reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ja mam stan przedzawałowy. Właśnie zrobiłam test i wyszedł pozytywny...
Czuję się jakbym miała zaraz paść ze stresu... nie dbałam o siebie, bo byłam więcej niż pewna, że się nie udało i z tego niedbania jestem od prawie dwóch przeziębiona, chodziłampo górach, jadłam rzeczy których teoretycznie nie powinnam... o matko, jesteście pierwsze. Jeszcze nikomu nic nie powiedziałam.

Przecież zarodek w tych pierwszych dniach jest chroniony więc na pewno niczym nie zaszkodziłaś.
Chodź do mnie na styczniowe mamy 2024 :p

Bo to już jest chyba ten moment kiedy tu też mogę napisać, że chyba się w końcu udało. I chyba to nie będzie pozamaciczna. W każdym razie dopiero dziś powinnam dostać okres, a w zeszłą niedzielę beta była 213. Dziś robiłam przyrost to się okaże jak idzie :)

Przecież zarodek w tych pierwszych dniach jest chroniony więc na pewno niczym nie zaszkodziłaś.

Bo to już jest chyba ten moment kiedy tu też mogę napisać, że chyba się w końcu udało. I chyba to nie będzie pozamaciczna. W każdym razie dopiero dziś powinnam dostać okres, a w zeszłą niedzielę beta była 213. Dziś robiłam przyrost to się okaże jak idzie :)
No chroniony, chroniony tylko weź przemów do rozumu przewrażliwionej babie ;-)
Cudownie!!! Pamiętam Twoje przejścia z tą CP... trzymam za Was kciuki!!! :-)

@Sojka Ja jedyne spokojne momenty w ciąży miałam podczas USG jak lekarz mówił. że wszystko jest ok. Ale chwilę po wyjściu z gabinetu już znów pełno myśli... Także mam nadzieję, że nie podzielisz mojego losu.

Super! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 😊

Dziękuję za radę.
W dwóch naturalnych ciążach brałam tylko Duphaston (i witaminy).
To ja po 2 stratach i dostałam luteine, duphaston, heparyne, acard, encorton i lekarz mi powiedział że jakbym przyszła z tymi wynikami które mam bez poronień na koncie to ciąża byłaby tylko na witaminach.

@Sojka Ja jedyne spokojne momenty w ciąży miałam podczas USG jak lekarz mówił. że wszystko jest ok. Ale chwilę po wyjściu z gabinetu już znów pełno myśli... Także mam nadzieję, że nie podzielisz mojego losu.
Na bank podzielę a u lekarza i tak się stresuję bo myślę że może nie zobaczył wszystkiego ;-) Ja to jestem walnięta. Stresowałam się ciążą nawet jak w niej nie byłam... zastanawiam się nawet czy nie iść do psychoterapeuty żeby zrobił ze mną porządek...

reklama
To ja po 2 stratach i dostałam luteine, duphaston, heparyne, acard, encorton i lekarz mi powiedział że jakbym przyszła z tymi wynikami które mam bez poronień na koncie to ciąża byłaby tylko na witaminach.
Rozumiem. Dziękuję za informację.
A Encorton brałaś, bo...?.
Mam ANA 1:320, nie wiem, czy to kwalifikuje ewentualnie do leku.

Do góry