reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pojechałam dzisiaj rano do szpitala bo miałam plamienia, które przekształciły się w krwawienie + lekkie bóle podbrzusza. Tam Pani ginekolog zrobiła mi usg domaciczne oraz badanie krwi na obecność bety - hcg. Po wynikach oznajmiła mi o ciąży biochemicznej, a przy tym o poronieniu
Bardzo mi przykro 😥

Może dziewczyny coś podpowiedzą, ale wg mnie lepiej podpaski niż tampony.

Odpocznij, wrócicie szybko do starań ❤️ możesz zbadać tarczycę, cukier i insulinę. I tyle na początek 😥

Ostatnia edycja:
reklama
Pojechałam dzisiaj rano do szpitala bo miałam plamienia, które przekształciły się w krwawienie + lekkie bóle podbrzusza. Tam Pani ginekolog zrobiła mi usg domaciczne oraz badanie krwi na obecność bety - hcg. Po wynikach oznajmiła mi o ciąży biochemicznej, a przy tym o poronieniu

Bardzo mi przykro :(
Rozumiem, że beta jest już spadkowa?

Hej:)
Jest tu może ktoś, kto się stara po przedwczesnym porodzie? Mam niewydolność szyjki, jak już zajdę w ciążę to w 13tygodniu czeka mnie szew szyjkowy.
Okres powinien przyjść jutro, testy negatywne, ale mam od tygodnia takie mdłości, że masakra i żywcem nie wiem skąd to wynika. To pierwszy cykl starań, więc to nie tak, że się nastawiam i wszystko interpretuję pod jedno, w sumie dopiero niedawno zaczęłam myśleć, że może to to :D wydawało mi się, że jeżeli to objawy, to druga kreska się pokaże wcześniej, a tu nic. Sprawdzę jeszcze jutro, a potem czekam na okres.
Jest to o tyle kluczowe, że mam na poniedziałek za tydzień umówione wyrywanie ósemki i jeżeli jest ciąża, to wolałabym je przesunąc na później :)

Jest tu może ktoś, kto się stara po przedwczesnym porodzie? Mam niewydolność szyjki, jak już zajdę w ciążę to w 13tygodniu czeka mnie szew szyjkowy.
Okres powinien przyjść jutro, testy negatywne, ale mam od tygodnia takie mdłości, że masakra i żywcem nie wiem skąd to wynika. To pierwszy cykl starań, więc to nie tak, że się nastawiam i wszystko interpretuję pod jedno, w sumie dopiero niedawno zaczęłam myśleć, że może to to :D wydawało mi się, że jeżeli to objawy, to druga kreska się pokaże wcześniej, a tu nic. Sprawdzę jeszcze jutro, a potem czekam na okres.
Jest to o tyle kluczowe, że mam na poniedziałek za tydzień umówione wyrywanie ósemki i jeżeli jest ciąża, to wolałabym je przesunąc na później :)
Hej, ja miałam niewydolność szyjki w ciąży z synem, ale obyło się bez szwu także inna bajka. Co prawda od 33tc leżałam w szpitalu pod kroplówkami na zatrzymanie porodu, ale na szew było już za późno.

Hej, ja miałam niewydolność szyjki w ciąży z synem, ale obyło się bez szwu także inna bajka. Co prawda od 33tc leżałam w szpitalu pod kroplówkami na zatrzymanie porodu, ale na szew było już za późno.
Ja wylądowałam w szpitalu w 22tc i już nie było co ratować, bo szyjki nie było. Lekarka prowadząca mi niedopatrzyła, nie mierzyła, generalnie jakby mi się chciało to mogłabym pisać skargi, ale mi się nie chce już z tym paprać. Też miałam kroplówki na zatrzymanie porodu, ale cały czas miałam skurcze pomimo nich i po 48h ciągłej kroplówki lekarze stwierdzili, że i tak nie mam szans na doleżenie do 24 tygodnia, żeby było więcej szans. Dziecko urodziło się żywe, ale miało wylewy wcześniacze 3 stopnia, a my nie chcieliśmy uporczywej terapii.

ja tez po przedwczesnym w 21/22 tc. Jak zajdę to tez po prenatalnych mamy zakładać szew. Ja testować będę w sobotę ale już wmawiam sobie objawy 😂

reklama
Dziewczyny, 2 lata temu w tym czasie dowiedziałam się, że ciąża przestała się rozwijać, a dzisiaj zrobiłam test i czy ja mam omamy? 🥺

Załączniki

• 20220712_041126.jpg
    20220712_041126.jpg
    694 KB · Wyświetleń: 79
Do góry