reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W tej chwili prenatal duo, wczesniej uno. Jest tam syntetyczna forma i metylowana. Dużo dziewczyn też poleca puerie. Chociaż teraz widzę dużo filmików znawców którzy mowią że to ma być tylko metylowany kwas. Dziewczyny tutaj poleciły mi prenatal, ginekolog też stwierdził że łączone formy są w porządku. 😊
właśnie w kontekście głoszenia tej nowej teorii pytam. Widzę, że jesteś w temacie. Zastanawiam się jaka formę teraz przyjmować, bo tez mam mutacje. Wcześniej brałam Puerie UNO i chyba będę ja kontynuować. Dzięki za odpowiedź.

reklama
to dla partnera? My zdecydowaliśmy się na Supramen i dodatkowo suplementują magnez i potas. Ale u nas wyniki naprawdę super, tylko jeden lekarz z pewnymi wątpliwościami. Mąż stwierdził, że nie zaszkodzi łykać.
tak, ale nie badaliśmy nic pod jego kątem bo zaszłam bez problemu w 2 cyklu a poza tym mam już 2 córki z poprzedniego małżeństwa i obie ciąże były bezproblemowe

kurcze mi powiedział że przez to że czynnik v mam ok nie należy mi sie refundacja... i jeszcze dopiero od 7tc mam dostać receptę, a poroniłam w 6 więc nie wiem czemu nie od początku
Nie mam mutacji (a przynajmniej nic nie wiem na ten temat, bo tego nie badałam), w połowie ciąży wyszła mi nadpłytkowość i od tej pory mam przepisywany regularnie clexane z pełną refundacją. Należy Ci się bez gadania ;)

@ewm u mnie podobnie jak pisała @marsi89. Lekarz na wizycie zapisywał mi zawsze zapas heparyny darmowej, wiec na połóg mi starczyło z tego zapasu. Ja mam mutacje mthfr i pai- to plus niekorzystna historia położnicza były podstawa do refundacji oraz bezpłatnych badań prenatalnych.
@Mademoiselle_Nika ja przy mutacjach brałam prenatal i pregne (z prenatalu przerzuciłam się na pregne). U mnie homocysteina była na dobrym poziomie- mam wrażenie że ta mutacja u mnie nie przekładała się na jakieś problemy z metabolizmem kwasu foliowego (mutacje hetero).
@hachette z ciekawosci- to była nadplytkowosc obserwowana w morfologii czy wykonywałaś jakieś dodatkowe badania?

reklama
Do góry