reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej, pamiętam cię z wątku marcowego.
Również jestem po łyżeczkowaniu. Mój lekarz pozwolił mi się starać w 3 cyklu po zabiegu (obecnie jestem w 2, wszystkie badania kontrolne wyszły bez zarzutu).
Hej, będziemy na innym wątku, mam nadzieję, że niebawem :)
Idę do lekarza w czwartek, zobaczymy co mi powie.

reklama
Dziewczyny,
czy samo Clexane ma sens czy lepszy duet Clexane + Acard?
Pytam perspektywicznie, narazie ciąży brak. Lekarz przepisał mi Clexane po pozytywnym teście, ale bez Acardu. Nie mam problemów z zakrzepicą, ale mam mutacje MTHFR. To powinno wystarczyć czy upierać się też przy Acardzie?

Dziewczyny,
Pytam perspektywicznie, narazie ciąży brak. Lekarz przepisał mi Clexane po pozytywnym teście, ale bez Acardu. Nie mam problemów z zakrzepicą, ale mam mutacje MTHFR. To powinno wystarczyć czy upierać się też przy Acardzie?
ja mam obie mutacje mtfhr hetero i pai1 hetero. Prócz zmetylowanych witamin i neoparin 0,4 nie biorę nic więcej. Aktualnie 7 miesiąc ciąży i wszystko ok 😊

Dziewczyny,
U mnie w szczęśliwym cyklu był wdrożony acard a zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu. Obecnie 16 tydzień ciąży leci 🥰 U mnie acard i heparyna z powodu zakrzepicy zapobiegawczo. Jednak skonsultuj to z lekarzem bo np jak idę pobrać krew to mocno mi leci i czasem aż wacik przecieka. Boję się jak to będzie przy porodzie żebym się nie wykrwawiła.

reklama
Cześć Dziewczyny,
Któraś z Was tu kiedyś pisała, że jakieś badania robi się w kilka dni zaraz po poronieniu? Dobrze kojarzę? Jestem właśnie po 2 poronieniu (w pt. Był zabieg) i wcześniej nie miałam robionych żadnych specjalnych badań..

Do góry