reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@aspekt a to można sobie sprawdzić? Gdzie? W sensie w jakiej zakładce 🙈? Ja i tak czekam na sierpień, bo wtedy zapłacą mi za nadgodziny. I jedyne pytanie, czy wliczają mi te i za poprzedni rok (mam trzy miesiące na L4), więc te się nie liczą..

Ja akurat mam podstawę trochę wyższą, dlatego jest nadzieja że bez podatku nie odczuję tych 80%...

reklama
@Mamafasolki Zakładka Ubezpieczony i tam "informacja o podstawach i skladkach". Wydaje mi się że musisz cały sierpień przepracować, żeby składka z sierpnia weszła do podstawy zasiłki. Ja właśnie obgryzam paznokcie, czy dostanę premię w lipcu i czy odprowadza mi składkę, żeby podpompowala mi macierzyński, bo muszę realnie liczyć się z tym, że urodzę np. 31 sierpnia.

dodam ze w pierwszej ciąży miałam niesamowity ból piersi , a tym razem nic , ale już sama nie wiem może to przez tabletki na zanik laktacji po martwym porodzie w kwietniu , może i głupie pytanie ale już zaczynam wariować , tak bardzo bym chciała zeby tym razem się udało 🥹
Hej, wiem, ze to trudne, ale nie skupiaj się aż tak na objawach a tym bardziej ich nie porównuj do siebie. W pierwszej ciąży troszeczkę mnie modliło i zupełnie nie miałam ochoty na jedzenie. Jedynie mogłam zjeść jabłko i napić sie kubusia. W drugiej pierwszym objawem było nagle zwymiotowanie po mandarynce i byłam bardzo wzdeta. Nie pamietam żeby bolały mnie piersi w tych dwóch ciążach. W trzeciej straconej były lekkie mdłości, mega bol piersi, częste sikanie. Teraz piersi bolą mnie lekko, zauwazylam ze jak jestem w ruchu to mnie nie mdli, natomiast jak sie położę czy usiądę to zaczyna sie robić nieprzyjemnie. Nie mam również ochoty na jedzenie. Muszę w siebie wmuszac i pobolewa mnie podbrzusze, ale nie tak okresowo, tak dziwnie. Ogólnie powiedziałabym, ze nie jest zle ☺️ Jest lepiej niż przy pierwszej ciazy 😉 niemniej tez sie zamartwiam, czy wszystko dobrze się potoczy, ale to co nam pisane i tak sie stanie. Pamiętaj ze stres w ciazy jest niewskazany ☺️

@Mamafasolki Zakładka Ubezpieczony i tam "informacja o podstawach i skladkach". Wydaje mi się że musisz cały sierpień przepracować, żeby składka z sierpnia weszła do podstawy zasiłki. Ja właśnie obgryzam paznokcie, czy dostanę premię w lipcu i czy odprowadza mi składkę, żeby podpompowala mi macierzyński, bo muszę realnie liczyć się z tym, że urodzę np. 31 sierpnia.
Taki mam plan 🤣 dlatego teraz idę na urlop, bo wg moich wyliczeń to gra warta świeczki ❤️

Trzymam kciuki za premię ❤️

dodam ze w pierwszej ciąży miałam niesamowity ból piersi , a tym razem nic , ale już sama nie wiem może to przez tabletki na zanik laktacji po martwym porodzie w kwietniu , może i głupie pytanie ale już zaczynam wariować , tak bardzo bym chciała zeby tym razem się udało 🥹
Bierzesz jeszcze te tabletki na prolaktynę?

@Mamafasolki I wzajemnie;)

reklama
Do góry