Hej dziewczyny robiłam ANA na własną rękę po poronieniu czy któraś jest w stanie pomóc mi zinterpretować wynik. Jutro idę do gina ale chciała bym coś już wiedzieć. Czy świecenie ziarnisty i miano 320 to bardzo źle?
reklama
aspekt
Fanka BB :)
miano jest niskie (łagodne), nie ma żadnych przeciwciał z udowodnionym złym działaniem na ciążę, wyszło tylko dsf70, które przez wielu lekarzy jest traktowane jako fałszywie pozytywne, za którym nie stoi zadba choroba. Jak z takim wynikiem zaszłam w zdrowa ciążę i nie brałam żadnych leków. Czy nie masz chorób tarczycy np. Hashimoto?Hej dziewczyny robiłam ANA na własną rękę po poronieniu czy któraś jest w stanie pomóc mi zinterpretować wynik. Jutro idę do gina ale chciała bym coś już wiedzieć. Czy świecenie ziarnisty i miano 320 to bardzo źle?
Na tą chwilę wyniki tarczycy miałam ok ale moja mama ma wycięta a siostra ma Hashimoto.miano jest niskie (łagodne), nie ma żadnych przeciwciał z udowodnionym złym działaniem na ciążę, wyszło tylko dsf70, które przez wielu lekarzy jest traktowane jako fałszywie pozytywne, za którym nie stoi zadba choroba. Jak z takim wynikiem zaszłam w zdrowa ciążę i nie brałam żadnych leków. Czy nie masz chorób tarczycy np. Hashimoto?
Dzięki za odpowiedź. Ja w sumie w tej ciąży robiłam TSH ftr i ft4 były ok a przed ciążą TSH i anty tpo. Dawno nie robiłam anty tg .
aspekt
A alergia? Ja chodzę do reumatologa i miałam dodatkowe badania, ale pierwszy raz byłam, gdy mi miano wystrzeliło ana do 2560, pojawił się antykoagulant toczniowy i zaczęłam mieć dziwne objawy w życiu codziennym. Wtedy nawet podjelam leczenie osłaniające ciążę (ale nie zaszłam). Są dziewczyny na forum, które na taki wynik jak Twój biorą leki, żeby być zabezpieczone.A jeśli mogę zapytać byłaś u reumatologa? Diagnozował Cie dalej?
Dzięki. Cieszę się że poświęciłam mi tyle czasu.A alergia? Ja chodzę do reumatologa i miałam dodatkowe badania, ale pierwszy raz byłam, gdy mi miano wystrzeliło ana do 2560, pojawił się antykoagulant toczniowy i zaczęłam mieć dziwne objawy w życiu codziennym. Wtedy nawet podjelam leczenie osłaniające ciążę (ale nie zaszłam). Są dziewczyny na forum, które na taki wynik jak Twój biorą leki, żeby być zabezpieczone.
aspekt
Masz + dsf70 czy tylko Kontrolę?Ja też mam ANA 320 i brak przeciwciał w szczegółowej rozpisce.
Konsultowała z kimś. Ja mam jeszcze przy wynikach tabelke. Niby wszystko ujemne ale są jakies wartości przy niektórych a zwłaszcza przy AMA ale chyba się tym nie będę przejmować. Zapytam gina co on na to. Zobaczymy czy wogole się wypowie bo nie zlecał badań.Ja też mam ANA 320 i brak przeciwciał w szczegółowej rozpisce.
Załączniki
reklama
aspekt
to po prostu trzeba co jakiś czas kontrolować, czy nie zwiększa się miano, czy nie pojawiają się p/ciała specyficzne. Ja w lutym miałam tak jak Ty AMA-M2 o intensywności 7 a w maju już 4. Ważne że to jest ujemne (a i tak akurat te pciala nie są tymi groźnymi dla dziecka).Konsultowała z kimś. Ja mam jeszcze przy wynikach tabelke. Niby wszystko ujemne ale są jakies wartości przy niektórych a zwłaszcza przy AMA ale chyba się tym nie będę przejmować. Zapytam gina co on na to. Zobaczymy czy wogole się wypowie bo nie zlecał badań.