serduszko przestało bić. Dostałam od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu przez dwa dni brałam tabletki na rozwarcie szyjki a trzeciego miałam zabieg. Po dwóch tygodniach wróciłam do pracy bo myślałam że tak bedzie lepiej. Nie było. Gdyby nie wsparcie męża, któremu popołudniami dosłownie wyłam w ramię to nie wiem jakby to się skończyło. Żaląc się tutaj dziewczynom i pytając czy to minie jedna z nich odpowiedziała że nie minie, ale w końcu przyzwyczaimy się do tego bólu. Jedne z nas potrzebują tego czasu więcej, inne mniej.

reklama
Ja brałam aż do porodu, przerwa na CC i po CC cały połóg. Ale u mnie była ze względu na otyłość. Wydaje mi się, że trzeba brać całą ciążę, acard odstawia się w 36tc.

Miałam brać do końca + cały połóg, ale półtora tygodnia przed terminem porodu trafiłam do szpitala z wysokim ciśnieniem i już mi nie podawali
Serio? Ja przez ciśnienie miałam nagłe CC w 36tc. Pilnowali mnie z heparyną jeszcze bardziej po porodzie niż przed nim. Zwłaszcza, że ciężko było je wyregulować. Taki widać już mój urok. Z pierwszym synem dużo wcześniej ciśnienie zaczęło wariować i w 37tc stwierdzili, że już nie ma na co czekać.

dziewczyny które brały heparyne w ciąży.. do którego tygodnia ciąży brałyście?
Całą ciążę i okres połogu. Czasmi w szpitalu zaraz po porodzie zalecają aby nie brać tego jednego dnia i potem kontynuować przez cały połóg.
Brałam dawkę profilaktyczną: 0,4ml na dobę (mutacja PAI plus wcześniejsze poronienie).

Serio? Ja przez ciśnienie miałam nagłe CC w 36tc. Pilnowali mnie z heparyną jeszcze bardziej po porodzie niż przed nim. Zwłaszcza, że ciężko było je wyregulować. Taki widać już mój urok. Z pierwszym synem dużo wcześniej ciśnienie zaczęło wariować i w 37tc stwierdzili, że już nie ma na co czekać.
Tak zarządziła ordynatorka, uznała ze ona wskazań do heparyny nie widzi

reklama
Do góry