reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dlaczego ? Ja np. dzięki heparynie czułam taki komfort psychiczny. Czułam że mam takie zabezpieczenie.
Kochana stres będzie. Ja przed każdą wizyta dzień wcześniej modliłam się pol dnia, miałam biegunke ze stresu...ale z każdą wizyta, potem z każdym kopniakiem syna byłam troszeczkę spokojniejsza. Pierwsza ciąża z córką była beztroska, a ciąża z synem, po dwóch poronieniach była ciężka ale jak ma się tego malucha już w ramionach, dla tych chwil warto wziąć ten stres na barki
Bo mam poczucie że za późno zrobiłam test i za późno zaczęłam brać leki, bete robiłam i na 4t3d była ponad 900 więc trochę mi ulżyło po czym nie mam żadnych szczególnych objawów i już myślę że się nie rozwija. Nie jestem w stanie wziąć się w garść. Może jak będzie serduszko to się trochę uspokoję...

reklama
@Sojka wielkie gratulacje. Ciaza po stracie jest trudna, ale nie pozwól zeby strach odebrał Ci radość z tej ciąży. Pomimo obaw masz prawo się cieszyć. Widzę że masz opiekę, jesteś obstawiona lekami. Może faktycznie rozważ rozmowę z terapeuta, jeśli stres bardzo Ci doskwiera. Mi terapia pozwoliła dość dobrze znisc ciaze po stracie, co nie zmienia faktu, że jak sobie pomyślę o kolejnej ciazy to i tak jestem pełna obaw. Tak już maja mamy po stracie 🤷‍♀️

@olka11135 wielkie gratulacje, widzę że ruszyłaś od początku z kopyta. Trzymam kciuki za malucha 🤞

@sadness35 co u Ciebie? ❤️

Hej ! Rośniemy ❤️mnie męczy zgaga ( w ciąży przeokrutna),czekam na prenatalne 3 trymestru.
W głowie jest dalej ciężko, część mojej rodziny nie wie jeszcze o ciąży 😒 oczywiście jak się spotkamy to już nie ukryje 😉 ale sama najchętniej powiedziałabym po porodzie.
Wierzę w Nas z całych sił ❤️
A co u Was ? 😊

Hej ! Rośniemy ❤️mnie męczy zgaga ( w ciąży przeokrutna),czekam na prenatalne 3 trymestru.
W głowie jest dalej ciężko, część mojej rodziny nie wie jeszcze o ciąży 😒 oczywiście jak się spotkamy to już nie ukryje 😉 ale sama najchętniej powiedziałabym po porodzie.
A co u Was ? 😊
Ja to czekam z utęsknieniem tego momentu jak będzie mi cały czas niedobrze, nie będę miała na nic siły, będzie mi słabo itp. Itd. Wtedy wiem że jest dobrze, a jak się za dobrze czuję to od razu zaczynam panikować. To tyle u mnie. Trzymam za Was kciuki:-)

Oby ten zarodek też był silny, bo od dwóch tygodni jestem przeziębiona a test zrobiłam i leki zaczęłam brać dopiero kilka dni po terminie okresu. Zazdroszczę Ci tego optymizmu zawsze nawet jak było źle to się nie poddawałaś. Mam nadzieję że po roku od ostatniego poronienia organizm miał czas się zregenerować i w końcu będzie dobrze...
wszystko będzie dobrze. Jasne, że rok to dużo dla organizmu na regeneracje. Ja też w tej szczęśliwej ciąży w 6 tyg. Byłam przeziębiona. Zrób sobie syropek z cebuli i odpoczywaj. A kiedy masz wizytę u ginekologa?
Bo mam poczucie że za późno zrobiłam test i za późno zaczęłam brać leki, bete robiłam i na 4t3d była ponad 900 więc trochę mi ulżyło po czym nie mam żadnych szczególnych objawów i już myślę że się nie rozwija. Nie jestem w stanie wziąć się w garść. Może jak będzie serduszko to się trochę uspokoję...
rozumiem cię doskonale, ja też analizowałam każdą zmianę. Rano jak wstawałam i było mi za dobrze to już panika że pewnie serduszko nie bije. I mimo, że nie jest to wyznacznikiem to ciężko o tym nie myśleć i nie analizować jak ma się już poronienia na koncie. Ale z każdym tygodniem będzie lzej.
A co u Was ? 😊
kochana ale jest coś na zgagę bezpiecznegk i skutecznego w ciąży. Wiem bo sama brałam ale nie pamiętam nazwy.
Który to miesiac?

wszystko będzie dobrze. Jasne, że rok to dużo dla organizmu na regeneracje. Ja też w tej szczęśliwej ciąży w 6 tyg. Byłam przeziębiona. Zrób sobie syropek z cebuli i odpoczywaj. A kiedy masz wizytę u ginekologa?
rozumiem cię doskonale, ja też analizowałam każdą zmianę. Rano jak wstawałam i było mi za dobrze to już panika że pewnie serduszko nie bije. I mimo, że nie jest to wyznacznikiem to ciężko o tym nie myśleć i nie analizować jak ma się już poronienia na koncie. Ale z każdym tygodniem będzie lzej.
kochana ale jest coś na zgagę bezpiecznegk i skutecznego w ciąży. Wiem bo sama brałam ale nie pamiętam nazwy.
Który to miesiac?
7msc
Hmm niby omeprazol można brać po konsultacji z lekarzem, stąd już ten helicid chodzi mi po głowie bo dzwoniłam do swojego.
Chyba tylko ktoś, kto codziennie nie może zasnąć i spać wie jakie to jest mordujące 🤦‍♀️

7msc
Hmm niby omeprazol można brać po konsultacji z lekarzem, stąd już ten helicid chodzi mi po głowie bo dzwoniłam do swojego.
Chyba tylko ktoś, kto codziennie nie może zasnąć i spać wie jakie to jest mordujące 🤦‍♀️
och mnie też ta zgaga męczyła od 8 miesiąca do końca ale spanie wyżej i takie tabletki do ssania mnie ratowały.
Ale to już wysoko♥️ na kiedy masz termin ?i kto tam mieszka w brzuszku?

reklama
Który to miesiac?
Dzięki za dobre słowa :-* Jeszcze się nie umówiłam. Dzwoniłam to moja ginekolog jest teraz na urlopie. Pierwszą wizytę ma wolną 26.05 to będzie 8 tydzień, ale nie wiem czy powinnam tak długo czekać... czy próbować umówić się nie przez rejestrację tylko przez jej prywatny numer...

Do góry