reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny,
Któraś z Was tu kiedyś pisała, że jakieś badania robi się w kilka dni zaraz po poronieniu? Dobrze kojarzę? Jestem właśnie po 2 poronieniu (w pt. Był zabieg) i wcześniej nie miałam robionych żadnych specjalnych badań..
Hej, z tego co pamiętam robiłam badania w kierunku z.antyfosfolipidowego niedługo po.
Ewentualnie możesz przejrzeć strony typu poroniłam.pl, tam powinna byś lista badań z czasem wykonywania

reklama
Cześć Dziewczyny!
W skrócie moja historia jest taka:
- stwierdzone pcos i IO
- pozostałe badania ok, wykluczona trombofilia
- męża parametry ok

W kwietniu po 1.5 roku staran udało mi się zajsc w ciążę naturalnie. Niestety w 9tc straciłam ciążę. Robilam badania gen ale niestety próbka była zbyt mała więc udało się jedynie wykluczyć trombofilie.

14.09 byłam na badaniu usg I potwierdzone zostało ze znowu się udało jest serduszko 6tc.

Dostałam wlewy intralipidowe oraz zastrzyki z clexane + ultrogestan.

Jestem ogólnie przerażona, co chwila kluje mnie prawy jajnik, podobolewa podbrzusze jak na okres. Podobnie było ostatnim razem, wizytę mam 23.09. Czy Wy miałyście może takie bole? Świadczyło to o czymś złym? Ja psychicznie ledwo żyję i nie wiem czy przetrwam kolejna stratę....

@Agatoch Ja bym się tymi bólami czy innymi objawami w ogóle nie przejmowała. Jestem w szóstej ciąży, 2 straciłam i miałam taki przegląd objawów, że absolutnie nie wierzę w to, że one coś oznaczają w kontekście przetrwania ciąży. Włącznie z obfitymi krwawieniami.

Jeszcze raz ja.. bo czuje się jak w lesie 😭
Jeśli pójdę na kontrolę do lekarza miesiąc po poronieniu (drugim) to będzie ok na rozpoczęcie badań? Czy sama z siebie powinnam już coś zrobić na własną rękę?

Jeśli pójdę na kontrolę do lekarza miesiąc po poronieniu (drugim) to będzie ok na rozpoczęcie badań? Czy sama z siebie powinnam już coś zrobić na własną rękę?
Zależy jakie badania masz na myśli. Jedne należy robić w czasie do 12 tygodni po poronieniu (np zespol antyfosfolipidowy) a inne dopiero po 3 miesiącach od poronienia (np krzywa cukrowa i insulinowa)

Zależy jakie badania masz na myśli. Jedne należy robić w czasie do 12 tygodni po poronieniu (np zespol antyfosfolipidowy) a inne dopiero po 3 miesiącach od poronienia (np krzywa cukrowa i insulinowa)
Jeśli 12 tyg. To ok. Nie chciałabym czegoś przegapić po prostu przez ten miesiąc czekania na wizytę. Czy po 2 poronieniach przysługuje cos od państwa, jakieś badania?

Jeśli 12 tyg. To ok. Nie chciałabym czegoś przegapić po prostu przez ten miesiąc czekania na wizytę. Czy po 2 poronieniach przysługuje cos od państwa, jakieś badania?
Oboje możecie wziąć skierowania do poradni genetycznej i tak zrobić kariotypy. A inne badania w dużej mierze zależą od dobrej woli ginekologa...

Hej, ja jestem po poronieniu już trzy miesiące, do tej pory nie udzielałam się w wątku.
Zrób niektóre badania już teraz, im szybciej je wykonasz, tym lepiej. Powinno się je wykonać do 6 tygodni po poronieniu- myślę o immunologii.
Aczkolwiek jak już jesteś po drugim, to powinnaś dostać od lekarza skierowanie i ja bym o to walczyła.