kasiaa91
Fanka BB :)
Myśleć to już myśle ale jestem po łyżeczkowaniu wiec te 2-3 mce w zależności od tego co lekarz powie na kontroli.Kiedy zaczynacie myśleć o kolejnej ciąży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myśleć to już myśle ale jestem po łyżeczkowaniu wiec te 2-3 mce w zależności od tego co lekarz powie na kontroli.Kiedy zaczynacie myśleć o kolejnej ciąży?
Myślę, że ANA2Dziewczyny jak ANA 1 wyszedł mi dodatni to jaki teraz zrobić dalej ANA4?
Dzięki. Wogole się na tym nie znam a jak szukałam badań do zrobienia (na własną rękę) to ktoś pisał o ANA 4. Ja nie wiem czym się różnią i który wystarczy do diagnostyki. Chyba będę się musiała wysilić i zagłębić w temat.Myślę, że ANA2
Formalnie chodzi o zrobienie ANA 2 (oznaczenie ilości przeciwciał i typu święcenia) i ANA 3 (tzw. profil, czyli rozróżnienie jakie to są przeciwciała). Ale w Diagnostyce na tę okoliczność jest badanie ANA4 - łączy w sobie ANA2 i ANA 3 i jest tańsze. Dlatego z całą pewnoscia w Diagnostyce polecam ANA4. Może w jakimś innym laboratorium oznaczają inaczej i mają innaczej skonstruowany cennik, wtedy trzeba się dowiedzieć o badanie miana i profilu przeciwcialDziewczyny jak ANA 1 wyszedł mi dodatni to jaki teraz zrobić dalej ANA4?
Dzięki. Mam z Diagnostyki i tam zrobię ANA 4. Do tej pory po ciąży mam dyskomfort stawów w 2 palcach prawej stopy i nie wiem co to. Może się wyjaśni.Formalnie chodzi o zrobienie ANA 2 (oznaczenie ilości przeciwciał i typu święcenia) i ANA 3 (tzw. profil, czyli rozróżnienie jakie to są przeciwciała). Ale w Diagnostyce na tę okoliczność jest badanie ANA4 - łączy w sobie ANA2 i ANA 3 i jest tańsze. Dlatego z całą pewnoscia w Diagnostyce polecam ANA4. Może w jakimś innym laboratorium oznaczają inaczej i mają innaczej skonstruowany cennik, wtedy trzeba się dowiedzieć o badanie miana i profilu przeciwcial
Zrób badanie i pewnie z wynikiem pójdziesz do reumatologa, wtedy będzie zbierał wywiad m.in. o stawach. Pewnie zleci też czynnik reumatoidalny i ASO, może jeszcze coś...Dzięki. Mam z Diagnostyki i tam zrobię ANA 4. Do tej pory po ciąży mam dyskomfort stawów w 2 palcach prawej stopy i nie wiem co to. Może się wyjaśni.
od razu, poronienie samoistne, nie czekalam nawet na pierwszy okres, no ale przyszedl, wiec bedzie juz tylko lepiej.Kiedy zaczynacie myśleć o kolejnej ciąży?
maskara te siniaki. U mnie ani śladu zastrzyków. Nadal póki co na tyle zastrzyków tylko 2 siniaki były kiedyś tak a leci już 14 tc. A może spróbuj w udo ?Dziewczyny co na te siniole po heparynie? Po obu stronach mam taki brzuch, nie ma się gdzie już wkłuwać
pewnie że można poniżej, nawet trzeba. Mnie powyżej bolalo jak cholera jak raz zrobiliśmy. A może dlatego te siniaki bo tam cieńsza skóra ?Poniżej pępka też można? Bo póki co robiłam tylko powyżej, tak mi było wygodnie.
Ja z wylatująca kropla poradziłam sobie w ten sposób, że na początku ustawiam strzykawke igła do góry (tak ze pecherzyk powietrz jest wyżej niż plyn), ściągam zawleczkę i wtedy obracam strzykawke igła do góry i lekko nią ruszam zeby pecherzyk powietrza znowu przeskoczył powyżej płynu ja wykonuje chyba troszke delikatniejszy ruch niż pstryknięcie w ampułkę. W większości przypadków nic mi ze strzykawki nie wycieka.maskara te siniaki. U mnie ani śladu zastrzyków. Nadal póki co na tyle zastrzyków tylko 2 siniaki były kiedyś tak a leci już 14 tc. A może spróbuj w udo ?
U nas zaś wylatuje przed wstrzyknienieciem ten plyn. Nie wypuszczamy powietrza ale przeważnie powietrze ma być na górze a u nas w strzykawce jest na dole czyli wchodziłoby jako pierwsze w brzuch czyli niespelnialoby swojego zadania. Więc mąż strzyka palcem w ta strzykawke i wtedy powietrze idzie na górę ale jak ściąga zawleczkę to kilka kropli wylatuje. Nie wiem czemu tak się dzieje ale ciąża rozwija się prawidłowo więc nie zglebiamy tematu. Chyba że wy macie jakieś sugestie ?
pewnie że można poniżej, nawet trzeba. Mnie powyżej bolalo jak cholera jak raz zrobiliśmy. A może dlatego te siniaki bo tam cieńsza skóra ?