reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pojechałam dzisiaj rano do szpitala bo miałam plamienia, które przekształciły się w krwawienie + lekkie bóle podbrzusza. Tam Pani ginekolog zrobiła mi usg domaciczne oraz badanie krwi na obecność bety - hcg. Po wynikach oznajmiła mi o ciąży biochemicznej, a przy tym o poronieniu
Bardzo mi przykro 😥

Może dziewczyny coś podpowiedzą, ale wg mnie lepiej podpaski niż tampony.

Odpocznij, wrócicie szybko do starań ❤️ możesz zbadać tarczycę, cukier i insulinę. I tyle na początek 😥

Ostatnia edycja:
reklama
Pojechałam dzisiaj rano do szpitala bo miałam plamienia, które przekształciły się w krwawienie + lekkie bóle podbrzusza. Tam Pani ginekolog zrobiła mi usg domaciczne oraz badanie krwi na obecność bety - hcg. Po wynikach oznajmiła mi o ciąży biochemicznej, a przy tym o poronieniu

Bardzo mi przykro :(
Rozumiem, że beta jest już spadkowa?

Hej:)
Jest tu może ktoś, kto się stara po przedwczesnym porodzie? Mam niewydolność szyjki, jak już zajdę w ciążę to w 13tygodniu czeka mnie szew szyjkowy.
Okres powinien przyjść jutro, testy negatywne, ale mam od tygodnia takie mdłości, że masakra i żywcem nie wiem skąd to wynika. To pierwszy cykl starań, więc to nie tak, że się nastawiam i wszystko interpretuję pod jedno, w sumie dopiero niedawno zaczęłam myśleć, że może to to :D wydawało mi się, że jeżeli to objawy, to druga kreska się pokaże wcześniej, a tu nic. Sprawdzę jeszcze jutro, a potem czekam na okres.
Jest to o tyle kluczowe, że mam na poniedziałek za tydzień umówione wyrywanie ósemki i jeżeli jest ciąża, to wolałabym je przesunąc na później :)

Jest tu może ktoś, kto się stara po przedwczesnym porodzie? Mam niewydolność szyjki, jak już zajdę w ciążę to w 13tygodniu czeka mnie szew szyjkowy.
Okres powinien przyjść jutro, testy negatywne, ale mam od tygodnia takie mdłości, że masakra i żywcem nie wiem skąd to wynika. To pierwszy cykl starań, więc to nie tak, że się nastawiam i wszystko interpretuję pod jedno, w sumie dopiero niedawno zaczęłam myśleć, że może to to :D wydawało mi się, że jeżeli to objawy, to druga kreska się pokaże wcześniej, a tu nic. Sprawdzę jeszcze jutro, a potem czekam na okres.
Jest to o tyle kluczowe, że mam na poniedziałek za tydzień umówione wyrywanie ósemki i jeżeli jest ciąża, to wolałabym je przesunąc na później :)
Hej, ja miałam niewydolność szyjki w ciąży z synem, ale obyło się bez szwu także inna bajka. Co prawda od 33tc leżałam w szpitalu pod kroplówkami na zatrzymanie porodu, ale na szew było już za późno.

Hej, ja miałam niewydolność szyjki w ciąży z synem, ale obyło się bez szwu także inna bajka. Co prawda od 33tc leżałam w szpitalu pod kroplówkami na zatrzymanie porodu, ale na szew było już za późno.
Ja wylądowałam w szpitalu w 22tc i już nie było co ratować, bo szyjki nie było. Lekarka prowadząca mi niedopatrzyła, nie mierzyła, generalnie jakby mi się chciało to mogłabym pisać skargi, ale mi się nie chce już z tym paprać. Też miałam kroplówki na zatrzymanie porodu, ale cały czas miałam skurcze pomimo nich i po 48h ciągłej kroplówki lekarze stwierdzili, że i tak nie mam szans na doleżenie do 24 tygodnia, żeby było więcej szans. Dziecko urodziło się żywe, ale miało wylewy wcześniacze 3 stopnia, a my nie chcieliśmy uporczywej terapii.

ja tez po przedwczesnym w 21/22 tc. Jak zajdę to tez po prenatalnych mamy zakładać szew. Ja testować będę w sobotę ale już wmawiam sobie objawy 😂

reklama
Dziewczyny, 2 lata temu w tym czasie dowiedziałam się, że ciąża przestała się rozwijać, a dzisiaj zrobiłam test i czy ja mam omamy? 🥺

Załączniki

• 20220712_041126.jpg
    20220712_041126.jpg
    694 KB · Wyświetleń: 76
Do góry