reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@aspekt a to można sobie sprawdzić? Gdzie? W sensie w jakiej zakładce 🙈? Ja i tak czekam na sierpień, bo wtedy zapłacą mi za nadgodziny. I jedyne pytanie, czy wliczają mi te i za poprzedni rok (mam trzy miesiące na L4), więc te się nie liczą..

Ja akurat mam podstawę trochę wyższą, dlatego jest nadzieja że bez podatku nie odczuję tych 80%...

reklama
@Mamafasolki Zakładka Ubezpieczony i tam "informacja o podstawach i skladkach". Wydaje mi się że musisz cały sierpień przepracować, żeby składka z sierpnia weszła do podstawy zasiłki. Ja właśnie obgryzam paznokcie, czy dostanę premię w lipcu i czy odprowadza mi składkę, żeby podpompowala mi macierzyński, bo muszę realnie liczyć się z tym, że urodzę np. 31 sierpnia.

dodam ze w pierwszej ciąży miałam niesamowity ból piersi , a tym razem nic , ale już sama nie wiem może to przez tabletki na zanik laktacji po martwym porodzie w kwietniu , może i głupie pytanie ale już zaczynam wariować , tak bardzo bym chciała zeby tym razem się udało 🥹
Hej, wiem, ze to trudne, ale nie skupiaj się aż tak na objawach a tym bardziej ich nie porównuj do siebie. W pierwszej ciąży troszeczkę mnie modliło i zupełnie nie miałam ochoty na jedzenie. Jedynie mogłam zjeść jabłko i napić sie kubusia. W drugiej pierwszym objawem było nagle zwymiotowanie po mandarynce i byłam bardzo wzdeta. Nie pamietam żeby bolały mnie piersi w tych dwóch ciążach. W trzeciej straconej były lekkie mdłości, mega bol piersi, częste sikanie. Teraz piersi bolą mnie lekko, zauwazylam ze jak jestem w ruchu to mnie nie mdli, natomiast jak sie położę czy usiądę to zaczyna sie robić nieprzyjemnie. Nie mam również ochoty na jedzenie. Muszę w siebie wmuszac i pobolewa mnie podbrzusze, ale nie tak okresowo, tak dziwnie. Ogólnie powiedziałabym, ze nie jest zle ☺️ Jest lepiej niż przy pierwszej ciazy 😉 niemniej tez sie zamartwiam, czy wszystko dobrze się potoczy, ale to co nam pisane i tak sie stanie. Pamiętaj ze stres w ciazy jest niewskazany ☺️

@Mamafasolki Zakładka Ubezpieczony i tam "informacja o podstawach i skladkach". Wydaje mi się że musisz cały sierpień przepracować, żeby składka z sierpnia weszła do podstawy zasiłki. Ja właśnie obgryzam paznokcie, czy dostanę premię w lipcu i czy odprowadza mi składkę, żeby podpompowala mi macierzyński, bo muszę realnie liczyć się z tym, że urodzę np. 31 sierpnia.
Taki mam plan 🤣 dlatego teraz idę na urlop, bo wg moich wyliczeń to gra warta świeczki ❤️

Trzymam kciuki za premię ❤️

dodam ze w pierwszej ciąży miałam niesamowity ból piersi , a tym razem nic , ale już sama nie wiem może to przez tabletki na zanik laktacji po martwym porodzie w kwietniu , może i głupie pytanie ale już zaczynam wariować , tak bardzo bym chciała zeby tym razem się udało 🥹
Bierzesz jeszcze te tabletki na prolaktynę?

@Mamafasolki I wzajemnie;)

reklama
Do góry